Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ezt már nem lehet kibírni?

Ezt már nem lehet kibírni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves fiú vagyok. Gyakorlatilag már a teljes összeomlás szélén állok. Az életem semmit sem ér, és sosem ért semmit.

Egész életemben magányos voltam/vagyok. A családomon kívül nem volt semmilyen emberi kapcsolatom (barát, barátnő). Ez az utóbbi 4 évben elviselhetetlen lett, az utóbbi hónapokban meg már szinte minden napom egy nyűg, egy rémálom. Monoton és üres. Jelenleg ott tartok, hogy semmihez sincs kedvem. Nincs kedvem iskolába elmenni, nincs kedvem felkelni reggel az ágyból, enni-inni, és levegőt venni is nehezemre esik. Kizárólag csak a családom miatt vagyok életben, és ő miattuk csinálom meg a napi teendőket, hogy ne terheljem őket ezzel. Hatalmas lelki fájdalom gyötör nap mint nap. Ez az utóbbi hónapokban testi tünetként is többnyire mindennap megnyilvánul hasmenés formájában, ez miatt sokat veszítettem testsúlyomból. Céljaim, hobbik nem igazán vannak. Az iskolában nincs semmi gond, gyakorlatilag észre sem vesz senki. A tanulás nem érdekel, nem hinném hogy eltudnám végezni az iskolát. Jelenleg ahhoz sincs erőm, hogy változtassak a dolgokon.

Az utóbbi 3 évben minden iskolai szünetet itthon, egyedül töltöttem el. Ezt szó szerint kell elképzelni, visszagondolva csak a szemetet vittem le párszor.

Valakinek van tanácsa, hogy hogyan lehetne kitörni ebből az állapotból? Ide nem pszichológus, és ilyen szarságok kellenek. Ezek nem segítenek. Már 2 éve akarok változtatni a dolgokon. Mindennap úgy kelek fel, hogy most lesz az új életem első napja. Aztán sosem jön össze...

Köszönöm, akik elolvasták, és akik válaszolnak.

2013. szept. 16. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor a neten megnézem milyen látnivalók vannak a környéken. Kijelölök egy napot, és akkor elmegyek megnézni. Ha kiszakadok egy kicsit a megszokott környezetből az mindig segít. Az sem baj ha egyedül mész, csak szervezz magadnak egy egész napos programot. Eleinte tuti nem lesz kedved hozzá és unni fogod, de utána sokkal jobb lesz. :)
2013. szept. 16. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, biztosan nem könnyű. DE! Ha ilyen egyedül vagy és abszolút senki nincs akivel jóban lennél a családodon kívül, akkor benned van a hiba. Minden nap úgy kelsz fel, hogy ez egy új nap ami jó lesz, de mégsem lesz. Tudod miért? Mert mire beérsz az iskolába, látod az összeszokott embereket addigra elfelejted ezt az elhatározást, a pozitív kisugárzást amivel neki lendülsz az új napnak. Jól sejtem hogy végzős vagy középiskolában? ha igen, akkor annyiban igazad van, hogy az osztályodban már nem igazán tudsz összebarátkozni az emberekkel, persze nem lehetetlen én láttam már ilyet. Ha nem ott akarsz próbálkozni, akkor tedd meg máshol. Járj el sportolni vagy válassz hobbit magadnak(lehetőleg olyat, amiben ismerkedni is tudsz). légy nyitott az új emberekkel, olyan nincs!, hogy senkinek ne lennél szimpatikus, vagy senkivel ne lennél egy hullámhosszon. Csak akarás kérdése. A sulit pedig el tudod végezni.. én is féltem tőle(érettségitől különösen), végül meglepően jó eredményeim lettek, holott tanulni sosem szerettem és napi fél óránál többet nem is voltam hajlandó tanulásra "pazarolni" az életemből. Nincsenek céljaid és hobbijaid? Akkor találj. Egy új cél értelmet adhat sok mindennek, én csak tudom... jelenleg még irigyellek is a fogyásod miatt, nekem épp ez a célom :) ha szeretnél, én szívesen beszélgetnék veled :)

19/L

2013. szept. 16. 20:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár kimozdulni is nehéz lesz, az emberek közé menni...
2013. szept. 16. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:

....Ide nem pszichológus, és ilyen .... kellenek. Ezek nem segítenek. Már 2 éve akarok változtatni a dolgokon..... Hmm, es 2 ev alatt egy milimetert nem sikerult valtoztatni?

