Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Amióta meghalt, azóta fokozato...

Amióta meghalt, azóta fokozatosan összeomlik minden emberi kapcsolatom? (!)

Figyelt kérdés
2 éve halt meg a legjobb barátom, haldokolva is engem hívott fel utoljára. Olyanok voltunk egymásnak, olyan erős és kölcsönös emberi kapcsolat volt köztünk, amit se előtte, se a halála óta nem tudok megélni senkivel sem. Amióta meghalt, azóta tapasztalom illetve azóta tudatosul bennem az, hogy az emberek, akiket ismerek, akik a barátaim, valójában cserben hagynak, nem számíthatok rájuk, csak akkor törődnek velem, ha valamire szükségük van. Ha nekem van szükségem lelki segítségre, akkor szétszélednek. Amióta a legjobb barátom meghalt, azóta fokozatosan átértékelődnek bennem az emberi kapcsolataim, és csalódott, frusztrált vagyok, mert rádöbbentem arra, hogy senki sincs akire számíthatnék. Nem az van, hogy azt szeretném, olyan legyen valaki amilyen ő volt, hiszen pótolhatatlan, hanem nagyon lehangoló a tudatosulása annak, hogy az emberek nagyon nagy többsége az emberi kapcsolatokban az alapvető elvárásokat sem teszi meg, viszont fordítva elvárják ezt. A gyászon túl vagyok, felfogtam hogy nincs többé, hogy nincs mély emberi kapcsolatom mint amilyen vele volt, de ahogy írtam, tudatosul az, hogy milyen emberek voltak/vannak körülöttem, és a legfájóbb azt kimondanom, hogy senki sem kivétel. Úgy érzem, fokozatosan minden emberi kapcsolatom összeomlik. Elért a magány, és kezd maga alá gyűrni, kezdek bizalmatlan lenni az életemben jelen lévő emberekkel, már nem osztom meg magam velük úgy, ahogy szoktam. A gondolataim, érzelmeim, megosztására, vagy a segítség kérésemre értem ezt. Elvagyok egymagam, de iszonyat hiányzik egy mély, tartalmas emberi kapcsolat. Már egyre elkeseredettebb vagyok, nincs motivációm, nincs lelkesedésem, és az egyetlen megnyugtató és emberileg biztonságot adó érzés az, ha a rossz napokon amikor nagyon magányos vagyok, arra gondolok hogy volt egy igazán mély emberi kapcsolatom ami kölcsönös volt. Viszont a jelent azt már kb sehogy sem viselem, max eltűröm. Ti hogyan tettétek túl magatokat azon, amikor tudatosult bennetek az, hogy egy ember sincs akire biztonsággal, mindig számíthattok?
2022. máj. 13. 14:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szomorú lehet a helyzeted. Nem tudod ezt szóvá tenni sehol, semmilyen közegben, hogy ez rosszul esik neked?

Valahogy meg kellene próbálnod érvényesíteni az érdekeidet! Nekem sem ment egykönnyen, de most már kezdek azért magamra találni az utóbbi időben egyre inkább...

De eszembe jutott egy KITŰNŐ ÖTLET, ahogy éppen írtam neked!

Érdemes lenne facebook csoportban megosztanod a fájdalmadat! ("Elvesztettük, akit a legjobban szeretünk" elnevezéssel van ilyen csoport. Írj rá valakire bátran!)

Én is majdnem ráírtam egy hölgyre, aki nagyon szenvedett a fiatalon elhunyt szerelme nélkül, de rájöttem, hogy nem működik a fránya messengerem és nem tudtam ezt a vágyamat kiélni. Szenvedtem is rendesen...

2022. máj. 13. 15:24
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves vagy, de az ilyen emberekkel megtapasztaltam, hogy nem foglalkoznak igazán a másikkal, de ahogy mondtam, ez csupán pár hónapja tudatosult bennem, és nyilván magamba is néztem, de elmondhatom hogy nem rajtam múltak ezek az emberi kaocsolataim. Ezt úgy értem ahogy írtam: a legszomorúbb napjaimon sem ráztam le senkit sem. Annyiban rajtam múltak ezek mármint ahogy alakukt, hogy meghoztam azt a fájó döntést, hogy többet nem kérek ezekből az álszent, érdekvezérelt emberekből. S ekkor jöttem rá arra, hogy magányos vagyok. De ez is fokozatosan történt, mert kerestem, fent tartottam az emberi kapcsolataimat, de egy idő után rájöttem hogy csupán magamból teszek bolondot, ha olyanok társaságát keresem amiatt hogy ne legyek magányos, akik engem szépen sorra cserben hagytak, amikor én erre semmilyen okot sem adtam. Szóval így jutottam el a magányhoz, amikor is választanom kellett aközött, hogy illuziós embeti kapcsolataim matadnak-e, vagy magányos leszek, de nem megyek mások alá emberileg. (A magány elkerülése miatt.) Így maradt a magány, mint kényszerdöntés.
2022. máj. 13. 15:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha nehéz feldolgoznod ezt az eseményt, tudok ajánlani olyan közösségeket, ahol NEM érdekvezéreltek!

Egyházi közösségekkel tudnálak megismertetni (mentálhigiénés segítségnek sem elhanyagolható szempont, ahogy törődnek veled, igyekeznek a maguk módján a kedvedre tenni.)

Igaz, itt sem minden zökkenőmentes, de SOKKAL INKÁBB EMBERIBBEK, mint bárhol másutt, ahol megfordulsz (pl. munkahelyek.)

Budapesten élsz?

2022. máj. 13. 15:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem, vidéken, és köszönöm, de amúgy sem hiszem hogy az egyháznak, vallásnak bármi köze is volna ahhoz, hogy ki milyen emberileg.
2022. máj. 13. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!