Az egyedülálló emberek nehezebben fogadják el az öregedést?
Egyáltalán nem.
Az emberek jó részének nem abból áll az élete, hogy lesz gyereke, ezen kívül még rengeteg minden okoz örömet.
Másrészt ma már a legtöbben inkább 30 fölött kezdenek kapcsolatot keresni, elötte nem.
De akiket ismerek egyedülállókat, sokkal kevésbé tartanak az öregségtöl, mert kellöen elfoglalják magukat.
Mivel nem akarok gyereket így ez nem izgat.
Alapból persze, hogy rossz h telik az idő...
Egyedülálló emberként pont hogy sokkal kevesebb probléma ér.
Tehát kiegyensúlyozottabb magánéleted van vagy lehet mint annak aki családos.
Szerinted az fog jobban megöregedni aki egyedül él, vagy az aki még a munka mellet 2-3 gyerekkel is kell foglalkozzon iskolába / óvodába rohan stb.
Én egyedül élek és a saját életkoromból 5 évest simán letudok tagadni.
Nem mint ha amúgy a 35 zavarna.
A családos munkatársaimnak kb saját élete sincs.
Én 2 napja voltam Firenzében 35-40 fok volt.
A családosok nem igazán járnak külföldre nyaralni.
Szerinted akkor ki van jobban öregítve ?
Hát, de nem is érzed úgy, hogy tartozol valahová, vagy fontos vagy valakinek. Ha beteg leszel is nagy támasz és motiváció lehet a családod, hogy helyre jöjj.
7-es: ugyan nem a 6-os vagyok, de a "tartozol valahová" nem feltétlen jelent családot, nekem pár barát jelenti ezt.
Másrészt ha beteg vagyok/leszek, a család akkor semmit nem jelent támaszként, mert több száz/ezer Km-re élnek. Ha beteg vagyok, azért leszek egészséges, mert nekem fontos és mert csak magamra támaszkodhatok.
Nekem ugyan van családom (2 testvér, 4 gyerek+csalájuk), de mivel messze élküln egymástól, meg igen eltérö az érdeklödésünk is, sokkal kevesebb közös van bennünk, mint a barátokkal, akik éppen azért lettek barátok, mert hasonló a gondokodásunk meg az érdeklödésünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!