Hogyan lehetne értelme az életemnek?
Nem akarok Szabó Péteresen írni (az amúgyis egy sarlatán) de 17 évesen az az életed értelme hogy megismerd a világot, önmagadat és a benned rejlő potenciált. Kb. 30 éves korig az a dolgod hogy fejleszd a készségeidet, a tudásodat és hogy élettapasztalatot szerezz, ez pedig kemény munkával jár. Mielőtt építenél bármit az életben meg kell tanulnod építkezni.
Ezt a könyvet pedig legszívesebben MINDEN pályaválasztás előtt álló gyerekkel elolvasatnám:
Gimis osztalytársakkal, meg a környéken előkkel én sem barátkoztam, miután kiközösítettek. Tudtam, hogy utána új közösségbe kerülök tiszta lappal, nem érdekelt a sok hülye, akit a gimis éveimben ismertem. Olvastam inkább. Jó tanuló nem voltam de elvoltam a világomban.
Szerintem ne másokhoz hasonlítgasd magad. Szar ügy ha pont olyan közegben vagy, ahol nem értenek meg de ez sosem tart örökké. Munkahely is lehet ilyen a jövőben. Nem kell most eldöntened mi akarsz lenni. Sőt, jobbat mondok,:ha nem jó irányba indulsz majd el tovább, azon is van lehetőség változtatni, nem dől össze a világ ha nem azt akarod tanulni, amit elkezdtél . Vagy előbb dolgozol, aztán tanulsz. Tanulni mondjuk nem árt, még ha most hulyesegnek is gondolod. Sokat ad az emberhez. A struktúrált gondolkodással a nehezebb élethelyzetben is a megoldásra fókuszálsz.
Nézz filmeket, sportolj, olvass, vagy bármi ami akár fél órára is eltereli a gondolataidat arról amiket a kérdésedben írtál. Éld túl a napot hónapot covidot évet és mire jobb körülményeid lesznek, lesz egy csomó új megküzd~si stratégiád is, amitől erősebb leszel, nő az önbizalmad és egyszer csak azon kapod magad, hogy rendes ember lett belőled, vannak barátaid, társad, hobbid, és elismernek.
Hajrá, fel a fejjel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!