Mit érdemes csinálni azokkal az öreg emberekkel, akik csak azért hívogatják a másikat, mert nincs kivel beszélgetniük?
Semmit, hadd hívogassa. Aki nem ér rá az majd nem veszi fel.
Mondjuk érdemes lenne neki szervezni valami programot, társaságot.
Mamám is ilyen
Mondja mindenki életét a telefonban fél óráig ami senkit nem érdekel
De ha nem veszed fel megsértődik..
Az embernek meg alig van ideje.. hát még ilyenekre
Fos, hogy annyira nem érünk rá, hogy az öregek feleslegessé, teherré válnak, holott nekik is lehetne funkciójuk. Én pl. az óvodák mellé telepíteném az öregotthonokat, közös kerttel, hogy aki szeretne az beszélgessen a gyerekekkel. Mert mindkét csoport ráér.
Amerikában van olyan is, hogy nyelvtanulást úgy támogatják, hogy idős amerikaik beszélnek skype-on külföldiekkel. Klubok, barátok.
Mi is leszünk öregek, lehet, hogy egyedül maradunk majd, velünk mi lesz?
Baromi egyszerű. Ha nem érek rá, akkor nem veszem fel a telefont. Ez vonatkozik a férjemre, a szüleimre, a 85 éves nagyapámra.
Papámat heti 1x vagy kéthetente meglátogatom, akkor meghallgatom részletesen mi történt vele a kertben, de akkor arra is szánom azt a fél napot.
Napközben meg nemigen érek rá beszélgetni, szóval nem szoktam felvenni.
Vannak tényleg jó ötletek. Mondjuk ezek már inkább társadalmi szervezést igényelnek.
Azért kérdeztem mert mindkét szülőmet hívogatták ilyen öregek. Órákat hallgatták mi történt velük szánalomból, empátiából. Mindkét szülőm meghalt, de a telefonálós öregek meg tovább telefonálgatnak.
Voltál már öregek otthonában? Én igen. Szegények nincsenek olyan állapotban hogy jó ötlet lenne gyerekekkel összeengedni. Nagyon rossz ötlet amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!