Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nevezik strébernek a jó...

Miért nevezik strébernek a jó tanulókat?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy ez a fogalom most rosszat vagy jót jelent? Mert ezt az okos emberekre használják de sosem dícséretnek szánják hanem "sértésnek".

2021. aug. 3. 09:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

(Olvastam el a többi választ így lehet benne ismétlődés)

A stréber szó jelentése sajnos az utolsó 20 évben folyamatosan változik.

Amikor én voltam kisiskolás akkor még a stréber szó a tanárnak nyalizó "mintadiák"-ot jelentette. Vagyis akkoriban még nem volt gáz jótanulónak lenni csak az ha a diák próbálta behízelegni magát a tanároknál.

Sajnos a rákövetkező évtizedben (főleg a középiskolában ahol tanultam) kinézték az osztálytársaik azokat akiket tényleg csak szimplán érdekelt a tanulás. Ami rossz mert tanulni jó és ezzel sok gyerekből kiirtják a tanulási kedvet.

2021. aug. 5. 14:59
 12/12 anonim ***** válasza:

6# te jó ég ezek szerint az új igazgatóhelyettesünk egystréber..100%-ban illik rá a meghatározás.

A Telepes 32 sz.alatti iskolában szerintem az is "stréber" manapság, aki végigmegy a folyosón anélkül, hogy az iskolarendőrnek közbe kéne avatkoznia.

2021. aug. 9. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!