Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van értelme így élni?

Van értelme így élni?

Figyelt kérdés
24 éves férfi vagyok..Az életben rengeteg csalódás,fájdalom ért mind szerelmi és baráti téren is.Voltak kapcsolataim volt ami több mint 2 évig tartott.De most minden más lett..Kijöttem szinte ki kényszerültem jönni Németországba a szüleimhez mivel otthon belekeveredtem rossz társaságba akik belevittek a drogozásba is.Emiatt minden munkám elvesztettem hamar,nem bírtam fizetni az albérletet már el voltam adósodva..Itt kint már ugyan dolgozom de annyira rossz a hangulatom nap mint nap hogy elviselni is nehéz egy napot.Sok múltbeli fájdalom jön elő mióta tiszta vagyok.Nem találom a helyem sehol a nyelv is nehezen megy ismerkedni se tudok itt és rohadtul magányosnak érzem magam.Annyit gondolkodok a begyógyszerezésen mivel ez lenne a legnormálisabb öngyilkosság..Bevenni aztán lehunyni a szemem..Teljesen önbizalom hiányos vagyok se barátok már barátnő se.Anyám meg a férje van itt akik elvannak a maguk kis világába én meg nem igazán mutatom ki az érzelmeim mert nem értenék meg hogy mit érzek én.Sajnos nekem nincsenek apró örömeim mint sok más embernek.Milyen élet az,ahol se barátod se senkid nincs.Engem nem köt le se a játék se a filmek föként mivel sok film érzelmeket hoz ki belőlem.Így nem is nézek.Mondhatnám azt is hogy depressziós vagyok.Minden második gondolatom hogy megtegyem e? Nem akarok nekik fájdalmat se okozni mert ez nagy trauma lenne neki hogy a saját gyereke öngyilkos lett.De ha egyszer semmi nem éltet az életben? Nekem nincs örömöm se boldogságom ami volt is már elmúlt.Köszönhető a tetves tudatmódosító szereknek is.Van értelme így élni? Van értelme nap mind nap szenvedni? Nem tudom mit tegyek..Ha rajtam múlna már rég megtettem volna..Csak nem akarok senkinek fájdalmat okozni..

2020. febr. 2. 11:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül köszönöm hogy próbáltok ihletet adni.És igen azt a lányt se anyám se senki nem szerette mivel nem tudott viselkedni és szakítgatott velem mindig ha baj volt ahelyett hogy megbeszéltük volna de mindig pár óra múlva hívott sírva.Ez ment az utóbbi egy évben és ezért is mentem lelkileg tönkre nert nagyon érzékeny a lelkem ezekere és talán emiatt is volt könnyű belevinni engem a rosszba.Amúgy nem tudott semmiről eltitkoltam..Ez nem egy büszkeség volt nekem.Tudtam hogy rosszat teszek csak akkor ez volt egyfajta megnyugvás nekem.
2020. febr. 2. 12:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Pszichoterápia=beszélgetés, a múltbeli problémák gyökerét is megkeresitek, traumafeldolgozás. Nem kapsz gyógyszert, beszélgetés van. Van sok könyv, mely bemutatja eseteken keresztül: hogyan segít a pszichoterápia.
2020. febr. 2. 12:47
 13/18 A kérdező kommentje:
Sajnos erről a pszicho dologról nincs jó véleményem.Nem egynél voltak és csak a nyugtatót akarták felírni nekem..Nem vagyok ideg beteg vannak fájdalmaim ami lelki jellegű.Biztos van remek pszihológus csak én még nem találkoztam ilyennel :) Nekem nem ez kell mint ki is fejtettem hanem valaki akivel kibeszélhetem magam Akinek elmondhatom ani fáj és nem csak magáról beszél..Mert nem egy ilyen embert ismertem hogy kb le se szrta amiket írok neki mert ő neki nagyobb a fájdalma meg így úgy..Én is meghallgatok bárkit és válaszolok is rá..De az önzőséget nem viselem el.Csak valami kakukktojás lehetek hogy mindenki szrba se vesz engem olykor mintha nem is léteznék na ez az ami fáj.És itt nem az itteni kérdés/válaszokra gondolok hanem a való életben van ez a rokonaim kétszínűek leszrnak az emberek szint úgy.Talán velem van a baj nem tudom.De akárhogy próbálkozom senki figyelmét se kötöm le.Csoda hogy megakarok halni?Értelmetlen az életem.Mi értelme a pénznek az ingóságoknak ha nincs kivel élvezned? Szerintem semmi
2020. febr. 2. 12:58
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Ha gondolod, írd le nekem mi bánt. Nem vagyok jártas pszichológiában és nem hiszem hogy sokat tudnék segíteni a helyzeteden. De meghallgathatlak ítélet nélkül

