Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehet enyhíteni az...

Hogyan lehet enyhíteni az anyakomplexust/anyahiányt? (Hetero vagyok, 20/L)

Figyelt kérdés
tegnap 00:32
 1/10 anonim válasza:
78%

Kezdheted azzal, hogy jobban megismered magad és felismered, hogyan hat ez az életedre. Egy jó terapeuta sokat segíthet ebben, és abban is, hogy feldolgozd a gyerekkori dolgokat.

Próbálj olyan kapcsolatokat építeni, amik biztonságot adnak neked. Tanulj meg jobban szeretni és elfogadni magad, és húzz határokat, ahol kell. A kreativitás, mint mondjuk a festés vagy az írás, segíthet kifejezni az érzéseidet.

Keress pozitív női mintákat az életedben, és figyelj oda, hogy gondoskodj magadról. Ha spirituális beállítottságú vagy, az is sokat adhat. És ne feledd, a megbocsátás - akár anyádnak, akár magadnak - fontos lépés lehet.

Ez egy hosszú út, de megéri végigmenni rajta. Ha úgy érzed, egyedül nehéz, ne félj segítséget kérni. Idővel tényleg jobb lesz, csak légy türelmes magaddal!

tegnap 00:43
 2/10 tejjelkifili ***** válasza:
21%
Miért kell enyhítened? Milyen ez neked?
tegnap 00:52
 3/10 A kérdező kommentje:

1# köszi a válaszod, nem tudom, ki pontozott le

2# mert egy konstans, mardosó hiányérzet

tegnap 01:03
 4/10 tejjelkifili ***** válasza:
19%

#3 én felpontoztam, szerintem is jó, amit ír.

azon gondolkozok, hogy nem lehet e úgy a jövő felé fordulni, és kibontani az életed, hogy ettől az érzéstől nem szabadulsz meg, hogy ez valahogy ott van veled. Mert lehet ez a karaktered meghatározó része. De az is lehet, hogy ha nem enyhül nehéz tovább menni nem tudom.

esetleg próbáltál írni? leírni ezeket, kifejezeni, kicsit mint egy napló

tegnap 01:09
 5/10 A kérdező kommentje:

3# igen, (egyébként írónak készülök)

:)

tegnap 01:19
 6/10 tejjelkifili ***** válasza:
28%
írj erről egy könyvet minden tíz évben.
tegnap 01:24
 7/10 A kérdező kommentje:
6# Erősen remélem, nem fog ez még évtizedekig kitartani
tegnap 01:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves korodban ment el?
tegnap 06:41
 9/10 hgwell ***** válasza:
Ha találsz egy olyan kedves hölgyet aki többszörös igyekezet ellenére sem tud mindent megtenni a sikerekert és támogatni kezded, majd eljar hozzád és ő is adni akar valamit. Neha elég ha atmesz a szomszédnak és megoleled azt a szülő asszonyt akit latszatra kedvelsz és úgy erzed közel all a szivedhez...és megoleled többször... apud nevelt vagy nagyszulo gondolom, Koran készítettem el esetleg meg el de nagyon nem jól bánt veled és most meg mielőtt a sargaszemu szorny ki nem teljesedik megprobalod betolteni az uresseget??! Az uresseg egyébként csak novekszik..nem csökken...teljesen mindegy mennyi az imázs amitől jól erzed magad, akkor is ott van és várja, hogy toltsd be. Ezt a szerepet mindenki megkapja a földön az elovilagban csak arra kell ugyelni, hogyan tudod beteljesiteni, hogy meg tudd őrizni õnsanyargatás nélkül...amely oriasi női divat sajnos...pedig vannak feltunoen szép hölgyek, akik igénylik a saját kinzasukat az uüres teruk vegett, amit keptelenek betolteni...mert nincs rá orvossag egy ido után... õrõkös áldásunk ez... , így tudjuk mikor mi a helyes és meddig hasznalhatjuk ki.
tegnap 20:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Megkérdeztem az AI-t és így válaszolt:

Terápia és Megoldások

Pszichoterápia: A pszichoterápia segíthet feltárni az anyakomplexus gyökereit és feldolgozni az ezekből fakadó érzelmi és viselkedési problémákat.

Függetlenség fejlesztése: A terápia során az érintett személy megtanulhatja, hogyan válhat érzelmileg függetlenné és hogyan építhet ki egészséges kapcsolatokat.

Önértékelés növelése: A terápia segíthet növelni az önértékelést és az önbizalmat, hogy az illető képes legyen független döntéseket hozni.

Az anyakomplexus kezelése hosszú folyamat lehet, de a megfelelő terápia és támogatás segíthet az érintett személynek elérni az érzelmi függetlenséget és egészséges kapcsolatokat kialakítani.

tegnap 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!