Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van más is, aki soha nem volt...

Van más is, aki soha nem volt még baráti programokon?

Figyelt kérdés

32 éves férfi vagyok, de soha nem voltam még meghívásos helyeken. Baráti születésnap, legénybúcsú, esküvö, nyaralás, kirándulás, mozizás, sörözés. Mind kimaradt. Koncerten se voltam még, volt sok amire elmentem volna, de kínosan éreztem volna magam egyedül, ezért inkább nem mentem el. Régen én szerveztem programokat, amikre meghívtam másokat, de soha nem jött el senki! Enyhe aspergeres vagyok, furcsának tartanak az emberek, kerülnek. Rossz embernek senki sem tart viszont. Néha kínos amikor a munkahelyemen “lebuknak” hogy nem gyöznek úgy programokat szervezni, hogy én ne halljam. Máskor meg amikor új kolléga jött aki nem ismeri a viszonyokat, rákérdezett, hogy “jössz te is az xy születésnapjára?”. Nagyon kínos volt nekem. Elöfordult, hogy valaki véletlenül meghívott más programjára (egy sörözésre), nagyon örültem neki. Majd elötte a “házigazda” megüzente az egyik kollégával mindenkinek hogy elmarad a program mert összeveszett a feleségével. El is hittem, majd hazafelé elmentem arra, megnézni milyen lett volna az a hely. És természetesen ott voltak egytöl egyig, szerencse, hogy nem láttak meg!

Tuti, hogy velem van a baj! Nem lehet hogy mindenki hülye csak én nem. Sokat változtattam már, de egyik sem müködött. Voltam önmagam, voltam barátkozós-csacsogós, voltam csendez, de sehogy sem kedvel senki.

Én vagyok egyedül ilyen lúzer hogy minden kimaradt az életemböl? Azért kiváncsi lettem volna, milyen egy program a barátokkal. Filmekben, sorozatokban, másokat látva jó dolognak tünik.

2022. febr. 22. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem barátaim sincsenek. Szóval ja...
2022. febr. 22. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

Elősször is ne aggódj ilyenen. Járj el kondizni vagy amit élvezel.

Isten mindig a barátod.

2022. febr. 22. 11:07
 3/9 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
99%

Úh, ezt még olvasni is rossz volt.

Sajnos ennyiből nem fog kiderülni, mi veled a "baj", de valami nagyon, az biztos.

Viszont látom benned a potenciált, próbálj meg munkahelyen kívül barátkozni. Akár elsőnek online játékoknál, hobbisportoknál, stb.

Azért, a munkatársaid is jó bunkók, lehetne annyi eszük, hogy messengeren, közös csopiba beszélik ezt meg, nem sutyorogva.

2022. febr. 22. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincsenek barátnőim, nem voltam ilyen programokon, szóval nem vagy egyedül...
2022. febr. 22. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Fájt olvasni a soraid! Nagyon szeretném, és bízom benne, hogy megélheted még a barátság örömét, és lesznek akik elfogadnak téged! Soha ne add fel, kérlek!
2022. febr. 22. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azt mondom, balf..sznak születni kell.

Nem sértésből, én is hasonló vagyok.

Pedig van/volt baráti társaságom, de még ha hívnak is valahova, vagy ott vagyok valahol mindig azt érzem, hogy kívülálló vagyok, hogy nem tartozom igazán oda.

Akikkel eddig rendszeresen programot szerveztünk, most azt vettem észre, hogy nem hívnak sehova, vagy ha megyek velük, kiderül, hogy ők voltak együtt egy csomó helyen, engem meg sem kérdeztek.

Vagy amit észrevettem, engem végletekig nem tisztelnek az emberek.

Például most is társasággal voltam.

Egy percre elmentem tőlük, vissza fordulok már azt látom, hogy valaki éppen közös csoportképet csinál róluk. Egy büdös szót nem szóltak utánam, hogy gyere már, csinálunk közös fotót.

Vagy például megálltunk enni-inni mindenki végzett, én még ettem erre a többiek neki állnak fel és indulnak el. Ez többször megesett, pedig nem én vagyok a lassú evő, mások is repetáztak, kávézgattak, én mindig tisztelettel megvártam, hogy elkészüljenek. Fordítva meg tök hülyén érzem magam, hogy tele pofával szedelőzködök mert mindenki megy.

2022. febr. 22. 16:07
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Vagy vannak programok, amire elhívnak úgy, hogy haver+párja vagy haverok+párjuk. Én meg a kívülálló harmadik. Ettől még rosszabb amikor találnak valami hozzám hasonló szerencsétlent aki szintén kívülállóként velem akar haverkodni, mert mindenki más a párjával van.

Vagy van egy haverom, mindig elkezd sztorikat mesélni, amit úgy szakítok félbe, hogy tudom, ott voltam veletek... és kínos csend. Pedig nem vagyok csendes, háttérbe visszahúzódó személy.

Mondjuk alapvetően azt látom, érzem, hogy engem úgy senki nem hallgat meg. Szerintem 10-ből 9 gondolatom, sztorim félbeszakad már az első pár mondatnál, mert valaki közbevág és onnantól vele beszélnek.

2022. febr. 22. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Szóval az, hogy vannak barátaid, sem fogja azt jelenteni, hogy onnantól boldog leszel velük.

Alapból sokszor azt érzem, hogy kompromisszumokkal, lemondásokkal jár és bele kell törődjek, hogy én vagyok a társaság háttér embere, mert cserébe mégis csak van társasági életem.

De igazság szerint, pont ezen háttér ember szerep miatt sokkal inkább vagyok egyedül és megyek egyedül bárhová. Akkor nem érzem, hogy háttérbe szorulnék, nem érzem, hogy másokat követnék. Egyszerűen csinálom amit akarok, amikor akarom.

Egyedül is "láthatatlan" vagyok, csak egyedül ez kevésbé zavar.

2022. febr. 22. 16:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok, és szintén enyhe aspergeres vagyok.

Néha megőrjít a magány, néha meg elvagyok magamban...

Végülis a munkahely nem galambdúc.

21F

2022. febr. 23. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!