Miért erősködnek sokan, hogy nem a párkapcsolattól lesz jobb az élet?
Nem hiszem el, hogy bárki is 100%-ig komolyan gondolja ezt a "légy boldog egyedül" mantrát.
Alapvető pszichés szükségletről beszélünk, hogy lehet ezt ignorálni?
Ha pszichés beteg vagy akkor kapcsolatban sem fogod magad tartósan jól érezni. A problémáid elő fognak jönni amik szarrá mérgezik a kapcsolatod és nem lesz jó. A legtöbb ember szerintem szimplán erre gondol.
Így kell egy alap úgymond normális mentális állapot, hogy ezt ki lehessen jelenteni. "hogy nem a párkapcsolattól lesz jobb az élet"
és ez is csak akkor lesz igaz, ha az a kapcsolat mindkét fél számára jól működik.
Nálam ez pont olyanok szájából hangzott el,akik egy hete nem bírtak ki,hogy ne legyen valakijük.Az egyik nő elfogyasztott két férjet, a harmadik pasi pedig megunta a stílusát és lelépett. Most ott tart, hogy ezotériázik, pszichológushoz jár, mert két hónapja egyedül van. Illetve van egy kisfia, de szinte nem foglakozik a gyerekkel,mert neki társ kell,aki bearanyozza az életét. Kínlódik,bőg,mindenki agyára megy.
Előtte, mikor megvolt a pasija, nekünk magányosoknak mondogatta mosolyogva, hogy egyedül is lehet élni, úgy is boldogság van. Most nem ezt látni rajta...
Ha egyedül nem vagy boldog 100%-ig, akkor párkapcsolatban se leszel az.
Én még párkapcsolatban is képes vagyok egyedül elmenni koncertre. Attól, hogy a páromat valami nem érdekli, de engem igen, attól nem fogok lemondani az élményről miatta.
Valakinek pont a kapcsolattól lesz baja, nem bírja, ha valaki ennyire közel van hozzá, introvertált.
Vagy amikor egyéb betegségei vannak, pl szociális fóbia, generalizált szorongás, pánikrohamok, stb.
Amikor a kapcsolat egy folytonos megfelelési kényszer, stb.
Ha nem tudsz egyenrangú lenni, az nem vezet sok jóra. . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!