Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Tavaly egy rossz kapcsolat miatt ott hagytam a munkahelyem. Azóta gyakorlatilag nem találok munkát. Volt egy három hónapos alkalmi melóm, de iszonyat keveset fizetett, semmire nem volt elég az a pénz, viszont rendesen meghajtós volt a meló. 30 évesen még mindig itthon lakom és eléggé csapdába kerültem. Van egy autóm, amit hitelre vettem és még egy év lenne hátra, de mivel nincs melóm, nem tudom fizetni, a szüleim segítenek benne, de mellette konkrétan semmire nincs pénzem. Viszont a sokadik hónapos munkanélküliség megtette hatását és egyre több pánikrohamszerüségem van, amit nagyon nehezen kezelek. Az itthoni létet egyre inkább börtönként élem meg. Valamelyik szülőmmel heti rendszerességgel összeveszek, azt sulykozzák, hogy találjak melót, de egyszerűen sehova nem vesznek fel és nem értik meg, hogy nem alkalmi megoldást keresek, hanem állandó melóra lenne szükségem. Gondolkodom az autó eladásán, de annyi évet és pénzt belefecceltem már, hogy egyszerűen nincs szívem eladni. A befolyt pénzből talán lenne lehetőségem kimenni külföldre dolgozni, de azt meg annyira bizonytalannak és utolsó szalmaszálnak érzem, hogy félek, hogy, ha az sem jön össze, akkor tényleg mindennek vége. Itthon hiába járok hetente interjúkra, sehova nem vesznek fel. Mivel gyakorlatilag tök csóró vagyok, kapcsolatom sincs, bár tudom annak nem alapfeltétele a pénz, de pasiként nagyon kellemetlennek érzem a pénztelenséget.

2013. júl. 21. 09:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Hy!

Ha van szakmád akkor [link] oldalon tudsz keresni cégeket városra lebontva ahol foglakozhatnak azzal ami a Te szakmád.Miután megvannak a kiszemelt cégek(ne válogass),szedd rendbe az önéletrajzod,ha kell hívj hozzá segítséget,egykettő okosabb haverral is megnézetheted hogy mi az ami esetleg nem jó vagy mi az amit hozzá lehetne írni.Ezek lehetőleg legyen színes fényképpel elátott önéletrajzok amiket átlátszó bugyikba pakolsz ,és személyesen felkeresed a cégeket hogy nem e keresnek e véletlenül munkaerőt.Én így 2 hét alatt elhelyezkedtem.Remélem neked is sikerülni fog!

Amíg nem sikerül valami komolyabb melót összeszedni addig jók az olyanok is amik csak határozott időre szolnak,a lényeg hogy pénzt keress valahogy.A kocsit meg ne add el ha már 1 év van belőle...És a szülőknek magyarázd el hogy már nem az a rendszer van mint régen,most már tényleg nehéz munkahelyet találni még szemétszedőnek is csókosnak kell lenni hogy elmenj.Szóval össze kell szedned magad!légy magabiztosabb,és bízzál magadban hogy megtudod csinálni!

Sok sikert hozzá!

2013. júl. 21. 10:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Profi cv-m van, tényleg minimál és csak a legfontosabb infókkal, több hr-s-el is volt lehetőségem beszélgetni az interjúk során és kiemelték, mennyire jó a cv-m és még esetleg, min kéne változtassak, ennek ellenére behívnak, de sehova nem vesznek fel. Volt olyan meló, ahova felsőfokút kértek, nekem csak közép van, egy képzéssel, de a tapasztalataimat elégnek éreztem és gondoltam, poénból beküldöm és be is hívtak, de persze oda sem vettek fel.
2013. júl. 21. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!