Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehet ezzel együtt élni?

Hogyan lehet ezzel együtt élni?

Figyelt kérdés
Senkinek se kellek, senki se keres engem. Nem élvezek egyedül semmilyen programot, ezért nem szoktam már menni sehova.
2022. nov. 24. 09:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#10 Te nem vagy képes megérteni, hogy én boldog vagyok, csak magányos, mert nincs párom.
2022. nov. 24. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Öt éve nincs párom,de ezért nem falazom be magam. Próbáltam ismerkedni,nem sikerült.

Mindenhová elmegyek egyedül is, nem adom meg az örömet a világnak,hogy rosszul érezzem magam emiatt.

És látom, sokan mászkálnak egyedül, ez van,nem lehet erővel társat,párt szerezni.

2022. nov. 24. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Aki magányosnak gondolja magát az nem boldog.

Vedd már észre, hogy a boldogság ellentétes állapota a magánynak.

Vagy a szó jelentésével nem vagy tisztában, vagy boldogtalan vagy, ami igaz is, mert magányos vagy.

2022. nov. 24. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Hááát én egyetértek 3assal. Aki boldog egyedül, az nem szomorkodik azon, hogy egyedül van. Ha nem érzi jól magát egyedül akkor... nem boldog egyedül:D Nem bonyolult ez.

Ennek ellenére tökre megértelek Kérdező. Az emberek egy jeentős része képtelen önmagában egészet alkotni, ténylegesen boldogulni. Én mindössze egyetlen ilyen embert ismerek.

És nincs azzal gond, hogy valaki nem boldogul egyedül, de fontos lépés, hogy felismerje, hogy ez neki nem megy. Ha az ellenkezőjét állítja, azzal csak hazudik magának.

2022. nov. 24. 13:05
 15/20 Camorri ***** válasza:

Először is kedves kérdező, teljesen át tudom érezni amit érzel. Én 26 éves vagyok szintén szingli, és nemrég még magányos is voltam. Az életemben a kapcsolatokon kívül minden rendben van: jó állás, stabil anyagi helyzet, jó jövőkép ezekben, olyan hobbik amiket nagyon élvezek, mégis sokáig nagyon rosszul, depressziósan éreztem magam a magányomban. Azóta annyival javult a helyzet, hogy végre lett valaki itt a mostani helyemen akivel el tudok járkálni olykor, lett végre egy barátom, és kis idővel később lett egy másik is.

Persze ettől még nem érzem azt hogy teljesen megszűnt volna az egyedüllét érzésem, de már nem vagyok magányos.

Viszont mindenképpen kell majd a közeljövőben valamikor egy párt találni is, hiszen a legtöbb dolog értéktelen ha nincs kivel megosztani. Fel a fejjel, fejleszd tovább magad, és majd egyszer jön. Csak légy nyitott! Esetleg csatlakozz egy csoportos tevékenységhez, hogy érezd hogy tartozol valahová. Nekem ez egy kis harcművészeti csoport volt, aminek talán egyik legaktívabb tagja vagyok azóta. Nagyon jót tud tenni az effajta hovatartozás érzet.

Kedves válaszolók, nektek is totál igazat adok, csak valószínűnek tartom hogy nem tudjátok teljesen átélni azt amit a kérdező írt, mert nem voltatok még az Ő cipőjében. Abba gondoljatok bele, hogy hogyan éreznétek magatokat, ha mindent is elértetek volna az életben amit csak szemetek szátok megkíván, de senki sem vesz körbe titeket. Van is erről egy film, amikor egy embert kizárólag mindenki más eltűnik, ezért minden az övé lett. De úgy már nem okoz boldogságot, ha nincs kivel megosztani. A film ezt mutatja be.

Szóval így gondoljátok végig. Azt meg (mert ilyet én is kaptam) tessék elfelejteni, hogy mindig van egy másik dolog amit az ember meg akar szerezni, mert az csupán egy olyan dolog ami direkt emiatt lett kitalálva, hogy vásárolj. Nem azért hogy teljesebb legyél.

