Mit tennétek a helyemben?
Röviden tömören: beleszerettem a kolléganőmbe. Sajnos őt nem érdeklem, nem vonzódik hozzám, állítása szerint csak nagyon kedvel. Én azt hittem, ez is elég lehet nekem - megfogadtam, hogy nem reménykedem, így ő beleegyezett, hogy mint barátok találkozgathatunk.
De egyre erősebben érzem úgy, hogy ez nekem nem elég. Borzasztóan fáj! És ő ezt nem is tudja! A tervem az volt, hogy barátja leszek, mert jó vele beszélgetni, jó vele lenni, és ha esetleg idővel megváltozik a véleménye rólam... De az eszem tudja, hogy botor gondolat ez, hiú ábránd. Soha nem fogok kelleni neki úgy, ahogy nekem kell ő. És azon gondolkodom, véget kéne vetni ennek, még így az elején.
Tulajdonképpen 3 megoldást látok:
1. Megmaradok barátnak reménykedve míg meg nem bolondulok
2. Ezentúl kerülöm, próbálok nem találkozni vele, nem beszélünk, egyedül szenvedek várva, remélve, hogy idővel enyhül a fájdalom.
3. Elmarom magam mellől, mert egyszerűen úgy sem leszek képes a 2. verzióra. Bevallok neki mindent. Kiöntöm neki a szívem ezzel elüldözve őt, majd átkozhatom, hogy ő hagyott cserben.
13
"Aztán ki tudja, lehet te láttad eddig rosszul.."
Ezzel mire akarsz célozni?
13-as vagyok.
Alapból fura a történet, honnan veszed hogy "csak" kedvel? Lehet óvatos veled meg ezer más indok is állhat emögött. Amondó vagyok, hogy mondd el neki, így kerek az egész és ha nem viszonozza hamarabb leszel túl ezen.
16
Onnan veszem, hogy ő mondta.
Régimódi ember vagyok. Egy férfi beleszeret egy nőbe és a nő is kedveli. Bár nekem ez már rég nem szempont, de itt felvetődik a szex is, mint döntő tényező, ami elmélyíti vagy beszűkíti a barátságot. Ha nincs harmadik fél a dologban, az sokat segíthet oldani a feszültséget. A szex kellemes, a barátság pedig hasznos mindenkinek. Értelmetlen dolog ellene tenni bármit is.
Természetesen ez a dolog csak akkor igaz, ha más emberek életét nem rontjuk el tetteinkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!