Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan változtassak? Kezd...

Hogyan változtassak? Kezd lehúzni a depresszió.

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok másfél éve és ez eléggé beszorított a négy fal közé. A barátaim (már aki maradt) dolgoznak és hétvégén meg a párjaikkal vannak.

Próbálok munkát találni, ezáltal kicsit visszakerülni a társadalomba, de borzalmasan megköt az az érzés hogy egyedül maradok örökre. Nekem még párom sincsen mint a többieknek hogy valaki tartsa bennem a lelket.

Visszatart az "úgyse sikerül" érzés, és borzasztóan levisz a mélységbe. Szeretnék kitörni ebből, de nem tudom hogy csináljam. Az utóbbi napokban azon gondolkozom hogy meg szeretnék halni, ami azért elég ijesztő :(

Valaki aki jártas ebben segítsen hogy hogy tudok ebből kimászni :(

2013. szept. 6. 09:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Annak idején én is pont a válásom kellős közepén váltam munkanélkülivé két gyerekkel, ráadásul olyan szakmával, ami utána ki is halt az országban. De soha nem keseredtem el, tevékenyen aktivan kutattam a lehetőségeket. Minden vacak munkát elvállaltam, mosogattam, csicska voltam. Aztán beíratkoztam egy tanfolyamra, aminek láttam esélyét, hogy utána lesz munkám, amit elvégeztem egy év alatt. Addig elég sok mindent el kellett adnom, hogy megéljünk. Társkeresőkre regisztráltam kínomban, mert éreztem, hogy egyedül nehéz lesz. Végül az erőfeszítéseimnek lett eredménye. Ahogy elvégeztem a tanfolyamot, már másnap felvettek két helyre is, még választhattam is. Találtam nem akármilyen férjet is (rengeteg keresgélés, áldozat és vakmerőség árán), és most nagyon szépen élünk, amit sosem gondoltam volna, hogy egyszer minden szép lesz és helyrerázódom. De sikerült és csak magamnak köszönhetem és azért a szerencsének is. Legyél optimista és tevékeny, ne gubózz be. Járd a várost, kérdezősködj, beszélj, ismerkedj, mert csak így lehet. Néha az üzletek ajtajára van írva, hogy munkaerőt keresnek, ha pedig nincs szakmád, hát szerezz egy olyat, aminek van értelme. Az élet egy stratégiai játék, küzdj harcolj és soha ne add fel. :)
2013. szept. 6. 09:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Próbálj pozitívan gondolkodni. Más megoldás nincs.
2013. szept. 7. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Ahányszor elesel, annyiszor állj talpra! Tanulj, próbálkozz, ne add fel! Ugyanannyi eséllyel indulsz, mint a többiek, és ugyanolyan jogokkal is. Lehet, hogy másképpen kellene irni az önéletrajzod. Nézz be a nagyáruházakba, pl Tesco, Lidl,stb.ott elég sürün vesznek fel dolgozókat. Hajrá, kezdj uj életet!
2013. szept. 8. 15:58
 4/4 anonim ***** válasza:
"Vigasztaljon" a tudat, hogy nagyon sokan vannak így rajtad kívül, több tízezren.
2013. szept. 13. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!