Miért nem tudok beszélgetni az emberekkel?
Mindegy, hogy munkahely, rokon vagy épp egy pincér az étteremben.
Mindig az van, hogy míg mások ilyen helyzetekben kedélyesen elbeszélgetnek, én csak a kötelező dolgokat tudom mondani és ennyi, utána kínos csend vagy max. valami közhelyet benyögök.
Mások hogy csinálják?
Az is lehet, hogy téged nem is érdekel egyik sem.
Egyébként ez nálam is megesik, de főképp a fiatalokkal.
Munkám során találkozok durván 15-70 közöttiekkel. És valahogy úgy 25 alattiakkal nagyon nehezen tudok beszélgetni, 30 felettiekkel valahogy más. Ráadásul az idősebbekkel még másabb mert akkor is beszélnek ha én nem akarok.
De a fiatal korosztályt egyszerűen nem is érdekli amiről beszélnék, egy olyan válasz jön csak, hogy igern....ja...aha...hát ilyenekkel nehéz beszélgetni.
Két dolog jutott hirtelen eszembe.
Ott van az amit a 3as mond, hogy ha a másik nem akar beszélgetni akkor kapásból bukta.
De az is lehet, hogy nem figyelsz a másikra, nem tudod továbbvinni a beszélgetést.
Nem akarsz lelkileg beszelgetni
Nem erdekel
Ra vagy kenyszeritve
Nem szereted a small talkot
Kenyszer az egesz
Nem szeretsz emberek kozott lenni
Lehet, hogy gondok vannak nálad a szókinccsel, fogalmazással, mert keveset olvasol.
Legalábbis nálam azóta megy jól a beszélgetés, mióta rengeteget olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!