Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Félek, hogy beöregszek, mit...

Félek, hogy beöregszek, mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
36 éves vagyok. Egy unalmas hivatalban dolgozom. Testvérem Budapesten él és egyébként ő is befásult. Barátaim lemorzsolódtak. Egyedül nevelem az 5 éves kislányomat. Rokonok nem járnak, igaz, nincsenek is. De nekem jó, mert van tesóm. Féltem a gyerekemet, hogy neki rajtam kivül nem lesz senkije, ugye se tesó, se senki. Nekem kell ugye a Világa lennem. Egy vidám világ. De én már poénkodni sem tudok, mert nincs is kikkel, nincs családunk, társaságunk. Félek, hogy elfelejtem még azt a kevés kis poénképességemet, ami eddig volt. És igen. Vessteek meg érte, de a kislányomat is féltem, hogy mivel ide nem jár senki, nem tanulja meg milyen vendéget fogadni, mások előtt szerepelni, elmesélni valamit, egy jó kis társasági beszélgetés nem lesz a mi kis kettős családunkban. Úgy érzem magam, mintha mi ketten egy dobozban élnénk, ahonnan nincs kiút és be sem akar nézni senki sem. Közben kint meg mindenki életében zajlik az élet. CSak mi lakunk egy lakatlan szigeten. Én nyitott vagyok az emberekre, figyelem hogy poénkodnak, beszélgetnek, de ezt otthon nem tudom az 5 éves lányommal gyakorolni, mert ő még nem mindenben partner. Mivel 36 éves vagyok, pasi meg sehol, testvéremár hogyan lenne? Ne, ne tanácsoljátok, hogy járjunk gyülekezetbe, mert ott a közösség, stb. Oda nem szeretnék. Bocs, ha ezzel megbántottam valakit.
2014. febr. 13. 08:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha változtatni akarsz akkor neked kell megtenni a változást. Írod, hogy dolgozol. Hívd meg a kedves kollégákat akik barátok is lehetnek. Csinálj a lányodnak "partikat" ahová az óvodai társai mennek. Hívd meg az anyukákat is. Lányoddal járjatok olyan helyekre ahol van lehetőség ismerkedni.
2014. febr. 13. 08:21
 2/6 Imola Ágnes ***** válasza:
Önkéntesség/szakkör. Keressetek olyan tevékenységű non profit szervezetet, akik olyan dologgal foglalkoznak, ami nektek is tetszik. Én pl. állatvédelemben önkénteskedtem, rengeteg emberrel kerültem kapcsolatba, és sok nagyon mély barátság alakult ki. Hobbi kell. Bármi, amit mindketten élveztek, és másokkal is kapcsolatba kerültök közben. Az önkénteskedés pénzedben sem kerül/nemes cselekedet/jó példa a lányodnak... Nem megilyedni kell, hanem lépni:)
2014. febr. 13. 09:36
 3/6 anonim ***** válasza:

"36 éves vagyok." A legszebb kor :)

"Egy unalmas hivatalban dolgozom." Milyen jellegű a munka?

"Testvérem Budapesten él és egyébként ő is befásult." Milyen gyakran találkoztok?

"Barátaim lemorzsolódtak." Ideje új barátokat keresni :) Az Internet erre nagyon jó, nekem egy időben a Facebook-on ezer országból voltak ismerőseim, nagyon jókat beszélgettünk vallásról, kulturáról, stb!

"Egyedül nevelem az 5 éves kislányomat." párkeresés...?

"Féltem a gyerekemet, hogy neki rajtam kivül nem lesz senkije, ugye se tesó, se senki." Mi van a testvéreddel? Neki nincs családja? Gyerek édesapja hol van? Nem foglalkozik vele?

Nem kell gyülekezetbe járni, de ezer lehetőség van arra, hogy másokkal találkozzatok. Klubok, délutánok, művelődési házak programjai.

Valahogy az az érzésem, hogy beültél a saját nyakadba, a lányodat is behúztad, és csak nézel ki, de nem akarsz kijönni.

2014. febr. 13. 10:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha legalább átlagosan nézel ki, akkor egyáltalán nem lenne nehéz pasit szerezned.
2014. febr. 13. 11:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha eljárni nem tudsz a kislányod miatt, akkor marad a társkereső. Biztos vagyok benne, hogy ha igényes képeket teszel ki magadról, akkor rengeteg hasonlóan magányos férfi fog rád találni!
2014. febr. 28. 21:05
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi! De jól nézek ki : ) Ez nagyképűen hangzott? Pedig csak tisztában vagyok magammal. Igaz, már semmi izmom nincs, de azért még beleférek egy 36-os farmerba, nincs hasam és fekete félhosszú hajam van, ha vidám vagyok, akkor szép. De elég zord fejem tud lenni, ha nem vagyok vidám... És egyébként a külső annyira nem számit. A külső megfog, a belső megtart. Na itt vannak a gondok : )
2014. márc. 2. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!