Miért erősködnek sokan, hogy nem a párkapcsolattól lesz jobb az élet?
Nem hiszem el, hogy bárki is 100%-ig komolyan gondolja ezt a "légy boldog egyedül" mantrát.
Alapvető pszichés szükségletről beszélünk, hogy lehet ezt ignorálni?
A társ nem csak pár lehet, lehetnek barátok, családtagok is.
Csak azt tudsz adni a másiknak, ami benned is meg van. Ha nincs benned szeretet, pl. önmagad felé, akkor hogy fogsz szeretetet adni a másiknak? Ha nem tudod jól érezni egyedül magad, akkor a másiktól csak függeni fogsz, tehát az csak egy függőségen alapuló kapcsolat lesz. Ne mástól várd a boldogságot.
A párkapcsolattól még jobb lesz egy boldog ember élete, olyané, aki azelőtt is boldog volt egyedül.
Aki tele van szorongással, hiányokkal, lelki bajokkal, az ő élete a párkapcsolatban lehet, hogy ideig-óráig minimálisan jobb lesz, de itt az fog történni, hogy lesz egy rossz párkapcsolat, amelyben ő mérgezi a másikat is.
Még 1 gondolat: 1 nagyon rossz (pl. bántalmazó) kapcsolatnál az egyedüllét is jobb, de ez nem jelenti azt, hogy nagy általánosságban az ember boldogabb egyedül, mint társsal (normális társsal).
Te nem fogod tudni 100%-ban szeretni őt, mert utálod magad. Az önutálat önbizalomhiányt szül, egy önbizalomhiányos ember mindig kételkedni fog abban, hogy ő tényleg szerethető-e, nem fogják-e őt megcsalni, és máris jön az ellenőrizgetés. Ezzel pedig meg fogod keseríteni a párkapcsolatot és a másik embert is
Ezt én is főként olyanoktól hallottam akiknek vagy egy vagy több kapcsolata volt amik akár 5-10-15 évig is tartottak, vagy éppen olyanoktól akiknek bármikor lehetett volna valakijük. :)
Hasonló mint h nem a pénz számít....ja akiknek sok van tuti nem.
Szerény vélemény a következő:
- akinek soha nem volt még társa vagy mondjuk h párja illetve szerelme, vagy 1 vagy akár több szexuális kapcsolata, azaz kb. semmi, az érthető, hogy kevésbé áll pozitívan az élethez.
Mert normál esetben egy társ és a szex is része az életnek.
A munkám nekem jelenleg nem a legjobb, a kollégák sem tutik, de van egy nagyon boldog kapcsolatom ami miatt e többi sz**art könnyen elviselem.
17: ja, a sikeres emberek mondják ezt.
Őszintén, én már el akarok tűnni néha.
"Alapvető pszichés szükséglet"
LOL. Lehet, hogy nem te vagy az egyetlen élőlény az univerzumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!