Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek ha már teljesen ki...

Mit tegyek ha már teljesen ki vagyok készülve a hétvégéktől így totál magányosan? Aztán még egy hosszú hétvége is jön lassan

Figyelt kérdés
Egyre rosszabbul viselem a hétvégéket. Mások élik a vidám életüket, társasági életet élnek, én meg képtelen vagyok emberi kapcsolatokat kialakítani akárhogy is próbálom. Minden hétvégém teljesen egyedül, magányosan telik, belesullyedek teljesen a magányba és a depresszióba. Mostanában annyira ki vagyok készülve, ahogy egyre idősödök annál inkább, hogy úgy érzem nem bírom tovább élve. Mindeközben a traumák azok sorozatosan érnek. Mit tegyek hogy ne kattanjak be teljesen? Hétvégén még azok se állnak velem szóba akin hétköznap legalább írásban szóbaállnak
2022. ápr. 10. 06:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%
Ki kell mozdulni, akár művelődési házakat vagy bármit, felkeresni, menhelyre menni önkénteskedni, bármit.
2022. ápr. 10. 09:35
 12/34 anonim ***** válasza:
79%
Mikkel próbálkoztatok eddig és hogyan a magány enyhítése céljából?
2022. ápr. 10. 09:41
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem, hogy ilyenkor mindenki azt írja, hogy keress hobbit meg járj emberek közé… aha. És mit csináljon az, akinek olyan hobbija van, ami kapcsán nem tud társaságba járni (pl. sütés, olvasás, kertészkedés, kreatív tevékenységek stb.)? Legalábbis én még soha nem találkoztam ilyen jellegű programokkal, gyakorlatilag csak sportolni lehet elmenni egyedül (azt is inkább csak edzőteremben, de mondjuk felnőtt amatőrként nem tudsz eljárni focizni vagy röplabdázni vagy tollasozni, ha nincsen senkid) vagy bulizni, de kinek mi. Eleve az sem mindegy, hogy hol él az ember, vidéken fényévekkel kevesebb a lehetőség. A hétköznapi helyeken mint pl. munkahely, tanfolyam, bolt, kávézó stb. pedig tapasztalatom szerint nem igen lehet ismerkedni. Attól meg nem érzem magam kevésbé magányosnak, ha pl. beülök egyedül egy kávézóba és elücsörgök vagy elmegyek egyedül kirándulni, a nap végén ugyanúgy egyedül vagyok. Illetve szeretem még az internetet is, hogy sok tematikus csoport van stb., csak nekem az megint nem ad semmit, hogy lájkolhatom valaki muskátliját, feltölthetem a perecet amit sütöttem stb., ebből sem lesz normális emberi kapcsolat.
2022. ápr. 10. 12:30
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én nem értem. Egyik ismerősöm mondta, hogy megpróbált ismerkedni párkeresőn, de még csak vissza se írt neki senki. Itt meg mindenki panaszkodik, hogy magányos. Nem kicsit ellentmondásos....
2022. ápr. 10. 14:08
 15/34 anonim ***** válasza:
84%

Idegenként mit lehet írni többet, minthogy hobbik alapján járjon társaságba vagy társasággal kapcsolatos hobbikat keressen?

Egyébként a sütéstől kezdve mindenről lehet diskurálni csoportokban és nem a "lájkolásról" van szó (nem tini kategória), hanem csoportban az emberek megismerkedhetnek, látják egymást, FB mégcsak nem is anonim, arcképpel vannak fent az emberek. Lehet élőbeni találkozót kezdeményezni, bármit lehet.

Ha viszont meg se próbálja senki akkor garantált a nulla esély.

"Szeretem, hogy ilyenkor mindenki azt írja, hogy keress hobbit meg járj emberek közé… aha. És mit csináljon az, akinek olyan hobbija van, ami kapcsán nem tud társaságba járni (pl. sütés, olvasás, kertészkedés, kreatív tevékenységek stb.)?"

