Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Érdemes párkapcsolatban élni,...

Érdemes párkapcsolatban élni, ha valakinek nem az a legfontosabb az életében?

Figyelt kérdés
A médiában mindig úgy mutatják, hogy a párkapcsolat, a szerelem az mindenek felett áll és az emberek csak nagy pátosszal beszéljenek erről, tegyenek fel képeket a közösségi médiába, halmozzák el egymást ajándékkal, stb. Viszont vannak más dolgok is az életben, karrier, hobbik, barátok, nem minden csak a pár körül forog. Bizonyára kell egy egészséges egyensúly ebben is és a párkapcsolathoz kell egyfajta viselkedési kultúra, jó bánásmód. Érdemes minden lapot a párkapcsolatra feltenni?

ma 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Egyáltalán nem! Kiszolgáltatottá tesz. Én is ilyen vagyok. Voltam párkapcsolatban, hatalmas csalódás lett a vége. Most az agglegény élet és a párkapcsolatban levés hibridjét élem. Olyan barátnőm van, aki hozzam hasonló módon autonóm. Heti néhány tali de semmi együtt lakás. Neki is van élete és nekem is. Néha találkozik a kettő.
ma 09:02
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Én a gyerekkel vagyok ugyanígy, hogy nem kell. Boldog párkapcsolatban élek évek óta, de 25 év alatt egyszer sem fordult meg a fejemben még kisebb koromban sem, mikor mindenki babázik meg anyukásat játszik, hogy nekem kellene. Ezt se fogja fel a sok híg agyú. "Majd felnősz." "Majd ha jön valaki olyan, akivel akarsz."

Az emberek mindent leszólnak, ami eltér attól, amit a társadalom elvár. Még mindig jobb egyedül lenni, mint egy olyan kapcsolatban, ahol tudva vagy tudatlanul félremegy a másik fél vagy éppen eltilt mindentől. Sok kapcsolatfüggő marad ilyenben élete végéig.

ma 09:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek való, még ha a többség nem is érti ezt meg.

Éld úgy az életed, ahogy neked jó.

Szerencsém van, olyan párom van, akivel jó együtt élni, de főleg azért, mert nem vagyunk egymás hátsójában 24/7-ben, hagyjuk élni a másikat.

De ha ő nem lenne, én sem erőltetném annyira.

ma 09:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy kapcsolatban legyél nem kell, hogy az legyen a legfontosabb, egyszerűen olyan párt kell találni aki megadja a kellő teret.

Egy jó kapcsolat támogat, előre mozdít és nem visszahív

ma 09:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, mert mindenkinek büntetés lesz a vége. Pláne, ha bejön a gyerek is, akkor az szív a legjobban. Ezért lenne jó, ha a zemberek gondolkodnának előtte és nem a társadalom konvencionális elvárásait követnék ész nélkül.
ma 09:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem mindenki számára az a legfontosabb, hogy párkapcsolatot találjon. Nem kell minden áron törekedned rá, ha nem érzed úgy. A kapcsolathoz úgyis 2 ember kell, tehát nem csak rajtad múlik, vagy megadatik, vagy nem. Ha nyitott vagy, találhatsz olyan partnert, akivel mégis együtt akarsz lenni. Vagy olyat, aki szintén lazább kapcsolatot keres. Nem kell feltétlenül együtt lakni, házasodni sem. Úgy élj, ahogy szeretnél, ne foglalkozz a társadalmi elvárásokkal.
ma 09:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Én pont az ellentéted vagyok. Szükségem van rá, de nem lehet
ma 10:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Amúgy ezek a médiás szerelmek ponthogy ilyen látszat kapcsolatok. Kívül mutatják a szépet, belül meg nem ritka a testi-lelki bántalmazás szerető tartással együtt. Ne ilyen kapcsolat legyen neked példa.
ma 10:20
 9/12 A kérdező kommentje:

De nem csak a médiaszemélyiségek ilyenek, az átlagemberek szintjén is mindig ez a legizgalmasabb téma, hogy egyik rokona, barátja, ismerőse kivel jött össze, merre járnak, hogyan jelennek meg társas eseményeken, mindenkit ez érdekel. Az sokkal kevésbé, hogy a munkában milyen sikereket érsz el, sportban hogyan teljesíted a kitűzött céljaid, milyen könyvet olvastál el, ezekre nem kapják fel a fejüket, csak ha a szerelmi életedben történik valami.

Meg azért írtam, hogy pátosszal beszélnek róla, mert talán túl romantikus köntösbe bújtatott így a mostani társadalomban, régen ez sokkal inkább praktikus szempontokat követett. És az idősebb rokonaim közt is ezt látom, tisztelik egymást, kialakultak a közös szokásaik, aggódnak a másik egészségéért, elértek közösen célokat, de nincs ez a rózsaszín cukormáz az egész körül.

ma 10:32
 10/12 anonim ***** válasza:
9 attól mert kívül ezt látod mert ezt mutatják nagyobb társaság előtt, még rajtuk kívül senki más nem tudja, mi zajlik valójában a 4 fal között. Azt pedig nem biztos, hogy irigyelnéd.
ma 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!