Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Kutyát vagy macskát jobb...

Kutyát vagy macskát jobb tartani ha az ember magányos?

Figyelt kérdés
Otthon a szüleimnél van kutya is macska is,nekem is lehetne sajátom itt ahol lakom,de keveset vagyok itthon ezért nem tartom jó ötletnek hogy beszerezzek egy háziállatot.De melyik háziállat mellett könnyebb elviselni a magányt?

2022. febr. 6. 12:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Valamelyik filmben volt hogy egy kislány nem akart beszélni,intézetben lakott,magába volt fordulva,majd bevittek hozzá egy németjuhász kutyát,sok időt töltött vele,jàtszott és a kislány egyszercsak elkezdett beszélni,nevetni,amire korábban nem volt példa.
2022. febr. 6. 13:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kutyám van. Mindig a kutyákat részesítettem előnyben ha házi kedvencről volt szó. De nekünk is van macska is. Szóval ha szereted a macskákat is, akkor szerintem az a jobb választás. Egyébként tenyésztőtől vagy menhelyről gondoltad az örökbefogadást?
2022. febr. 6. 13:52
 13/20 anonim ***** válasza:
10%
Leírom még egyszer.Egy állat nem tud pótolni egy embert.Próbálj meg emberekkel kapcsolatot teremteni.Sokkal kifizetődöbb.
2022. febr. 6. 14:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mind a kettő jó. Nekem kutyám van és rengeteg szeretet ad. Macskái a rokonaimnak vannak, de ők is nagyon boldoggá tudnak tenni.
2022. febr. 6. 15:15
 15/20 anonim válasza:
100%
Szerintem ha keveset vagy otthon akkor inkább macska. Neki nincs szüksége napi hosszú sétákra, jatszani tudsz vele. Én cicám ellabdazik magának ha arról van szó.
2022. febr. 6. 19:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én elgondolkodnék két vadászgörénykén is. Praktikus, ha nem szeretnél olyan állatot, ami szabadon van a lakásban, mikor nem vagy otthon. Plusz egymással jól elvannak akkor is, ha nem vagy sokat otthon, illetve szórakoztatóak és hihetetlen, micsoda műsort csinálnak együtt. :)

De egy madárka sem lehet rossz választás. Valami papagájféle, kakadu esetleg.

2022. febr. 6. 19:56
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

Ha a gondoskodásban leled örömödet, és nyugalomra vágysz, akkor macskát. Ha sok szeretetet kap, a maga módján sok szeretet ad vissza a macska is, és fél napokat alszik, tehát van nyugalmad is tőle.

Ha viszont azt szereted, hogyha te kapod a figyelmet, és hogyha körbeugrál egy kis lelkes lény, ami kiköveteli magának a figyelmedet és az idődet, akkor kutyát. Sokkal több figyelmet és időt igényel, és könnyen félrenevelheted, akkor pedig bosszúságot is okozhat, viszont aktív időtöltést jelent a vele való foglalkozás. (A cica is megtanulhatja a játszást, és akkor szól is, hogy játszani akar, de egy negyedórányi kis fogócska-bújócska elég neki, nem kell naponta többször megsétáltatni, üríteni levinni.)

2022. febr. 6. 23:28
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nagyon fel tudják dobni a hangulatot, de nem ajánlom, ha keveset vagy otthon, mivel egy szenvedés nekik, ha sokat vannak egyedül.

A macskák életét nem ismerem.

2022. febr. 8. 00:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én kutyát szeretem volna de anyum nem egyezett bele így maradt a cica,
2022. márc. 1. 21:46
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk most cicánk van, de volt kutyánk is. Mindkettő nagyon szeretetreméltó tud lenni.
2022. márc. 11. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!