Ha folyton, akár évtizedeken keresztül pszichológushoz járok majd, az adhat annyi társaságot hogy ne örüljek bele a magányba?
Teljesen kilátástalan a jövő, nulla jövőképem van
A pánikrohamaim tárgya a megorulestol való félelem
Semmi nem vár rám csak hogy maximum egy árufeltöltői munkát csináljak amíg majd bírom.
Most az jutott eszembe hogyha folyamatosan járnék pszichológushoz, akkor az tudna motiválni, mert lenne társaságom.
Ez működhetne szerintetek?
Jövő hónapban leszek 30, ettől is rettegek. Már látszik az arcomon, fogalmam sincs hogy mi lesz velem ezek után, hogy hogy fogom viselni az öregedést
Jelenleg az anyámmal elek, megtur, de nagyon rossz a kapcsolatunk. Egyedül élni nem fogok tudni soha, ez már biztos.
Arra is gondoltam hogy esetleg bevonulnék egy zárdába, bár nem vagyok hívő, de szűz vagyok, szóval ezzel nem lenne gond.
Egyszerűen csak nem akarok teljesen egyedül maradni majd 40 körül is és nem tudom hogy tudnék valamilyen társasághoz csapódni.
Adjatok valamilyen ötletet
Sajnos a pszichológus önmagában ezen már nem segít de a gyógyszerekre meg nagyon érzékeny vagyok
Xanax függőség megvan rengeteg tünet megvan
Csak szeretnek elaludni
Nem tudom mi lesz ha elfogy a maradék pénz mert így kb takarítani nem vagyok jó mert nincs hozza erőm
Pedig már kezdtem beletörődni hogy kimegyek külföldre szállodába de mondd hozza sem lelki sem testi erőm
Kb egy évre van még pénzem ha csak egyszer eszem egy nap
Így élek másfél éve
Hatalmas tévedés! Pont a gyógyszer az, ami önmagában nem segít a pszicho terápia nélkül. A gyógyszernek, ha olyan szintű a probléma, hogy elkerülhetetlen, akkor is csak kiegészítő segítségként ér valamit, hogy az ágyban levő kémiai folyamatokat ellensúlyozza. Az igazán fontos változásokat a gondolkodásban és viselkedésben a pszichológussal folytatott munka eredményezi. A terápia hatékonyságát növelheti a gyógyszer, de nem a gyógyszer adja a hosszú távú megoldást, hanem a terápia. Terápia nélkül a gyógyszer csak tüneti kezelés.
Olyan, mint sebtapasz egy nyílt lábtörésre. Az elfertőződés megakadályozásában lehet akar értelme is, de az igazi problémát nem oldja meg.
13 nekem meg pont azt mondták hogy az en helyzetemben már gyógyszer kell, mármint beállított…
De az a gond hogy a deperszonalizaciot, meg a disszociációt amit lehetetlen események sorozata okozott nálam azt nem tudom milyen gyógyszerrel lehetne kezelni
Hiszen megtörtént az ami miatt nem normálisan érzem a valóságot…
Pszichológusnal meg már voltam párszor és nem igazán tudott mit kezdeni velem
Nekem a társaság miatt kellene
Mert barátaim nincsenek, szeretni képtelen vagyok, nem tudom más ember honnan szerez baráti társaságot
Testvérem nincs, az az egy-két családtagom aki a közelben van meg olyan mintha most szabadultak volna lipótmezőről…
Ezért gondoltam arra hogyha lenne pénzem arra hogy legalább heti egyszer járjak pszihologushoz csak a társasága miatt, akkor segítene e…
Mert amúgy már baromira azon gondolkodom hogy éhen halasztom magam
Árufeltöltői munka mellett hogyan fizetnéd a drága szpichológust, aki totál xarik rád, csak jól lehúz?
Párom árufeltöltő és van párja, én vagyok az. Tehát nem magányos árufeltöltő létére. És teljesen életrevaló, mindent megoldunk.
Te nő vagy amúgy, hogy zárdába vonulnál? Tudtad, hogy ma már alig létezik az apácai hivatás?
Téged 30 évesen még édesanyád tart el? Nem szégyelled magad?
