18-30 közötti fiatalok! Mások is állandóan magányosak?
23 éves fiú vagyok.
Általános iskolás barátságok 2 kivételével kiégtek, teljesen más irányba ment az életünk. Középiskolás barátok is eltűntek 2 kivételével mikor lett barátnőjük vagy külföldre mentek dolgozni.
A tanulmányok után 19 évesen már elkezdtem dolgozni, de mellette szabadidőben rengeteg időmet, energiámat arra szántan hogy új barátokat szerezzek, próbálkozzak náluk és fenntartsam ezeket az ismertségeket.
Próbálkoztam itt ezen az oldalon, különféle rendezvényeken, bulikon, fesztiválokon, barátkozós estéken, próbálkoztam random kávézókban, próbálkoztam a régi ismerősökkel, régi suliból, stb
Reggelig sorolhatnám mit meg nem tettem az érdekében hogy felkutassak, megismerjek és fenntartsak kapcsolatokat.
Ennek ellenére ezek a barátságok kivétel nélkül megszűntek.
Miért?
- egy megbeszélt találkozóra nem jött el és utánna 1 hétig nem írt vissza
- lehúzott pénzel és nem adta vissza
- nem jött el a szülinapomra mert épp “nem volt jó kedve”
- 14x látogatás után se akart átbuszozni hozzám (20p)
- lett barátnője és idézném: “most nem lesz időm rád, de ha úgy alakul hogy szakítunk majd írok és mehet tovább a bulizás” 😂
Nincsenek nagy elvárásaim, de annyit azért elvárnék hogy kölcsönös legyen a dolog, heti 1x rámírjon és havi 1x találkozzunk legalább.
Jelenleg 4 barátságom van csupán a sulikból akikkel rendszeresen beszélgetek, ebből 2 külföldön van, a másik 2vel tudok találkozni, kb havi 1x-1x.
5 év intenzív próbálkozás után úgy érzem kiégtem ilyen téren.
Leveleztem vagy 300 emberrel, volt személyes találkozó kb 20 emberrel, ennek ellenére egy barátság se tudott fennmaradni.
Hozzáteszem dolgozom/utazom is kell hozzá, nem úgy van hogy egész nap otthon ülnék és unatkoznék.
De egy heti 2 találkozgatás nagyon jól esne.
Más is van hasonló helyzetben?
Ez nekem így láthatatlan
Nem lehet, hogy túl ragaszkodó lennél?
Olyan szempontból vagyok ragaszkodó hogy rosszul viselem ha előzmények nélkül eltűnik valaki.
Viszont olyan szempontból nem vagyok ragaszkodó hogy azt várnám el hogy minden nap írjon valaki.
Azon sem sértődök meg ha nem ír vissza pár napig, de azért heti 1x beszéljünk már egy 15 percet és lehetőségekhez mérten 2hetente menjünk el egy sétára, kávéra, vagy jöjjön el egy filmet megnézni, menjünk el egy rendezvényre vagy bármi.
1
Mit jelent az, hogy láthatatlan? Érthetetlenre gondolhattál.
Miért lenne túl ragaszkodó? Mert havonta egyszer szeretne találkozni a haverjával, ha lenne neki? Az igazi haverok hetente találkoznak és bármikor kereshetik a másikat, ez a normális.
Teljesen egészséges a hozzáállása a kérdezőnek, és megértem, hogy elkeseredett emiatt, ez sajnos általános jelenség.
Ne haragudj - saját állításod szerint jelenleg 4 barátságod van. Nekem egy sem. Nem 4, nem 3, hanem 0.
32f
Nagyon sokunknak még olyan személy sincs az életében, akivel munkahelyen lehetne értelmesen beszélgetni.
Nemhogy barátság..
Írom ezt középkorú férfiként nulla baráti viszonnyal. Persze, tudom ez az én hibám,mert fejleszteni kell magam,stb.
Volt barátom, három is,de ők önmegvalósításuk miatt szépen és nagy ívben lesz.ták a körülöttük levő embereket,még saját családtagjaikat is.
Azt hiszem, ma nagyon sokan élünk úgy,hogy a barát szó csak a mesében létezik és a Coelho, vagy Müller Péter elmélkedésekben.
F/ Bp
Azért mert rengeteg időt rászántam, hogy bővítsek a baráti köröm, eredménytelenül.
A meglévő 4 barátom közül 2 külföldön él, velük félévente tudok találkozni.
A másik 2 barát is csak maximum havi 1x ér rá, így jóformán csak 2 hetente egyszer tudok találkozni valakivel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!