Miért olyan nehéz olyan társat találni, aki nem a fővárosban, hanem vidéken szeretne élni minél jobban egy önellátóbb életformát űzve?
380m2-em van csak, bevetni, kapálni, művelni bőven sok, annak ellenére is, hogy a szántást+boronálást bérmunkában kis traktor végzi, ez kapásból kerül évi 10-12eFt-ba. Vetőmagra 43eFt ment el, kicsi a bolti vetőmag kelési aránya, a szArt adják el a boltban, átcímkézik, csomagolják a bedöglött magokat!
2022-ben a termesztőtálcán érdekes eredmények lettek, a tálca 32 férőhelyes:
-borsó 5db, de 3 tálcából
-répa 11db, zöldség 2db
-uborka1 0db, uborka2 4db, uborka3 4db
-cukkini 15db, de itt csak fél tálcát vetettem!
-paradicsom bolti 8db, vadparadicsom saját 16db a cukkini fél tálcáján
-saláta 11db, saját mag 32db
-paprika 4db
-dughagyma bolti kikelt mind 32db, de 5 db kivételével elrohadt VS saját 30db és mind megmaradt
Ugyan ez direkt földbe vetve:
-borsó 45tő fél kg -32db magból!
-répa 0db, zöldség 0db
-uborka1 0db, uborka2 0db, uborka3 0db, uborka4 17db
-cukkini 2db, 16-ból!
-paradicsom bolti 0db, vadparadicsom saját 32db
-saláta1 14db, saláta2 0db, saláta3 0db, kínai saláta 21db 25 magból, saját1 100db 100 magból, saját2 101db 107 magból
-paprika 1d
-hagyma bolti 0db 49-ből, saját 240db 257-ből
-maghagyma bolti 5 zacskóból lett 67db vető, saját 11 felmagzott saját hagyma fejéről lett 470db és ezt használtuk a főzéshez menet közben
Valószínű, hogy nem jó helyen keresed őt.
Én szinte már önellátó vagyok. Kenyerem, húsom saját.
Boltba járnom kell, mert pl sóbányám még nincsen.🙂
Én meg azon kesergek, hogy mindenki nagyvárosba vágyik. Össze van zutyulva a társadalom elég rendesen.
Ez az önellátás eléggé keserves dolog. Nagyon tőkeigényes. (Meg megbízható munkaerő igényes.)
Az állattartás mindennapos odafigyelést igényel. Nincs hétvége, ünnepnep, világjárás, stb.
Én teljesen ilyen irányú életmód váltáson gondolkodom.
A számomra megvalósítható legnagyobb anyagi függetlenségre törekszem a szolgáltatóktól.
Nem tudom, hogy ez az életmód ami egyesek szerint elszigetelt, mások szerint szellemi szabadságot nyújtó kinek mennyire tetszik?!
Én férfi vagyok. Sok féle fizikai munkában van tapasztalatom. Inspirál egy újrakezdés. Az ember látásmódja, igényei biztosan befolyásolják a választ. Én ilyen beállítottságú párnak biztosan örülnék aki vidéken gazdálkodva, esetleg szélesebb körben vállalkozva látna realitást életében nőként.
Az ilyen irányú társkeresőknek is lehet jövőjük szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!