2022. nov. 24. 14:21
 16/20 anonim ***** válasza:
#15-ös szerintem ezt mindenki át tudja érezni. Valóban rossz lehet egyedül, nyilván a kérdező nem boldog, hiába állítja ezt, hiszen magányos. Párkapcsolaton kívül is kellene, hogy legyenek emberek körülötte, tehát itt nemcsak az a baj, hogy nincs párja, hanem az, hogy nincs senkije. Ezen viszont csak úgy változtatni, ha ő nyit az emberek felé és nem arra vár, hogy mások hívják mindenhová. Lehet, hogy a mostani barátai, ismerősei nem pont a legalkalmasabbak arra, hogy együtt csináljanak programokat, hogy partnerek legyenek azokban a tevékenységekben, amit ő szeretne csinálni. Szerintem azt kellene kitalálnia, hogy ő mit szeretne kezdeni a szabadidejével, milyen tevékenységek teszik boldoggá és ehhez keresni partnereket? Táncolni szeret vagy kirándulni? Sportolni? Színházba járni? Rengeteg csoport van a közösségi oldalakon is, ott is lehet csatlakozni meghirdetett eseményekhez. Ha mindig arra várunk, hogy mások keressenek minket, akkor valóban nagy az esélye az elmagányosodásnak, mert lehet, hogy a körülöttünk élőknek már van családja, nem tudnak annyira figyelni a barátaikra, satöbbi. Én nem hiszem, hogy bárki bántani akarta a kérdezőt, de azt, hogy ki mit tesz a saját életével, csak ő tudja megmondani és ha valami nem oké, akkor változtatni. Ha ehhez segítségre van szüksége, akkor igénybe lehet venni segítő foglakozásúakat, ehhez még nem is kell pszichológus, elég a coach, vagy mentálhigiénés tanácsadó.
2022. nov. 24. 16:58
 17/20 anonim ***** válasza:
#4 a nagy lóphaszt élsz te magaddal szeretetben meg békességben. Ha így lenne abszolút nem vágynál senkire mert egyedül is teljesen jól ellennél a saját társaságoddal. Majd ha tényleg letisztáztad magaddal a dolgokat, akkor talán el tud indulni egy gyógyuló folyamat, de így ennek semmi értelme hogy magadat is becsapod... Pont azért kellene neked valaki mert egyedül nem vagy egész, kell a kiegészítés.
2022. nov. 24. 20:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Jézusom, Utolsó! Mi van veled?
2022. nov. 26. 17:36
 19/20 anonim ***** válasza:
#18 hogy mi? Itt ennyire a seggetekben hordjátok a fejeteket, emberek? (akinek nem inge...). Mi a függők legelső lépése ami a gyógyuláshoz vezet? A beismerés/felismerés. Mert amúgy mivel dobálóznak örökké? "Akármikor abba tudnám hagyni, ha akarnám...". Itt pont ugyan ez van. Kiírja a csávó egy ilyen oldalra a kérdését, pont oda ahol a legszánalmasabb depressziós egyének tanyáznak (igen, én is voltam már a túloldalon...), egy olyan leírással ami ordít a segítségért, és akkor meri azt állítani hogy ő amúgy tök jól van és minden szuper. REALLY ?! Így soha a büdös életben nem fogsz meggyógyulni ember... Én is voltam már depressziós egy szakítás miatt, olyan gondolatokkal amit megbántam volna mostanra, és a sok hülye ember körülöttem adta alám a lovat és csak tetézte a bajt, és a végére már kész roncs lettem. Akkor kezdődött el a gyógyulás amikor végre szembenéztem saját magammal, megláttam mi a gond pontosan, és nem próbáltam elmenekülni előle, és nem hazudtam tovább magamnak. Itt is pont ez kellene, valaki aki végre felpofozza a kérdezőt hogy szedje már össze magát és vegyen erőt magán, mert így örök életében csak szenvedni fog. Ha ezt akarod, hát szíved joga...
2022. nov. 26. 21:12
 20/20 anonim ***** válasza:
#19-es ha voltál már depressziós, akkor tudnád, hogy ez a stílus nem segít, sőt, csak még mélyebbre taszítja a szenvedőt. Együttérzés sokkal többet tud segíteni.
2022. nov. 28. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!