Miért számít automatikusan depressziósnak az, akit semmi nem érdekel az életben?
Mert engem gyakorlatilag semmi. Se filmek, se önfejlesztés, diplomát is kínnal szereztem meg 3-szor annyi idő alatt. Nem érdekelnek a hobbik, az emberek, a bulizás sem. Nem érdekelnek mások egoista ügyes-bajos dolgai. Egyedül a panaszkodás (és hasonló panaszkodó emberek társasága) vonzana, de ezt se tartja senki normálisnak.
Illetve a vezetés érdekel (de élménydús vezetéshez meg nincs pénzem olyan autóra). Számítógépes játékok is érdekelnének, de egyrészt nincs pénzem gépet fejleszteni, másrészt sajnálnám rá az időm, mert a munka mellett alig van szabadidőm. Meg nyilván a csajok/szex is érdekelne, de nem vagyok vonzó és esélyem sincs szép lányokra.
Szóval alapvetően semmi nem érdekel, de ettől még miért bélyegzik meg az embert egyből depresszióval.
Egy másik kérdésem ihletett, ahol ledepresszióztak csak mert utálom az angolt és semmilyen témakör nem érdekel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Szerintem azokból amit elmondtál depressziósnak tűnsz.
A depressziót fel lehet fogni egyfajta hosszabb ideig fentálló passzív viselkedésnek.
A depresszív személy nem motivált.
Most a szívedre teheted a kezedet hogy azért nem ment e az egyetem mert nehéz volt vagy mert nem volt kedved kinyitni a könyvet.
Szerintem érdekelnének téged a dolgok, csak régen lehetséges hogy ért-értek traumák ami ezt váltotta ki nálad,lehet hogy már nem is emlékszel mi volt az a trauma.
Szerintem menny el pszichológushoz,ő szerintem tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!