A külföldről hazatérést , hogy dolgozzam fel?
Sziasztok!
24 éves srác vagyok. Ezen a héten vasárnap megyek haza végleg külföldről. Az elmúlt 2 és fél évemet elég erősen meghatározta ez a külföldi élet. Lehet hogy nem tűnik sok időnek de így visszagondolva rettentően sok idő ment el. Most nagyon erősen vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt hogy jó döntést hozok-e? Fogok tudni boldogulni ismét otthon? A végére egészen hozzászoktam az itteni élethez. Persze haza akarok menni hisz Magyarország a hazám még ha sokak szerint olyan rossz is otthon. Imádok ott lenni. Egyik szemem sír a másik meg nevet ahogy szokták mondani. Szerintetek ez el fog múlni vagy maradok ilyen kétségek közt? Eleve ez az érzet mitől alakult ki? Talán a bekövetkező változás miatti stressz okozza? Sosem szerettem a változásokat... kérlek segítsetek , mert alapból elég depresszív alkat vagyok és nem szeretnék abba az állapotba vissza kerülni
Mindig van B-terv: ha nem tetszik, visszamehetsz.
De szerintem csak előre túlaggódod a dolgot.
Melyik országban élsz? Én is megtettem ezt a lépést 2.5 év után 25 évesen és kész élek itt Magyarországon már 4 éve.
Én is hasonlókat éreztem, de aztán mégis hazajöttem
Hozzáteszem ha kell megint kimegyek...
Magyarország rendkívül jó - egy turistának sok pénzből pár napig.
Ott élni, ott lakni viszont egy Isten-csapás: korrupció, nyomor, kilátástalanság, szegénység, drágaság, idiotizmus, lepusztultság, simlisség, sznobizmus, jogbizonytalanság, dilettantizmus, hazugság, bürokrácia, stb. stb. - magyarul: egy lepukkant neofeudalizmus - illiberális elmeháborodottságra alapozva.
Jó utat.
Hat en sajnalom hogy nem kint vannak a gyökereim.
Vegigbögtem a repülöutat hazafelé. Addig volt csak életem mig kint voltam, csak a csalad miatt vergödöm itt.
"Vegigbögtem a repülöutat hazafelé. Addig volt csak életem mig kint voltam, csak a csalad miatt vergödöm itt."
Akkor takarodj ki külföldre,ennyi.
Kérdező!
Szerintem gyorsan túlteszed ezen magadat rajta,emiatt ne aggódj.
Inkább gondolkodj a jövődön,hogy mi lesz stb.
Üdv!
Németországban alkalmazott voltam, szaros 1600€-ért pincérkedten. Barátaim, szüleim otthon voltak, sírtam esténként. Volt, hogy 1 estéért (!) vezetettem oda- vissza 1300 km-t. Rájöttem, hogy ez nem élet.
Azóta itthon a 3. vendéglátóegységem nyitottam volna, ha a vírus nem kavar be.
Az első már nem is bérlemény.
Hidd el, lesz a 3-ból 30 is idővel.
Erről csak azért meséltem, hogy egy pillanatig se hidd azt, hogy anyagilag itthon rosszabb lesz.
Sőt, agilis emberként itt vannak a legjobb esélyeid, nem auslanderként.
Nem véletlen, hogy nem menekül ki mindenki. Sok sikert!
Sokan azt hiszik,hogy míg itt egy lepukkant koszfészek van,addig nyugaton a kerítés is kolbászból van. DE ez nem így van!
Értelmes,nem életképtelen ember itt is jól megtud élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!