Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek ha úgy érzem ki...

Mit tegyek ha úgy érzem ki vagyok közösítve a társadalomból? Egyre inkább képtelen vagyok emberi kapcsolatokat kialakítani

Figyelt kérdés

Sose voltak nagyon emberi kapcsolataim, néhányan kedvességből szóba álltak velem de ennyi. Régen többen mostanra már kevesebben. De mostanában azt az ijesztő jelenséget vettem észre, hogy az a néhány ember is fordul el tőlem szépen lassan, aki legalább eddig szóba állt velem. Lassan 27 éves koromra ott tartok, hogy nincs ember aki beszéljen velem. És ez egyre inkább megvisel. A napok magányosan és egyformán telnek, dolgozgatok, a munkahelyen ugyanúgy magányos vagyok. Ha megpróbálok valakivel beszélgetést kezdeményezni csak égetem magamat vele mindig a kommunikációs gondjaim miatt. Meg nem is nagyon akarnak beszélgetni velem. Magától senki se kezdeményez.

Mitől fordulhat egyre inkább el tőlem a társadalom?

A tulajdonságaim: gyenge kommunikációs képességek, kevés beszéd téma, egyre inkább megkeseredett és depressziós vagyok, ezenkívül paranoiára is hajlamos vagyok és nagyon sokat aggódok mindenen. Ja és elég csúnya vagyok de ez szerintem nem annyira lényeges a haverkodásnál.

De lassan már tényleg nem látom értelmét ennek hogy éldegélek itt tök egyedül a nagyvilágban és ennyi az életem. Mi lesz így 5-10 év múlva. Teljesen be fogok kattanni már. Pszichológushoz meg hiába mentem már többhöz is, semmit se ért.

2022. szept. 7. 05:05
 1/5 anonim ***** válasza:
16%

Nincs ilyen, hogy kiközösít “a társadalom”.

Te magad tehetsz arról, ha egyedül vagy.

Nem létezik, hogy a “társadalom” fogja magát és jól kiközösít. Te alakítod az életformádat, a személyiségedet, létesíted, alakítod a kapcsolataidat: családi, szomszédi, baráti, munkahelyi, iskolai, egyéb közösségi.

2022. szept. 7. 05:35
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Léteznek kommunikációs tréningek. Nosza! Keress egyet és próbáld meg!

Ne süllyeszd bele magad az önsajnálatba.

Tudnod kell, hogy mindaz, amit leírtál, csak benned játszódik le. A környezeted mit sem tud róla. Kivéve, ha panaszkodsz. A búval bélelt, folyton panaszkodó embert általában kerülik az emberek.

2022. szept. 7. 05:39
 3/5 anonim ***** válasza:
2022. szept. 7. 05:43
 4/5 anonim ***** válasza:
61%

Először egyedül találd meg a boldogságot, aztán tudod azt megosztani.

Az már baj, ha az alapján értékeled az életed, hogy hány emberrel beszélsz.

2022. szept. 7. 07:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy pszihiátert keress fel. Ha gyógyszert ajánl fogadd el.Nálam működik 15 éve.
2022. szept. 7. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!