Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy ne fájjon, hogy engem...

Hogy ne fájjon, hogy engem mindig kihagynak mindenből?

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta minden társaságból kilógok. Engem nem hivnak meg sehova, hátam mögött szervezkednek. Munkahelyen detto. Hogy szokjak hozzá hogy ne fájjon ha megint megtörténik?
dec. 5. 11:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Szintén sorstárs.. Sajnálom magunkat, báttya.. Én szívesem barátkoznék veled.
dec. 5. 11:22
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok "báttya" de köszi 🥹
dec. 5. 11:24
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
1# Csaj vagy?
dec. 5. 11:29
 4/14 A kérdező kommentje:
3# elméd igen éles😅
dec. 5. 11:40
 5/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell hozzászokni, változtass. Legyél nyitottabb, kedvesebb, érdeklődőbb.
dec. 5. 11:41
 6/14 anonim ***** válasza:
72%
Te is meghívtad őket, vagy te mimdenkit kihagysz az élezedből?
dec. 5. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem mondok újat, ha azt mondom, ezzel a problémával nem vagy egyedül.

A szaknyelv ezt FOMO-ként említi. ("Fear of Missing Out" => "Félelem a kimaradástól")

Ha szeretnél jobban utána nézni ennek a jelenségnek, nyugodtan keress rá a FOMO-ra akár googlen, akár a wikipédián.

Több online pszichológus, fórum de még a Femina oldala is szólt már erről a témáról.

Andrew Przybylski, a téma első kutatója szerint a leküzdés módja egyszerű:

"A kulcs saját magunk megismerése. Ha tisztában vagyunk vele, mit akarunk az élettől, stabil az önképünk és az értékrendünk, van önbizalmunk, ismerjük saját magunkat és a képességeinket, akkor a „jaj, biztos éppen lemaradok valamiről” érzése automatikusan megszűnik, okafogyottá válik." (Wikipédia)

dec. 5. 12:03
 8/14 A kérdező kommentje:

5# sajnos nem erossegem. Elég zárkózott tipus vagyok

6# ez jogos kérdés. Én sose szervezek semmit már amióta nem akartak jönni velem amikor én szerveztem valamit

7# nincs valami magas önbizalmam sajnos

dec. 5. 12:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb azt akartam írni, amit 5-ös, vagy 6-os.

Találj ki valami jó programot, amit te is szívesen csinálnál, ahhoz keress embereket, hogy volna-e kedvük, mert ha igen, akkor te megszervezed.

Mondjuk lehet, hogy érdemes várni vele egy kicsit, mert úgy látom, már elkezdődött a karácsonyi őrültek háza, de január-február szerintem a legunalmasabb, legdepresszívebb, leghidegebb hónap az évben, én hálát adnék ha valamelyik ismerős, vagy kolléga elhívna pl. korcsolyázni ebben az időszakban, mert az azt jelenti, hogy nem nekem kell leszervezni.

dec. 5. 14:46
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

Nem bántásnak, hanem építő kritikának szánom:

ha ennyire gyakran esik ez meg, tényleg változtatni kellene valamin. Legyél kezdeményezőbb, legyél nyitottabb, közvetlenebb, kommunikatívabb. Próbáld megtalálni a társaságod, akikkel utána kialakulhatnának közös programok.

dec. 5. 20:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!