Amióta meghalt, azóta fokozatosan összeomlik minden emberi kapcsolatom? (!)
Szerintem egy pszichológussal kéne ezt megbeszélni. Egyrészt még nem dolgoztad fel a gyászt se, másrészt meg lehet, hogy a többi barátság is azért megy szét, mert tudatalatt kiprovokálod valahogy.
Aztán lehet, hogy annyira lent vagy, hogy azzal már nem tudnak azonosulni, eltávolodtatok egymástól, te se tudsz hozzájuk kapcsolódni.
Nagyon megértelek kérdező! Én akkor szembesültem viszonylag hasonló kegyetlenségekkel, amiket leírtál, amikor az én édesanyám meghalt (augusztusban lesz 3 éve.)
Én viszont hálás lehetek, mivel java részben erős támogató közeget tudhatok magam mellett.
Örülök neki, hogy megmaradtak az egyházi kapcsolataim, mert ott általában "testvér"-ként befogadják, elfogadják az embert/egymást.
Én is nagyon rosszul érezném magam a helyedben, IGAZI MEGÉRTÉS nélkül (nekem is el kellett már búcsúznom viszonylag rövid idő alatt általam kedvelt emberektől. Volt, aki nagyon lebetegedett a szívével és már nem tudok róla semmit sem - a kollégái sem szolgálhatnak új hírrel.)
De a létfenntartásodban kapsz segítséget ugye? Hány éves vagy, és hány éves volt, aki meghalt!
Őszinte részvétemet küldöm így ismeretlenül is! :(
Ismételten átérzem a helyzetedet. Valószínűleg kell egy nagyon komoly ÉRETTSÉG is ehhez, hogy valaki ezt kezelni tudja.
Talán fiatalabbak nálad azok, akik elfordultak? Vagy nem tapasztaltak esetleg idősebb létükre hasonlót?
Én 48 éves vagyok és azt tapasztaltam, hogy talán felnőttebb fejjel mindenki érettebben áll hozzá, de nem biztos, hogy korfüggő ez a hozzáállás mégsem.
Ezen a héten kezdtem el olyan munkahelyen dolgozni, ahol 14-18 év közötti fiatalok vannak (gimnázium.)
Nem úgy tűnik, mintha a tizenévesek annyira túlságosan gyerekek lennének (na jó, egy kicsit azért mégis.) A lányok úgy ugrabugrálnak néha, mint az általános iskolában az első- vagy második osztályos kisgyerekek...
6-os válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!