Szerintem próbáld agyilag kicsit rendbe tenni magad, felnőtt ember vagy. Gondolom a megkímélt, elkényeztetett gyerekek közé tartoztál, akinek még elmosogatni se kellett soha és biztosan egy egyszerű ételt se tudsz elkészíteni magadnak. Ebben a szülők is ludasok, de így felnőttként ideje lenne összeszedned magad. Ezzel anyukádnak is nagy terhet vennél le a válláról.
Bocsánat, hogy ilyen nyers voltam. Sok sikert neked!
A pszichologus abban segit hogy intrukciot ad az eletedhez,tamogat,megert,feltarja a problemak okat es segit atlendulni rajta,ha a paciens is akarja.Megoldani nem fogja helyetted.
Tarsasagot addig nyujt ameddig ott vagy es beszelget veled az ad egy felszabadulas erzest.A tobbiert sajnos nekunk kell megkuzdenunk.
#16 Válaszát nem vitatva, csak kiegészítve a pszichológus legfontosabb segítsége, hogy ad egy külső nézőpontot, személyes és azonnali visszajelzést. Magukat a fejlődési, változtatási tanácsokat, feladatokat, amiket ad egy könyvből is el tudnád olvasni, hiszen ő sem a kisujjából szopja őket. Van nagyon sok önfejlesztő és egyéb pszichológiai könyv amik segíthetnek akar szakember nélkül is. Amit a pszichológus igazán hozzáad a fejlődésedhez, hogy közvetlen visszajelzésekkel segít helyes pályán maradni, helyesen értelmezni a dolgokat. Ha te valamit úgy értelmezel, hogy X, akkor ő megkérdezi tőled, hogy biztosan jól értelmezed-e a dolgot, nem lehet hogy ha egy kicsit oldalra lépsz, akkor már látod is, hogy nem X lesz hanem \ és / amik csak a te nézőpontodból látszanak X-nek.
A legtöbb pszichológiai probléma pont az ön- és helyzet értékelést, a dolgok helyes felmérésének a képességét torzítják el. Olvass utána, hogy mit jelentenek a kognitív torzítások. A pszichológus abban tud nagyon sokat segíteni, hogy ezeket az értékelési hibákat segítenek a helyükre tenni. Bekalibrálni a műszeredet, amivel a világot és önmagadat méred. Meg persze ezen kívül nem csak olvasnak egy csomó könyvet, hanem kimondottan, célirányosan arra képzik őket, hogy a tiédhez hasonló problémák megoldásában segíteni tudjanak és a könyveket is abban a szemléletben olvassák, hogy milyen módon tudják még jobban beilleszteni azokat a te problémáit megoldásába. Meg abból is tengeren tapasztalatot szereznek, hogy más többé-kevésbé hasonló problémákkal küzdő pácienseknél mi hogyan működött vagy nem működött, ki kire hogyan reagált, így nagyobb eséllyel tudja kiválasztani, hogy nálad mivel hogyan érdemesebb próbálkozni, hogy jobb eredményt érjen el.
A pszichológus önmagában nem fogja megoldani a magányodat. Igen, beszélgetni fog veled és amíg ott vagy nem leszel magányos. Viszont a beszélgetések során fel fogjátok tárni, hogy miért vagy magányos, hogyan alakult ez ki és hogyan tudsz változtatni rajta. Segíteni fog benne, hogy ezen változtatni tudj és ha követed az obstrukciókat, tanácsokat, akkor változhat a magányod is. A pszichológus arról beszélget veled, amit te odaviszel témaként, mert nyilván te azzal akarsz foglalkozni. Ha nem a fontos problémákról beszélsz vele, amiket meg kene oldani, hanem csak a napi problémáidról panaszkodsz, akkor azokkal fog foglalkozni, ezeket segít kibeszélni, helyes keretezésben értelmezni. Ha te nem követed a tanácsokat, nem azt csinálod amit kellene és csak panaszkodsz a pszichológusnak, akkor fejlődni nem sokat fogsz, csak kezelt körülmények között fogsz panaszkodni. Talán valamennyi eredményt ez is hozhat számodra, de sokkal többre mész a pszichológussal, ha így mész oda, hogy nem csak panaszkodni akarsz, hanem megoldást keresel és változást akarsz elérni, ebben keresed a segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!