Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A bölcs férfiak milyen társat...

A bölcs férfiak milyen társat tartanak ideálisnak maguk mellé?

Figyelt kérdés
2022. nov. 6. 20:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Az igazán bölcs férfiak nem fognak itt válaszolni, mert ők:

- nem bölcsként tartják magukat számon, hanem "úton levő"-ként

-nem ideálisat keresnek, hanem társat

2022. nov. 12. 07:46
 22/30 anonim ***** válasza:
Hááát, az ideálisat! ;)
2022. nov. 12. 11:21
 23/30 A kérdező kommentje:
Lehet, nem is léteznek bölcs férfiak, kár az isteni bölcsességet földi halandókban keresni.
2022. nov. 12. 20:35
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

23

a földi halandók legalább léteznek, az a szakállas öregember az egekben meg csak pár beszívott zsidó képzeletének a szüleménye

2022. nov. 12. 20:38
 25/30 A kérdező kommentje:
Szerintem nem, én amúgy se szakállas öregemberként képzelem el. De érdekes, hogy miért manifesztálta így magát több ember előtt is.
2022. nov. 12. 20:43
 26/30 anonim ***** válasza:
48%

"Lehet, nem is léteznek bölcs férfiak, kár az isteni bölcsességet földi halandókban keresni."

Épp ellenkezőleg. Minden halandóban ott van, csak a legtöbb emberben túl sok a fizika-anyagi szintű rárakódás hogy ez tudatosuljon. A valódi tudás fényét elfátyolozzák a fizikai-anyagi világgal kapcsolatos dolgok. Minél jobban belemerül az ember a fizikai-anyagi világba, annál jobban eltávolodik a valódi önvalójától. Pontosan ezért nem a külsőségekben és nem másokban kell keresni az isteni bölcsességet hanem önmagunkban. "Legyetek önmagatok világosságai".

2022. nov. 12. 20:53
 27/30 A kérdező kommentje:

26

Én ezt úgy fordítom magamban, hogy az Istent kell meglátni az adott emberben, de szerintem egyre gondoltunk. Bár arról még gondolkoznom kell, hogy hogy csináljam, de arra tippelnék, hogy először magamban kell ezt megtennem.

2022. nov. 12. 20:57
 28/30 anonim ***** válasza:

Igen kérdező nagyon leegyszerűsítve ez lenne a lényeg. Az indiaiaknál van szokásban az a köszönösmód hogy "Namaszté", ez pontosan azt jelentené hogy "Tisztelem a benned lakó Istent."

"Bár arról még gondolkoznom kell, hogy hogy csináljam" Csak elég a gondolatokkal és a fizikai testtel való azonosságot felszámolni. Igaz a mai materiális szemléletű, anyagis világban ez elég nehéz de másra nem lenne szükség. Hogy ez kinek milyen eszközzel, gyakorlattal sikerül, az pedig már egyénfüggő.

2022. nov. 13. 01:54
 29/30 Juliusz48 ***** válasza:
Nekem erről egy Einsteinnel kapcsolatos mondás jut az eszembe, "A szexmomba mondj Einsteinnek. Csodálatos gyerekein lehetnének. Olyan szépek mint én, és olyan okosak mint Ön. Einstein azzal hárította el. Kisasszony, nincs kizárva, hogy fordítva történik a dolog." Egyébként aki valóban bölcs, az tudja, hogy a megismerhetőnek csak egy nagyon kis szeletét ismerheti, ezért nem is tartja magát bölcsnek. Csak az utókor értékeli annak. Ez a kifejezés fenn van tartva a gyengébb képességűeknek önmaguk esetén, aki nyugodtan elájulhatnak attól a mérhetetlen tudástól, aminek a birtokában gondolják magukat.
2022. nov. 13. 11:58
 30/30 anonim ***** válasza:
Egy bölcs férfi, nem fantáziál arról milyen az ideális társ. Tudja, hogy olyan nő fog az életébe jönni, amiből tanulni fog, és fejlődhet tovább. Az a nő nem lesz feltétlen jó. Egy bölcs tudja, ha olyat kapna aki minden szempontból ideális neki, akkor stagnálna, és nem késztetné fejlődésre. Szóval a bölcs tudja, bármilyen nő is lép az életébe pont arra van szüksége.
2022. nov. 14. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!