Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Más is gondol így az öngyilkos...

Más is gondol így az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés

Lehet bennem van a hiba, de én nem egy negatív dologként gondolok erre az egészre, hanem mint egy lehetséges megoldás, ha már tényleg úgy érzi az ember, hogy nincs tovább.

Amióta a nagyszüleim meghaltak egyébként is máshogy látom a dolgokat, mint elötte.

Minden értelmetlen, üres, maga a létezés is egy értelmetlen semmi.

Hosszú évekig szenved, gürcöl az ember, hogy aztán egyik pillanatról a másikra eltűnjön, megszűnjön létezni...

Biztos hogy ez nagyon nem jó és helyes hozzáállás, de amióta nincsenek, kb 2 éve, azóta egyszerűen képtelen vagyok máshogy felfogni a dolgokat.

Érdekelne mások véleménye.

Ti mit gondoltok, hogy fogjátok fel ezt az egészet?

ápr. 25. 09:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

10

Ezt a nyomorult fságot már vagy harmadjára hánytad erre az oldalra. Először még az mondtad hogy valamilyen idiótának a könyvéből loptad ezt a szöveget, most már meg tinédzserként fogalmazódtak meg eme "bölcs" gondolatok benned? Látszik hogy aki ezt írta annak valójában egyszer sem fordult meg az öngyilkosság gondolata a fejében egész élete során, hanem valami sznob, ügyefogyott, gazdag vallásos pcs gondolta ki a bársonyszékben ezeket teljesen valósághű és kicsit sem elrugaszkodott bölcsességeket.

Először is ha már nem szabad búcsúlevelet, végrendeletet meg semmi mást sem intézni halálunk előtt mert hogy milyen szánalmas az "örökkévaló megsemmisülésből" "visszaszólni", akkor eme rendkívül intelligens szerző miért várja el hogy figyeljünk és fordítsunk energiát olyan dolgokra hogy ne legyen acetonos a hullánk szája, ne vizeljünk magunk alá, meg hogy jól nézzen ki a hullánk? Mégis kiknek? A nekrofíloknak?

Miért utasít a szerző arra hogy a lehető legmegvalósíthatatlanabb öngyilkossági módszert válasszuk, amivel a legnagyobb a lebukás és az azt követő "megmentés" esélye, csakhogy utána a következő pontban rögtön el kell süllyednünk szégyenünkben a szerző szerint ha mégsem sikerülne? Kicsit sem átlátszó mondhatom. Az utolsó két pont pedig akkor ordas nagy baromság hogy betűt sem érdemelnek.

Lehet hogy nem kellene viccet csinálni más emberek komoly problémáiból, szenvedéseiből akármennyire is sznobnak, menőnek akarsz tűnni.

ápr. 27. 20:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
18:50-es válasz Btk. 162. (1), sőt (2) gyanús, jelentve.
ápr. 28. 09:18
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, annyit tudok mondani, hogy jelenleg a számodra legnagyobb veszteségre fókuszálsz görcsösen (és ilyen helyzetben érthetők a gondolataid), de az emberi életben sokkal több olyan dolog van, ami örömet okozhat (máskülönben már évezredekkel ezelőtt kihalt volna az emberiség), és ezeket meg fogod találni, ha kikecmeregsz ebből a depresszióból, amiben vagy. Csak egy kesernyés emlék lesz a mostani állapotod pár év múlva.
ápr. 28. 09:22
 14/16 anonim ***** válasza:
ápr. 30. 14:13
 15/16 Hamisbaba válasza:
42%
Én már évek óta vacilálok azon hogy megtegyem -e? A csaladomban is volt màr öngyilkossag , bennem van a hajlam , volt màr hogy konkretan eldöntöttem és meg is probáltam , de egyébként én tőlem nagyon őnző dolog lenne mivel a mamám sírva kérte hogy ne tegyek ilyet és tudom hogy nem tudná sok ember feldolgozni ,nagyszüleim, Anyukám , Anyum testvére és neki a lánya , szóval az a tanácsom hogy tarts ki legalább 5 évig és utána értékeld át az életed , nem fogok papolni , hogy van remény meg ilyenek én csak azt tudom mondani hogy rajtad áll minden, és ha el tudod fogadni az életedet és érzed hogy kicsit is több van benned mint amit már adtál a világnak magadból akkor ne hagyd itt ezt a helyet , kitartást!
máj. 1. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
48%

Én ugy tartom, hogy a világon egyetlen bűn létezik, ez pedig az öngyilkosság. Saját problémádat nem oldod meg, sőt. Másoknak gondot okozol (mégha nincs senki hozzátartozód, akkor azoknak, akik összetakarítanak utánad hivatalból.) Lelki értelemben (ha hiszel benne), teljesen lenullázod magadat. Állitólag ilyenkor a lelki szenvedés megamard, csak már lehetőséged nem lesz bármin is változtatni test hijján.

Rosszabb napjaimon nem fogalmazok ilyen szépen az öngyilkosokról. Sajnos elég hosszu listát tudnék sorolni ismeretségi, családi körben belőlük. Egy biztos: értelme egyiknek sem volt.

máj. 3. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!