Van így valami értelme az életemnek?
Nincsenek barátaim, és senki akit érdekelnék valamennyire. Teljesen jelentéktelen senki vagyok az emberek szemében, ha valakivel véletlenül sikerül is haverkodnom, az se tart valami sokáig, szóval hamar elege lesz belőlem mindenkinek. Pedig nekem egyáltalán nem az a célom, hogy az őrületbe kergessem az embereket, idegesítsem őket, hanem hogy haverkodjak velük.
Alapvetően nehezen megyek oda általában az emberekhez, nem vagyok túl magabiztos, szóval sose leszek társasági ember az biztos, de azért ez rossz, hogy senkinek semmire nem vagyok jó, aki meg eleinte beszélget velem, az is elfordul tőlem később.
A jövőre nézve meg nem nagyon vannak céljaim, hogy mit csináljak iskola után, azt se nagyon tudom, miből és hogyan fogok megélni nagy valószínűséggel magányosan (kinézetem se valami szép ugyanis). Iskolában ott jól tanulok, de hiába, úgy érzem semmit nem fogok én elérni soha.
Amikor nem iskolában vagyok, akkor itthon unom magam, meg gépezek, tv-t nézek, pedig nagyon szívesen elmennék én bulizni, biciklizni vagy akármit, ha lennének emberek, akik elhívnak, vagy hajlandók eljönni velem valahova.
Van így valami értelme az életemnek, vagy teljesen feleslegesen élek ezen a bolygón?
18/F
Szia!
Van értelme az életednek !!
1 éve én is ugyan ilyen voltam. De idővel megváltoztam. Azt gondoltam,hogy minek is élek ha senki nem törődik velem,senki nem hív sehova és azt se érdekelte őket,hogy élek. Soha nem lesz barátom akivel boldogan együtt lehetek. De viszont minden megváltozott. Rengeteg barátom lett akik önbizalmat adtak nekem. Fiatal vagy, előtted az élet és olyan meglepetések történhetnek veled hogy el is felejted, hogy mit mondtál : "Van így valami értelme az életemnek, vagy teljesen feleslegesen élek ezen a bolygón?
"
Idő kérdése és minden megváltozik, csak fel a fejjel !!
15 / L ha gondolod, írj üzit :)
Mindenki jó valamire. Ha jól tanulsz, akkor valószínűleg van esélyed továbbtanulni, eredményeket elérni. Fogod magad, kitalálod, hogy mi az, ami a legjobba érdekel, és kitűzöd célul magad elé. Olyan nincs, hogy nem tudod, mit akarsz. Ha más nem, nézegesd a szakokat, egyetemeket, vagy képzeld el, milyennek látnád magad szívesen úgy 10 év múlva. Mi az, amit egy életen keresztül szívesen csinálnál? Mi motivál? Mi érdekel? Csak van valami. Ha ezt megtalálod, és hajtasz, hogy elérd, előbb-utóbb bekerülsz egy közösségbe, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel fogsz találkozni. Innentől az összes problémád meg lesz oldva. A haverkodásról meg annyit, hogy minél jobban erőlteted, annál kevésbé fog menni. A barátság nem lehet "tervezett", azt élethelyzetek alakítják. Neked még nem volt ilyen élethelyzeted és kész.
Nagyon sok minden múlik a hozzáálláson. Ne hagyd magadon elhatalmasodni a negatív gondolatokat, koncentrálj mindig a céljaidra, illetve azok megtalálására. Nagymértékben rajtad múlik. Persze a külső tényezők is befolyásolják az életedet, de igyekezz azokat ellensúlyozni. Hajrá, és ne "unjad magad", hanem kezdj magaddal valamit!
Én abban hiszek, hogy senki sem véletlenül születik erre a világra, így a Te életed sem hiábavaló. Fontos, hogy ne negatívan állj a dolgokhoz, önmagaddal pedig ne legyél annyira kritikus, ha optimizmust sugárzol magadból, akkor másokban is kellemes érzéseket fogsz kelteni.
Keress valami diákmunkát, ott rengeteg emberrel találkozhatsz, plusz hasznosan töltöd a szabadidőd, és még pénzt is kereshetsz vele.
Szia!:)
Természetesen van.
Mindenki életének van valami értelme.Még az aluljáróban fekvő hajlékalanokénak is.
Vagy gondolj csak azokra,akik most rákosan fekszenek a kórházban és az az egyetlen kívánságuk,hogy olyan egészségesek legyenek,mint mondjuk te. Nekem sincsenek céljaim,barátaim a szüleim meg az osztálytársaim napi szinten terrorizálnak lelkileg.DE tudom hogy semmi nem tart örökké.Ezért te se legyél szomorú,mert nem tudhatod,hogy mikor fordul a kocka.Isten szeret téged és én is.Ha jobban körülnézel biztos,találsz valami okot,amiért élhetsz.Gondolj a kedvenc dalodra,egy nyári estére,vagy arra,hogy még mennyi váratlan dolog jöhet az életben,ami bolgoggá tehet.Ha valakivel esetleg lenne kedved beszélgetni én itt vagyok.:) 15/L
Tanulj és kondizz!
Van egy olyan érzésem, hogy sokkal többet érsz a világnak, mint a sok bulizós, kopasz partyarc
Félig meddig magamra ismertem a kérdésben és a problémáidban. Most először a sulira koncentrálj, 18 éves vagy most kell vmikor érettségizned. Jól megírod, és olyan szakot jelölsz ami érdekel és NEM!! irreális a ponthatár (mert ha nem jutsz be akkor még mélyebbre kerülsz), akkor egyetemen új "életet" kezdhetsz. Én is így csináltam. Otthon a faluban szinte nem beszélek senkivel, egy pár gimis osztálytársammal járunk el néha beülni valahová és kifújt. Most vagyok túl életem legrosszabb nyarán, és szeptembertől teljesen feltöltődtem. Újra a jó ismerősökkel vagyok, eljárunk, stb. Találj célt magadnak ez a fontos. És utána jön a többi is, barátok, bulik :D Ja és keress valami sportot magadnak, az jót tesz a kapcsolatoknak és magadnak is. Én is ezen dolgozok most. Meg próbálj lányokkal ismerkedni, az is föl tud rázni a magányból.
Én is ezen az úton járok, félig már megvagyok vele, próbáltam nem hülyeséget írni, remélem tudtam vmi tanácsot adni.
21/F
Ha így állsz hozzá akkor valóban nincs értelme az életednek!!!!!
Szégyelld magad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!