Miért lenézett dolog a szingliség?
Még a kormány is diszkriminálja az egyedülállóakat, nekem többen szóltak már be -akár csak viccelődve-, hogy miért nincs barátnőm (na vajon miért...), kezd egy kicsit idegesítő lenni, főleg úgy, hogy alapvetően szeretnék párt, csak hát nem vagyok a nők kedvence.
21F
Az általános frusztráció levezetésének legalkalmasabb felülete az online tér. Ott nem ismer senki, nem kell bizonyítani az állításaid, nem kell takargatni a múltadat és jelenedet. Úgy fölényeskedhetsz másokkal, mint egy király és úgy oszthatod a kéretlen tanácsaidat, mint egy szakember.
Ez újfajta mentális sérülteket eredményezett, akik az életük vélt vagy valós sérelmeiért, valamint a személyes kudarcaikért másokon állnak bosszút anonim módon. Amit normális esetben nem mertek a másik szemébe mondani személyesen, azt most névtelenül könnyen megtehetik a fórumokon.
Amint az ember kilép ebből az online térből, szinte megkönnyebbül: a világ nincs tele trollokkal, mert mind ott remeg a képernyő előtt. Ezért kell felkelni néha a gép elől és magunk mögött hagyni a sok mocskot és negativitást, mert a világ nem ilyen. Csak az online dühöngőben tűnik ilyennek.
Az öregek agya merev már. Nemigen tudnak elképzelni vagy elfogadni a sajátjuktól eltérő viselkedést. Emiatt és mert rájuk ezek a normák voltak érvényesek, a nem-szingliséget tartják erkölcsösnek stb, és ezt akarják másra erőszakolni.
Mindenképpen le kell szarnod a véleményüket. Az már más kérdés, hogy ezt meg is mondod nekik vagy az ő életükben ugyanennyire nem illő beavatkozással is élsz esetleg: rákérdezhetsz, hogy fizetik-e a temetési biztosítást stb.
Sajnos nem elég, hogy lenézik, megszólják a szingliket, több szempontból is hátrányos helyzetbe kerülnek. Barátnőm lánya még nem ment férjhez, fia 40 évesen nősült meg. Mindkettejüket hátrányok érték a munkahelyen, legyen szó fizetésemelésről, túlóráról, helyettesítésről vagy éppen az éves szabadság ütemezéséről. Rendszeresen megkapták, hogy te ráérsz, nincs családod, XY-nak meg van. Fiatal koromban én is megkaptam ezeket (nincs se kutyád, se macskád). Később, mikor már férjnél voltam, azért mellőztek, mert nincs gyerekem. Szomorúan látom, hogy a világ semmit sem változott.
74N
Azt mondjuk én is igazságtalannak érzem, hogy csak azért nem kapok meg egy bizonyos pótlékot ÚJ munkahelyen, mert nincs kiskorú gyerekem - sőt egyáltalán nincs egy sem.
Ugyan kitől lett volna? Megszállt volna a Szentlélek és úgy fogantam volna? :) Ezenkívül nem érkezett az életembe IDŐBEN megfelelő apajelölt.
Ui: most is szingli vagyok. A hátam közepére nem kívánok olyan férfit, mint az egyik ismerősöm, akivel KÖTELEZŐEN jó viszonyba kell lennem, mert "hívő keresztény" (kétszer elvált. Folyton akadékoskodik minden apróságon, semmi nem jó neki - megfelelési kényszert akar rám erőltetni.) Minden tiszteletem azoknak akik sokáig bírták vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!