Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Röviden tömören: beleszerettem a kolléganőmbe. Sajnos őt nem érdeklem, nem vonzódik hozzám, állítása szerint csak nagyon kedvel. Én azt hittem, ez is elég lehet nekem - megfogadtam, hogy nem reménykedem, így ő beleegyezett, hogy mint barátok találkozgathatunk.

De egyre erősebben érzem úgy, hogy ez nekem nem elég. Borzasztóan fáj! És ő ezt nem is tudja! A tervem az volt, hogy barátja leszek, mert jó vele beszélgetni, jó vele lenni, és ha esetleg idővel megváltozik a véleménye rólam... De az eszem tudja, hogy botor gondolat ez, hiú ábránd. Soha nem fogok kelleni neki úgy, ahogy nekem kell ő. És azon gondolkodom, véget kéne vetni ennek, még így az elején.

Tulajdonképpen 3 megoldást látok:

1. Megmaradok barátnak reménykedve míg meg nem bolondulok

2. Ezentúl kerülöm, próbálok nem találkozni vele, nem beszélünk, egyedül szenvedek várva, remélve, hogy idővel enyhül a fájdalom.

3. Elmarom magam mellől, mert egyszerűen úgy sem leszek képes a 2. verzióra. Bevallok neki mindent. Kiöntöm neki a szívem ezzel elüldözve őt, majd átkozhatom, hogy ő hagyott cserben.

2023. márc. 18. 07:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%
Nézz át rajta mint ha ott sem lenne.
2023. márc. 19. 16:55
 12/19 Senior Séf ***** válasza:
100%
Életem első komolyabb kapcsolata a gimi örökös szépségkirálynőjének kikiáltott, nálam két évvel idősebb szomszéd lánnyal szövődött. Fél évig jártam a nyakára, pedig mind ő, mind az anyja megmondta, hogy nincs esélyem, mert nagyon gyerek vagyok hozzá. Lett!
2023. márc. 22. 15:56
 13/19 anonim válasza:
Mind a három verzióban látok játszmát, ezért nem szavaztam. Mondd meg neki hogy neked ez így nem megy és akkor már nem kell ezen őrlődnöd. Így ő is másképp alkalmazkodik hozzád, remélhetőleg. Aztán ki tudja, lehet te láttad eddig rosszul..
2023. márc. 23. 00:30
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha nem vonzódik úgy hozzád, ne eroltesd. A vonzalom nem olyan, hogy egyszer csak majd megszuletik, csak jó sokat kell várni hozzá. Vagy van, vagy nincs. Tudom, ez szomorú. Ugyanakkor lehet, ha ugyanazt azt energiát másra forditanád, ott még jönne is valami "siker".
2023. márc. 23. 01:55
 15/19 A kérdező kommentje:

13

"Aztán ki tudja, lehet te láttad eddig rosszul.."

Ezzel mire akarsz célozni?

2023. márc. 23. 10:21
 16/19 anonim válasza:

13-as vagyok.

Alapból fura a történet, honnan veszed hogy "csak" kedvel? Lehet óvatos veled meg ezer más indok is állhat emögött. Amondó vagyok, hogy mondd el neki, így kerek az egész és ha nem viszonozza hamarabb leszel túl ezen.

2023. márc. 23. 14:49
 17/19 A kérdező kommentje:

16

Onnan veszem, hogy ő mondta.

2023. márc. 23. 16:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is mondd el neki, hogy nagyon szimpatikus neked, viszont tobbként mint barát. Ha még egyszer elmondja, hogy neki ez nem, akkor tényleg próbáld elfelejteni, nem is kell barátkozni sem mert csak rosszabbul fogod érezni magad egy ideig. Tényleg nem attól félsz, hogy barátként is elveszited, ha már eleve bele zúgtál. Őszinte leszek a lány szavaiból én már most eléggé azt szűrtem le, hogy ő tényleg csak barátként tekint rád, de ezt mostmar mindenképpen meg kell beszélni és le zárni. Még kellemetlenebb, hogy valószínűleg a munka társak is figyelik, hogy mi van. Mindenképp kettesben beszéljétek meg.
2023. márc. 31. 09:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Régimódi ember vagyok. Egy férfi beleszeret egy nőbe és a nő is kedveli. Bár nekem ez már rég nem szempont, de itt felvetődik a szex is, mint döntő tényező, ami elmélyíti vagy beszűkíti a barátságot. Ha nincs harmadik fél a dologban, az sokat segíthet oldani a feszültséget. A szex kellemes, a barátság pedig hasznos mindenkinek. Értelmetlen dolog ellene tenni bármit is.

Természetesen ez a dolog csak akkor igaz, ha más emberek életét nem rontjuk el tetteinkel.

2023. márc. 31. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!