Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért van az hogy senki sem...

Miért van az hogy senki sem ért meg? Vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés

Akárhányszor próbálok beszélni valakinek a bajaimról, úgy érzem nem értenek meg, vagy hogy teljesen le is szarnak. rövidesen reagálnak például hogy "uhf.",":(" pedig aztán nem egy olyan bajról van szó ami előtt szavak nélkül állnak az emberek, de mondok egy egyszerű példát.

minap írtam a haveromnak hogy nagyon fáradt vagyok, szóval nem tudok felmenni játszani a közös szerverünkre amin amúgy sokat dolgozunk, de beszélgetni tudok ha részéről rendben van. volt egy meccsen is aznap, reggel 10kor szval ultra hulla állapotban mentem haza, a ráadás, pedig hogy nagyon jól tudja mi történik velem úgy unblock az életben, tehát tisztában van azzal hogy szorongó személy vagyok, és hogy a szüleim is váló félben vannak. tudja, mégis jön a saját bajaival amiket vagy ezerszer hallottam, és amiket már ki is beszéltem vele, segítettem neki, de csak mondja hogy "Ja, az én apám így meg úgy" stb. aztán ha megunom a figyelmen kívül hagyást, írom neki hogy "mindegy, hagyjuk inkább, nem akarok panaszkodni.", egyből rávágja hogy rendben van. xd gec én ezt nem értem. konkrétan a szakadék szélén állok, és úgy érzem senki sem akar a kezem után nyúlni. lehet velem van a baj, lehet én vagyok egy fsz aki valamit elrontott, de már unom. nem panaszkodok, se neki, se másnak, ez pedig szerintem elég sokatoknak ismerős, de nem mondok újat azzal ha azt mondom hogy rohadtul egy érzéketlen sráccá válok, mert ezek a szarok lassan felemésztenek.

emberek megköszönném ha kapnék véleményeket vagy tanácsokat. azt pedig h ne haverkodjak a sráccal már megkaptam, nem tudok mit kezdeni vele, fogalmam sincs hogy beszéljek erről vele vagy ilyesmi.

17/F

2021. máj. 23. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Beszélgess másokkal is, kezdj el ismerkedni neten. Egyértelmű hogy a haverodat nem érdekli a problémáid, szóval szerintem feleslegesen próbálsz erről beszélni vele. Keress másokat akikkel ezt megdumálhatod, nekem is van olyan ismerősöm, akiről tudom hogy nem épp a lelkizős fajta, ezért neki nem is beszélek a problémáimról. Ellenben van olyan, akivel szinte csak lelkifröccsöt adunk kölcsönösen egymásnak.

Azt is tudnod kell, hogy vannak akik egyszerűen nem valók arra, hogy problémákról beszélgess velük. Rossz kedvük lesz tőle, vagy csak szimplán nem tudják mit írjanak. Ezzel alapvetően nincs baj, hisz mindenki más és más, a gond ott kezdődik, amikor már tényleg lesz*rják ami veled történik, mint a sztoriban említett haver.

Szóval csak annyit tudok tanácsolni, hogy a problémák kibeszélését mellőzd a haverodnál, és kezdj el beszélgetni másokkal. Ismerd meg őket, ne kezdd rögtön azzal, hogy rájuk zúdítod a problémáid. Lassan nyílj meg feléjük, és hagyd hogy ők is nyíljanak.

Sok sikert! c:

2021. máj. 23. 16:02
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
21%
Tudod, mi férfiak eredményorientált lények vagyunk. Semmit sem tudunk a barátaink hozzátartozóinak vágyairól betegségeiről, családi állapotukról, stb. Ugyanígy a barátaink egészségi, fizikai erőnléte sem hat meg minket. Ha ilyenre vágysz, keress lány barátokat. A férfi vadászatra, harcra termett. Nem az a dolga, hogy a préda, vagy az ellenség lelki bajaival törődjön. És az eltelt tizenezer év édeskevés ahhoz, hogy ezen tulajdonságaink átíródjanak.
2021. máj. 23. 18:06
 3/3 A kérdező kommentje:

második válaszoló, hát haver nem tudom, szerintem mi srácok is tudunk lelkizni, vagy megbeszélni egymás között a bajaink, bár valahol egyetértek veled. az ízig-vérig férfiak nyilván nem fogják kibeszélni a lelküket nyomó terhet, de ami azt illeti valójában nekem csak az a problémám hogy a haverom szó szerint le se szar, de elvárja hogy én segítsek neki ha úgy adódik. nem szeretem ha valami nem kölcsönös, yknow.

Az első kommentelőnek pedig köszönöm, tanítottál valami újat, megfogadom a tanácsod, szóval haverkodok másokkal is és meglátjuk.

2021. máj. 23. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!