Miért nem találnak egymásra azok, akik kevésbé előnyős külsővel rendelkeznek?
Még 40-50 éve is szinte minden ember házasodott, talált párt. Még azok is akik rosszul néztek ki. Ritka volt a szingli nő vagy férfi.
Valami változott.
11, Köszi!
Innen is jól látszik mennyivel többen vannak egyedül manapság.
Az ok lenne érdekes. Köszi!
Legalább hatszor részletesen leírták már itt az okokat. Nem akarod visszanézni?
Amúgy tényleg igaz, hogy kevésbé előnyös külsőt senki se keres, és ha lehet, elkerüli. Csak régen erős volt a nyomás a házasságra, nehéz volt elkerülni.
A szépség relatív. Mindenki nagyon meg tud szépülni, ha szerelmes.
De manapság van még 2 ok:
1: Jó fogyasztó, jó szavazó. Na, ő magányos és elveszett. Ilyenre nevelik az embereket a reklámok és a politika is.
2: Egyenjogúság. Ez az egyik mellékhatása. Kellemetlen, de az elnyomás rosszabb.
17, Nem voltak szebbek régen. Senki nem írta.
Úgy tűnik pont hogy régen nem görcsöltek sokat és mégis talált szinte mindenki párt. Ma pedig sokan hiába görcsölnek nem találnak.
Szerintem is az nagy különbség, hogy manapság már lehet egyedülállónak is lenni, tudatosan gyermektelennek is.
Illetve ma sokan tudatosak abban is, hogy ha nem találnak olyat, akivel jó lenne lenni, akkor inkább maradnak egyedül. (Ezzel együtt szerintem azért az a jelenség se kopott ki még, hogy mégiscsak kapcsolatban akarnak lenni, vagy kapcsolatan maradnak akkor is, ha nem érzik jól magukat benne. Kevesen lépnek ki egy nem jó kapcsolatból, de azért mégiscsak többen, mint régen.)
"Szerintem is az nagy különbség, hogy manapság már lehet egyedülállónak is lenni"
Lehet persze. Csak sokan nem akarnak egyedül lenni. Nézd meg a társkeresőn mennyien vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!