2 ev alatt csak odaig jutottal el, hogy kiirj a GYIKra egy kerdest?

Mindennap úgy kelek fel, hogy most lesz az új életem első napja. Aztán sosem jön össze... Es ez kinek a hibaja? A szuleide? Az enyem? A szomszed bacsie? Hm? Mit gondolsz, ki tehet rola, hogy ilyen szerencsetlen vagy?

Valakinek van tanácsa, hogy hogyan lehetne kitörni ebből az állapotból?

Tessek, itt egy tanacsom: szedd ossze magad es menjel el futni. Vegyel fel egy sportcipot es kezdj el futni, jo messzire (ha van sportpalya a kozelben, akkor kezdd el roni a koroket) es addig fuss, amig a labad birja, ne ameddig jol esik, hanem tenyleg addig, amig ossze nem esel... aztan mikor mar majdnem a halalodon vagy, akkor allj meg es gondolkozz el ujra ugyanezeken a dolgokon. A fizikai kimerultseg es a testben a megterhelo sport hatasara bekovetkezo hormonalis es egyeb valtozasoknak koszonhetoen valoszinu (remelhetoleg) egeszen maskepp fogsz a dolgokrol gondolkodni. Hatha segit!

Ugyanis alapvetoen semmi baj nincs se veled, se a vilaggal, hanem a fejedben (a gondolataidban) van egy nagy sz.rk@valkad, es azon kellene valtoztatni, es SENKI mas nem tud rajta, csak TE!!!

2013. szept. 16. 20:24
 5/10 A kérdező kommentje:

2-es: Köszönöm a válaszod. Megpróbálom megfogadni a tanácsaidat, bár én is ezeket gondoltam. Mindent túl hamar feladtam. Például a hobbim a sport volt (edzés, futás, foci), de hamar abbamaradt a rossz hangulatom miatt. Még 3 évem van a középiskolából (ezzel az évvel együtt).

3-mas: OK.

2013. szept. 16. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:

sokan vagyunk így ezzel. sajnos rossz hírrel szolgálhatok: nagy a sansz rá, h ez így is marad. pont tegnap este beszélgettem 1 régi haverral erről. egyre több a magányos, egyedülálló (és tönkrement életű)ember.

olvastam 1 előrejelzést, h 2050-re megháromszorozódik a számuk.... durva.

2013. szept. 17. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
én is szívesen beszélgetnék veled, kicsit én is ebben a helyzetben vagyok.
2013. szept. 17. 23:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Akkor írj, ha akarsz.
2013. szept. 18. 16:10
 9/10 anonim válasza:

Ugyan ez volt nálam, de aztán rájöttem, hogy mekkora mázlista vagyok. Ember! Megkaptad az újrakezdés lehetőségét! Tiszta lappal indulhatsz és még bárki lehetsz! Szó szerint! Menj el egy távoli helyre ahol nem ismernek és tulajdonképpen bármit mondhatsz, elhiszik... Kitalálsz egy szerepet és eljátszod... vagy ilyesmi... mondjuk ez talán meredeknek tűnhet, de értsd jól. A sportolás szerintem kezdésnek nem lenne rossz, sőt! Viszont csak érettségi után kezdd el komolyabban, ha lehet. Ebben az 1-2 évben dől el, hogy mivel töltöd egész hátralévő életed (kb. 50 évet). Vagy minimálbérért dolgozol napi 12 órában, vagy mások dolgoznak neked és megvalósítod az álmaidat. Napi max. 1 óra tanulás bőven elég lenne és évközben akár kisebb sikerélményeid is lehetnek amik szintén növelik az önbizalmad. Az élet egy nagy lehetőség, ne pazarold el...

#YOLO

23/F

2013. szept. 19. 05:56
 10/10 anonim ***** válasza:

előzőnek:

tömény hablaty.

2013. szept. 19. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!