Hogy tud az ember megbocsatani maganak?
Fogadd el, hogy mindenki követ el hibákat. Nem szenvedhetsz ilyenek miatt egész életeden át. Azok, akiket megbántottál, talán már rég el is felejtették az esetet.
A fontos az, ahogyan MOST élsz, amiket MOST csinálsz! A múlt az múlt! Arra törekedj, hogy a jelenben "jól viselkedj" :-)
Tudom milyen érzés ez, fiatalabb koromban nekem is volt sokminden, amin sokáig rágódtam, hogy mennyire ciki volt, mennyire nem kellett volna. Szerintem emberfüggő, hogy mennyire kínlódik valaki ezen érzésekkel, és hogy mikor felejti el ezeket.
Szerintem az idő ami leginkább segít, és ha más környezetbe kerül az ember, továbbá ha lát maga is másokat, amint kissé kínos dolgokat csinálnak. (Ha mást is látunk szerencsétlenkedni, akkor rájövünk, hogy nem is olyan szörnyű dolgok ezek. Hisz talán csak én és egy másik vadidegen láttuk, amint xy csinál valami bénaságot. Foglalkozunk vele? Világgá kürtöljük, hogy xy de vicces volt? Elég valószínű, hogy nem, lehet észre sem vesszük, csak xy érzi úgy, hogy rajta volt a világ szeme... Ha meg mégis észrevettük, hát megértjük, mindenkivel megesik ez vagy az....)
Amíg iskolás az ember, addig jobban kínos a kínos, mert a társak gyerekesek, és mindenen röhögnek, ezért is érzünk akkortájt mindent nagyon súlyosnak...
Később felnőtt emberek között meg már az ciki, amikor valaki minden olyanon röhög, minden olyat megszól, amit más csinált és kissé tényleg kínos...
Én is évekig rágtam magam sok hülyeségemen, de már nem kínoznak ezek. Talán úgy 25-28 éves korom óta nem görcsölök sem a régi, sem az aktuális bénázásaim miatt. Azóta tudom lazábban venni a dolgokat. Pedig akkor is csináltam olyasmiket, amiket legszívesebben visszaszívtam volna... :-)
Akkor két dolgot tehetsz:
Vagy ez is megy a listába, amin életed végéig rágódsz, vagy valami technikával tudatosan eltereled a figyelmed.
Amire fordítod a figyelmed, arra megy az energiád. Erősíted az emlékedet, így ha folyton rágondolsz hatalmas lesz. Több dolog, pl. agykontrollos gyakorlat, meditáció vagy ima is tud ezen segíteni. Egy idő után egyre kevésbé lesz rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!