Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan legyenek kapcsolataim...

Hogyan legyenek kapcsolataim barátaim ha csak a munka van az életemben?

Figyelt kérdés

Meg nincs közösségi hobbim sem de pl ha nyelvet tanulnék is tanfolyamon onnan se lenne senki.

Hol lehet felnotten ismerkedni ha a munkahely nem jött be ilyen szempontbol? Meg a postás /eladókbol se lesznek barátok

#felnőtten ismerkedés
2024. jún. 30. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig akkor emberek közé kell menni. Amúgy nekem pont lett jó barátságom nyelvtanfolyamról :) Ahogy edzőteremből is. Csak annyi a titok, hogy legyél barátságos.
2024. jún. 30. 09:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Minden tanfolyam szinte online van.

Egyedul szabadstrandon tudtam csak ismerkedni de az meg rámszállna mint vmi energiavámpír, hogy hozzám jár fel, én szorakoztassam, lássam vendégül, de még inzernetet sem fizet és fizetősön én hívogassam is inkább. Amolyan mamahoteles és derogál elmennie dolgozni merthát ő gyárba nem megy, de ha lenne is munkája akkor is energiavámpírkodna csak.

Mivel egyoldalunak láttam az egészet és terhelőnek is, így hagytam azt is.

Vagy csináljam ezt hogy legyen a lakásom vendéglátohely? Mert akkor biztos sokan jönnének hozzám ha nálam lehetne héderelni. Csak nekem ebben mi a jó? Igyis állandoan csak otthon vagyok nekem ez nem plusz.

2024. jún. 30. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Most az a baj hogy ha kapcsolatod/barátaid lennének, akkor néha átmennének hozzád? Mert a második válaszodat nem igazán értem... nem muszáj meghívni hozzád senkit és hs jönni akarnának, lehet nemet mondani. Kicsit fura ezen problémázni. Plusz ha nem èrted mi jó neked egy baratot vendégül látni és nem èrted mi a plusz neked ebben... érdemes lenne újragondolnod ezt... megcsak ki sem alakult egy barátság de már azt lesed hol lehet rossz, téged hogy használnának ki, neked semmi hasznod nem lenne. Tudod mi lenne neked benne a plusz? Az együtt töltött idő. Illetve hány éves vagy? Ha az illető még fiatal volt és otthon lakott, akkor elég evidens, hogy főként annak a helyén találkoztok, aki egyedül lakik. Bár most a jó időben kb bármilyen szavadtéri hely megfelel a célra.

Egyébiránt fordítsd meg a dolgot. Akinek abszolút semmi hobbija nincs, csak a munka, azzal nehéz kapcsolódni, nem nagyon lehet mit kezdeni vele. Egy ilyen ember neked se lenne túl érdekes. Plusz alkalmad sincs rá, hiszen csak a meló és az otthonod között mozogsz. Keress a környékeden olyan programokat, amik csak minimálisan is felkeltik az érdeklődésed. Nyár van, ilyenkor sok a program. Hol laksz? Facebookon konkrétan minden nagyon niche érdeklődési körre is vannak csoportok.

2024. jún. 30. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Meg nincs közösségi hobbim sem de pl ha nyelvet tanulnék is tanfolyamon onnan se lenne senki."

Ezt így már előre eldöntötted?

2024. jún. 30. 10:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Javarészt itthon vagyok. Nem erre vágyom barátokkal. És akit megismertem az energiavámpír. Teljesen egyoldalú neki a barátság. En nem kaptam semmi pluszt vele.

Amig volt barátom barátaim addig egyszer se az ment hogy munka meg otthon. Nyilván nem ez vagyok mint nélkülük most.

Programokon meg tök hulyen nez ki ha leszólitgatok pasikat embereket.

Multkor is ültem egy pason nem egy pasi néz les, most menjek oda mint vmi "sarkinő"? Hogy látom nézel ismerkedünk? Vagy még jobb: nem tudod mennyi az idő, van egy kis apród?

2024. jún. 30. 10:20
 6/9 A kérdező kommentje:
*padon
2024. jún. 30. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor csatlakozz programokat szervező közösségekhez. Sok ilyen tematikájú Facebook csoport is van, vagy túratárs, miitt.hu... Sok a lehetőség, csak a hozzáállásodon kéne még egy pici finomhangolás.
2024. jún. 30. 11:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs más opciód, akár itt is tudsz ismerkedni, vagy olyan online felületen ahova jársz és van közös témátok.
2024. jún. 30. 11:57
 9/9 anonim válasza:

A "keress egy hobbit" kezdetű tanács talán túl általános, de nekem meglepően a szobanövényes Facebook csoportból lettek pozitív tapasztalataim abból a lerületből, ahol lakom.

Vannak-e régi barátságaid, amiket érdemes lenne feleleveníteni?

A fogyasztói társadalomból következik, hogy mindig az újat keressük. Nekem sok régi, gyerekkori barátságom, osztálytátsam hiányzik. Néha írok szülinapjukra, névnapjukra üzenetet, de az élet messze sodort minket egymástól.

A másik ötletem az önkénteskedés. Állatmenhelyen, stb. Talán nem elsődlegesen ismerkedésre lenne jó, de hasznos emberi kapcsolatokat tudnál kialakítani. El tudnád terelni a gondolataid. Próbálj ki olyan dolgokat, smik régóta foglalkoztatnak. Ne az a cél lebegjen a szemed rlőtt, hogy ismerkedni akarsz, hanem inkább boldoggá tenni magad. A boldogság mágneses, a hozzád hasonlóan boldog embereket fogod magadhoz vonzani.

2024. júl. 4. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!