Mindegyikkel kapcsolatosan található csoport (olvasás, író aki megfog, könyvvel kapcsolatos, író-olvasó találkozó bármi. Kertészkedéssel kapcsolatosan is vannak csoportok, meg kratívkodással kapcsolatos csoportokat is lehet találni.

"Legalábbis én még soha nem találkoztam ilyen jellegű programokkal, gyakorlatilag csak sportolni lehet elmenni egyedül (azt is inkább csak edzőteremben, de mondjuk felnőtt amatőrként nem tudsz eljárni focizni vagy röplabdázni vagy tollasozni, ha nincsen senkid)"

Szerintem ha különféle csoportok neveire rákeresel, jönnek érdekes találatok és ráadásul földrajzilag is a közeli csoportokat dobja fel elsőnek.

"vagy bulizni, de kinek mi. Eleve az sem mindegy, hogy hol él az ember, vidéken fényévekkel kevesebb a lehetőség."

Ez igaz, de valami közeli városba, megyeszékhelyre (jó esetben) el lehet buszozni.

"A hétköznapi helyeken mint pl. munkahely, tanfolyam, bolt, kávézó stb. pedig tapasztalatom szerint nem igen lehet ismerkedni. Attól meg nem érzem magam kevésbé magányosnak, ha pl. beülök egyedül egy kávézóba és elücsörgök vagy elmegyek egyedül kirándulni, a nap végén ugyanúgy egyedül vagyok. Illetve szeretem még az internetet is, hogy sok tematikus csoport van stb."

Kereshetsz kiránduláshoz is társakat, vagy túrázáshoz.

"csak nekem az megint nem ad semmit, hogy lájkolhatom valaki muskátliját, feltölthetem a perecet amit sütöttem stb., ebből sem lesz normális emberi kapcsolat."

Eleve egyfajta elképzelésed van arról, hogy "nem lesz normális emberi kapcsolat" anélkül, hogy bármilyen csoportot keresnél. A lájkolás-gyűjtés stb meg tini kategória felett nem hiszem hogy téma.

2022. ápr. 10. 14:48
 16/34 anonim ***** válasza:
79%

13-as!

Nyilván nem olyan hobbihoz kell társaságot keresni, amit egyedül kell csinálni.

Ennél a kérdésnél talán 1 vagy 2 ember írta, hogy keressen hobbit. Többen kérdezték (én is) hogy mit szeret csinálni, de nem válaszolt, pedig így lehetne társaságot találni.

Valahol társaságot kell találni, aztán lehet köztünk olyan is, akivel együtt akár süthetnek is, vagy elmennek kávézni.

2022. ápr. 10. 14:49
 17/34 anonim ***** válasza:
79%

"Ezt én nem értem. Egyik ismerősöm mondta, hogy megpróbált ismerkedni párkeresőn, de még csak vissza se írt neki senki. Itt meg mindenki panaszkodik, hogy magányos. Nem kicsit ellentmondásos...."

Lehet hogy rossz emberekre írt rá, vagy már régóta inaktívak voltak, esetleg valami álprofilosak voltak vagy csak szórakozni jártak fel. Lehettek extra elvárásaik is.

2022. ápr. 10. 14:50
 18/34 anonim ***** válasza:
66%
5-ös Nem hasracsapásszerűen írtam, amit írtam. Ahol eddig laktam sehol nem voltak ilyen lehetőségek, a környező nagyobb városokban, megyeszékhelyen sem. A netes csoportok-ban sem volt még ezzel pozitív tapasztalatom, soha.
2022. ápr. 10. 14:53
 19/34 anonim ***** válasza:
80%

A sportolásra (foci, tollas, magány), a "sport társat keresek" szóra első találat:

[link]

A "kiránduló társat keresek" szóra is van találat.

Valamint:

[link]

2022. ápr. 10. 14:59
 20/34 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a találatok alapján úgy tűnik, hogy e csoportok azért jöttek létre, hogy az emberek (élőben) találkozzanak, nem a képfeltöltősdi-lájkolás a cél.
2022. ápr. 10. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!