Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 26 évesen szerintetek nehéz...

26 évesen szerintetek nehéz bepótolni azt, ami másoknak korábban megadatott?

Figyelt kérdés

Későn érő típus vagyok ez tény. És szinte minden jellemvonásomban anyukámra ütöttem,aki megcsinált 2 diplomát fiatalon, most meg még kettőt az 50-es éveiben, baromi szorgalmas, kitartó, ebben szerintem nagyonis rá ütöttem. Én is végig kitűnő voltam gimiben, egyetem alatt is, több nyelvvizsgám van, külfdön is éltem/tanultam is. Rengeteg sok támogatást kaptam tőlük.

Ugyanakkor mégis azt érzem, hogy ez a fajta nevelés, szorgalomra össtönzés, túlzott gondoskodásnak voltak negatív következményei is. Ezek főként gimiben tűntek ki, majd végig kísértek az egyetem során is.

1. Baromi nehezen tudok ellazulni.Szeretek barátokkal bulizni, de baromira feszélyezve érzem magam nagyobb társaságban.

2. Sose voltam egy kozponti szereplo. Ezt fokent annak tulajdonitom, hogy nem tudtam sosem meggyozoen ervelni, kiallni az igazam mellett. Altalaban mindig csendben maradtam.

3. Hosszu tavu barati kapcsolataim, baratnom se lett. 1 lannyal jartam par honapot, de a tavolsag miatt vegul szakitottunk. Ő egyebkent fullra azt hiszi, hogy én extrovertált vagyok, pedig igazabol csak jofej akarok lenni mindenkivel, MBTI teszt alapjan is inkabb intro vagyok. Kicsit irigy is vagyom emiatt, ha latom plane igy nyaron hogy ki kivel jar, hazasodik, vagy a nagy barati koroket, mig en csak otthon vagyok batyammal meg szuleimmel.

Sokszor volt, hogy elmentem egy tapasztaltabb haverommal bizni, hogy na majd lesz valami, de en olyan szinten feszelyezve ereztem magam, hogy inkabb csak ittam, persze ez sokat nem segitett.

Most pedig lediplomaztam, allaskereses kellos kozepen vagyok, nem lesz mar tobb lehetoseg igy ismerkedesre sem.

Szerintetek utólag lehet ezen meg valtoztatni vagy van aki hasonloan erezte magat? Jo lenne majd egy hosszabb tavu kapcsolat meg baratsagok, de azt erzem amig onbizalomhianyos vagyok, esek tenyleg csak tavlati celok maradnak.

#kapcsolat #önbizalomhiány #Kapunyitasipanik
2020. júl. 20. 00:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ne egyből a találkozást kérdezd meg,hanem csak "szia hogy vagy mostanában" stb és pár üzenet váltás után kérdezz rá szerintem.

Én 5 éve nem látott gimi haverokat kerestem fel újra,igaz nem lettünk újra nagy barátok mint régen de sikerült 1-2 jó bulit csapni.

Ha én beszélnék nyelveket és lenne olyan végzettségem amivel könnyű országokat váltani akkor nem haboznék,1 év itt 1 év ott stb...persze most a covid bezavarhat.

2020. júl. 22. 14:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Sok szempontból hasonló a helyzetünk. Ha budapesti vagy s van kedved néhány üzenet után találkozni, élőben esélyt adni az ismerkedésre, írj! Hátha tudunk egymásnak segíteni.

27f

2020. júl. 22. 15:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Legalább te "tudsz" inni, én betegség miatt nem ihatok alkoholt, már a legelső baráti összejövetelen/házibulin kinéztek emiatt.
2020. júl. 24. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!