Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » "Unatkozás", ez egyre jobban...

"Unatkozás", ez egyre jobban zavar titeket nem?!

Figyelt kérdés
Állandóan ezt hallom 1-2 fiatalabb ismerősömtől (15-18évesig),hogy jajj hogy ő hogy unatkozik,meg állandóan irják facebook-ra hogy valaki irjon mert unatkozik,a mai korosztály tényleg ilyen lenne?Tudom kivételek vannak,de nagyrészt gondolom ilyen lenne?!Nemtudom én sose unatkoztam,mindig lefoglaltam magam,ennyi idős koromban nem ismertem ezt a szót...

2013. szept. 19. 00:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a gyerekek már a tv és a számítógép előtt nőttek fel, mást nem is csinálnak szabadidejükben és ha megunják, akkor nem tudnak mit kezdeni.

Engem nem zavar a dolog, inkább sajnálom őket, hogy nem kaptak semmilyen nevelést a szüleiktől, mert én ebben látom a mai fiatalság katasztrofális helyzetének okát.

2013. szept. 19. 00:58
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Egyszer mondtam ilyet, hétéves koromban. Apukám azt mondta: unatkozni csak a hülye szokott. Soha többé nem unatkoztam.
2013. szept. 19. 01:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Jogos 2.válaszoló :D,én is sokat játszottam/játszok ott se tudok unatkozni,de feltudok előtte állni abbahagyom és elugrok a haverokhoz,vagy valami,de mai fiatalság 14-18évesig katasztrófa de tényleg....
2013. szept. 19. 01:39
 4/11 anonim ***** válasza:
32%
Annyira szánalmasak vagytok, h az valami félelmetes....
2013. szept. 19. 01:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez a Titok:)
2013. szept. 19. 01:48
 6/11 A kérdező kommentje:
3. az te vagy az ilyen kommentjeiddel eggyütt :)
2013. szept. 19. 02:15
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

Az unalom egy hivatalosan is elfogadott emberi érzés, amit mindenki tapasztal. Aki azzal jön, hogy csak a hülye unatkozik, az ezzel magát is lehülyézi.

Az unatkozás nélkül nem lenne ma sehol az emberiség, mivel ez késztet minket arra, hogy hasznos vagy számunkra szórakoztató dolgokkal foglalkozzunk. Ha nem unatkoznánk, akkor a szó szerinte semmittevés tökéletesen kielégítő lenne és semmit sem végeznénk el soha. Valószínűleg évszázadokkal le lenne maradva az emberiség, ha nem többel.

Na, így unatkozzatok.

2013. szept. 19. 03:23
 8/11 Salx Narval ***** válasza:
100%
Megfigyeltem, hogy gyakran a lustaság és az érdektelenség áll a háttérben, amikor unatkozásra panaszkodnak a gyerekek, kamaszok. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert lusták megmozdulni is, nemhogy aktívan foglalkozni valamivel. A semmi nem jó, semmihez sincs kedvem, minden unalmas, mögött is inkább ezek a dolgok állnak, mint a tényleges unalom. Hogy miért lusták, hát azért mert nem foglalkoztak velük eleget, nem kaptak elvégzendő feladatokat, így nem is értékelik a szabadidőt, egyszerűen nem tudják mit kezdjenek vele, ha történetesen egyedül vannak. A másik probléma az, hogy a szülőknek nincs idejük foglalkozni a gyerekkel, de féltik elengedni valahová, egyszerűbb otthon tartani és azt mondani játsszál szépen. Ahol két gyerek összejön, mindig van mivel lekössék magukat, csak ezt lehetővé kell tenni számukra, akkor is ha féltjük, akkor is, ha nekünk ez kellemetlen.
2013. szept. 19. 05:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól megfogalmaztad, utolsó, én sem mondhattam volna szebben (szó szerint nem :D ). Értékeltem.
2013. szept. 19. 07:38
 10/11 anonim ***** válasza:

7-es az a baj hogy már az unalom nem készteti az embereket, hogy hasznosan töltsék az idejüket. Kiveszett belőlük a kreativitás, a tudatuk szándékosan be lett szűkítve ezzel a modern életmóddal,életfilozófiával, a médiával meg miegyébbel...

Gyerekkoromban sose unatkoztam például, aztán tizenévesen elkezdődött... Bevallom néha én is beleesek ebbe a lustaság hibába meg abba hogy nem találom fel magamat. De amikor nem itthon vagyok, vagy csak egymagam vagyok itthon akkor sosincs ilyen gondom, hogy unatkoznék.

2013. szept. 19. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!