Ezek alapján nem csak szorongó vagyok hanem antiszociális is?
Szia! Először is inkább erősen introvertált vagy és emellett szorongó.
Az előbbi az teljesen normális, mindenki más-más személyiségtípust örököl. Az hogy valski introvertált, az olyan alap dolog, minthogy milyen nemű vagy.
A szorongásokra viszont hacsak mezei választ akarsz kapni, akkor arra következtetek, hogy párszor megkaptad már, hogy "milyen csöndes vagy" / "miért vagy olyan zárkózott". Ilyesmi helyzetnek is meg kell érteni a jó oldalát, lehet egy társaságközpontú (extrovertált) ember így próbált közeledni feléd. Ettől függetlenül teljes mértékben megértelek, hogy már idegesít, hogy különcnek tartanak. Sőt, már rögeszméddé vált.
Szerintem a gondolkodásmódon lehetne változtatni. Vagyis a mérleg a pozitív érzelmi töltetek felé billenjen. Légy hálás apró dolgokért, pl. kisállattal való játék/séta akár állatmenhelyen, ha nincs neked otthon; facebookon vannak csopik kifejezetten szorongással küzdő embereknek; sétálj a természetben; nézz sorozatok, rengeteg lebilincselő van; nevess minél többet egy nap, erre én pl zsozé atya videóit ajánlom; a sport is jó, de csak abban az esetben, ha van célod és motivált vagy és hallgasd a kedvenc zenéidet.
És az emberek miatt ne aggódj, egyrészt úgy fejlődsz az asszertív (erőszak mentes/érzelem érvényesítő) kommunikációban, hogy minél többet belehelyezed magad olyan helyzetekbe, ahol emberekkel beszélsz, és a félelmeidet leküzdheted. Így a szorongásaid is kiapadnak.
Esetleg, ha a szorongásod idegesítővé válik, akkor gyógyszert (pl xanax) is lehet szedni. De azt ugye csak orvos/pszichiáter írhat fel. De persze ők épkézláb megoldásokat is tudnak adni.
Remélem idővel jobb lesz minden neked. És ne add fel soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!