25/L

2020. febr. 2. 18:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a pszichológus nem orvos, ezért nem is adhat gyógyszert és nem is ad. A pszichoterapeuta is humán végzettség, szintén nem ad gyógyszert. Az más dolog ha psz8ichiáter pszichoterapeuta is, mert azt bárki elvégezheti, olyanhoz kell menni aki nem ad gyógyszert (ha pszichiáterhez mész), mert gyógyszert csak ő adhat. Ha nem kéred, ő se fog.

Az, ha rossz tapasztalataid voltak, nem jelenti azt, hogy végleg fel kell adni, minden szakmában vannak olyanok, akikhez nem érdemes menni, illetve nem mindenki tud minden szakemberrel együttműködni.

skype-n keresztül sem tud gyógyszert adni.

Láthatóan egyedül nem látod a kiutat, én azért javasoltam csak.

2020. febr. 2. 18:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen sajnos egyedül nehéz minden.De nem hiszem hogy pszihológus tudna ezen segíteni.Nekem a társaság ami hiányzik nem egy idegen aki csak meghallgat engem.Nekem mindig is szükségem volt valakire de sokszor úgy érzem hogy barátot nehezebb találni mint szerelmet.És nekem ez az ami fáj hogy magam vagyok minden problémámmal és magamba kell tartsam ami csak rosszabbá teszi a rossz gondolataim :(
2020. febr. 3. 04:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Nemcsak meghallgat hanem segíteni is tudna, hogy úgy élj, ahogy szeretnéd, hogy megvalósíthass dolgokat.

Én nem eröltetem, ez is egy lehetőség. Ha nem mozdulsz ki, akkor csak úgy nem fognak jönni sem a barátok sem a társaság. Ha nem érdeklődsz valami iránt, ha mindig szomorú vagy, úgy barátot találni is nehéz.

2020. febr. 3. 05:57
 18/18 anonim ***** válasza:

"De mind1 ennek 1,5 hónapja már."

Jól értem, hogy másfél hónapja szakítottatok és költöztél ki? Légy szíves ne légy hülye! Ki lehet mászni ebből (is), de szaros másfél hónaptól ne várj csodát! Adj magadnak időt feldolgozni, meggyászolni a barátnőd elvesztését és beilleszkedni az új helyre.

Ha per pill nem is veszed észre, van egy csomó pozitív dolog abban, amit leírtál:

1. Kijöttél abból a szarból, amibe otthon kerültél (légy büszke magadra!)

2. Vannak szerető szüleid, akik segítenek és vigyáznak a seggedre

3. Van lehetőséged teljesen tiszta lappal kezdeni

"Engem nem köt le se a játék se a filmek föként mivel sok film érzelmeket hoz ki belőlem."

Mert odáig is vezet néhány lépés, hogy ezeket újra tudd élvezni. Teljesen természetes. Ha az segít, én dokumentumfilmeket néztem és rengeteg szakmát, hobbit néztem / olvastam.

Ha nem agykurkász, akkor hátha ezen lelsz valami hasznosat: [link]

2020. febr. 5. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!