Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit gondoltok a pszichológusok...

Mit gondoltok a pszichológusokról?

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy egy idegennek könnyebb elmondani a dolgokat, amik bántanak. Én nem lennék képes ezt elmondani egy idegennek!!!

szept. 28. 20:29
1 2
 1/11 anonim válasza:
87%
Szerintem ez ember függő hogy kinek meri elmondani viszon egy biztos h a pszichologus tanult személy és titoktartása van. De lehetséges hogy egyszerűbb egy olyannak beszélni akit te is ismersz vagy jobban bízol benne
szept. 28. 20:56
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha komoly bajban lennél, akkor képes lennél. Előnyös is lehet a pszichológus, mert ő nem vár el tőled semmit, nem ítélkezik, nem ad tanácsot, hanem csak meghallgat, és téged támogató módon visszajelez.
szept. 28. 21:21
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Attól, hogy te nem lennél képes idegennek beszélni, más még igen.

Most is idegeneknek írod a magányos kérdéseidet.

szept. 28. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Sokuk valójában sikertelen, eredményt aligha tud felhozni, de mégis praktizál...
szept. 28. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Valahogy én is így vagyok vele. Interneten szoktam inkább ventelni, név és arc nélkül.
szept. 28. 23:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Pánikroham miatt kerestem egyszer pszichológust. Ha jól emlékszem a 3.volt olyan, hogy másodszorra is visszamentem hozzá.

Az első kettőtől még rosszabbul lettem. Mert pl az egyiknek a betegei "beteg" képei voltak a szoba falán, és ez iszonyat nyomasztott. Plusz irritáló volt a stílusa adott embernek.

Imádott magáról beszélni, jól be is fulladtam tőle.

A másik meg csoportterápiára küldött betegek közé, ahol megint jobban leromlott a kedélyállapotom".

A harmadik tök normális közegben fogadott, és képes volt meghallgatni, úgy érzetem, hogy megért, és egy ponton velem együtt sírt.

Megkönnyebbültem. Sokat segített abban, hogy kibeszéljem azt, ami fullasztott.

Szóval nem tuti, hogy elsőre rálelsz egy neked jóra...

szept. 28. 23:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6, fú, nekem mindhárom elég parának hangzik:D De örülök, ha neked jobb lett a végén.

Én csak egyet ismerek, de ő bevált, kedvelem, sokat segít. Elképesztően hasznos és bizony sokunkra ráférne... itt az oldalon meg jóformán mindenkire:D De persze ezt sértésnek veszik, főleg azok, akikre a legjobban ráférne....

szept. 29. 00:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Őket köti a titoktartás, bízhatsz bennük.
szept. 29. 01:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig egy pszichológusnak, aki kvázi idegen, sokkal jobban el lehet mondani cikis, kellemetlen, vagy éppen morálisan megkérdőjelezhető dolgokat, mint egy ismerősnek. Hogy a pszichológus mit gondol rólam ezek után, az nem érdekel, de egy barát vagy családtag már más kategória. Ráadásul a pszichológus életére semmilyen hatással nincsenek az én problémáim, ezért még véletlenül sem fog olyan irányba terelni, ami neki előnyösebb, mint nekem, viszont egy hozzám közel álló személy simán megteheti, még ha nem is tudatosan.
szept. 29. 09:17
 10/11 anonim ***** válasza:
76%

Én egy évig jártam, segített.

Ez olyan, mintha hisztiznél az orvosnak, hogy te nem akarsz levetkőzni.

Ha igazán gyógyulni akarnál, nem szarakodnál ezzel.

okt. 28. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!