Jól látom,hogy mintha kevesebb ember nyomkodná a telefonját és kevesebb embernek lenne fülhallgató a fülében a buszon?
"És kevés embernek látok fülhallgatót is a fülében.Kezdik unni az emberek az internetet?Lassan rájönnek,hogy jobbak a személyes kapcsolatok mint az online?"
Mégis mi az összefüggés? Ha egyedül utazom a villamoson, akkor mégis milyen személyes kapcsolatokkal tudnám szórakoztatni magam?
Látom válaszolni már képtelen vagy...
Nem, nem telefonoznak kevesebbet, legfeljebb kevesebb embert látsz utazni, így ezzel arányosan kevesebb telefonozót is.
Egyébként én se értem, hogy a buszon való telefonozás miért zárná ki a személyes kapcsolatokat? Eleve általában valamelyik barátnőmhöz megyek át, de ha nem, akkor a buszon legtöbbször csetelek valakivel, aki éppen nincs ott mellettem.
Szerintem körülbelül ugyanannyian telefonoznak most is a tömegközlekedési eszközökön, mint régebben.
Én például akkor is beteszem a fülhallgatót a fülembe, ha nem is hallgatok zenét, csak azért, hogy nehogy egy beszélgetős kedvű hülye csak úgy leszólítson barátkozni.
Sajnos a mi környékünkön elég gyakori dolog, hogy egyesek meg a buszon is barátkozni akarnának, viszont az ilyen emberek az őrületbe kergetik az olyan személyeket, mint én.
Van, aki egyedül érzi jól magát és akármilyen hihetetlen, nem akar még utazás közben is beszélgetni.
Pár napja is felidegesített egy ilyen... Le sem írom, milyen ember, mert akkor moderációra lesz szükség.
Azért telefonozok, hogy ne szóljon hozzám senki.
Amúgy a 18-asnak is igaza van. Egyetemek és középiskolák nincsenek november óta, az általános iskolák meg ugye most zártak be. Egy csomó hely szintén zárva, nem nagyon van hova menni. A helyzet miatt diákmunka is kevés van, oda se nagyon tudnak menni a fiatalok. Amelyik munkahelyen lehet, ott home office van, azok is kiesnek. Akinek van autója, valószínűleg inkább azzal jár.
Kevesebb ember, kevesebb telefonozó.
Emellett amit korábban is írtam, az emberek a maszkban nehezebben felismerhetők, azonosíthatók, így hát óvatosabbak is, nem mutogatják szívesen az értékeiket.
A héves eset se a kamera miatt érdekes igazán, mert semmivel se lenne könnyebb elkapni az elkövetőt, ha lett volna kamera, hisz az eleve rosszabb minőségű is, ha tisztán látszik egy ember arca, ott is nehezen kivehető, ki van a képen, hát még most, hogy mindenki maszkot hord. A héven is kevesen voltak, ráadásul rablás lett a vége meg testi sértés. Nyilvánvaló, hogy emiatt is óvatosabbak az emberek, nem akarják felhívni magukra a figyelmet azzal, hogy előveszik a telefonjukat.
Régen is rengeteg videó volt arról, hogy kikapták a telefont az ember kezéből és elrohantak vele, amikor bezárt az ajtó, és akkor nem volt kötelező maszkhasználat se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!