Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek, ha úgy érzem...

Mit tegyek, ha úgy érzem többet adok, mint kapok és ez frusztrál?

Figyelt kérdés

Minden kapcsolatomban úgy érzem többet adok ,mint kapok. Tudom,hogy nem azért kell adni,hogy kapjunk,de valahogy ez a lelkemnek rosszul esik.

Példa:

Karácsonyra legjobb barátnőmnek vettem egy könyvet+ruhát,amit régóta szeretett volna,cserébe kaptam egy telefontokot amit kiderült,hogy benézett tehát használni se tudtam,vissza nem veszik.

Születésnapomra kaptam egy felsőt tőle,persze neki a saját szülinapjára nagyok az elvárásai én tőlem..

Munkahelyen hasonló a szitu,úgy érzem mindenkivel jóba vagyok, kb 10 fő családias a hangulat, mindenkinek a szülinapjára eddig szervezve volt gyűjtés ,személyes ajándék.. nekem semmi csak kaptam egy tábla csokit. Rosszul esik,hogy én sokkal többet teszek az emberi kapcsolatokba,mégsem becsülik.

2020. jan. 19. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek az emberek, én tavaly tanultam meg 22 évesen, hogy ezen a világon nincs olyan, hogy szeretet, oda adás vagy barátság! Csak ugye, ha te is ugyan úgy viselkedsz, akkor te leszel a szar, ők fordított helyzetben nem! Foglalkozz csak magaddal, majd hiányolnak...
2020. jan. 19. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért adsz, hogy aztán kapjál? Ez nem munkahely, ez nem üzlet. Vagy neked az?
2020. jan. 19. 20:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Leírtam,hogy nem azért,csak jól esett volna ha viszonozzák.
2020. jan. 19. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tudod mi tűnt fel?

Hogy az összes leírt szituban, ami arról szól, hogy te és mások mit tesznek a kapcsolatba csak anyagi (ajándék) dolgok voltak. Ezen agyalj picit.

2020. jan. 19. 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvárod a viszonzást, de nem azért csinálod, hogy viszonozzák. Nekem ez ellentmondásos.
2020. jan. 20. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te is annyit adj magadból amennyit ők adnak neked :) így nem fogod kevésnek érezni magad hanem egyenlőnek fogod tartani. Ha pedig túl nagy szíved van akkor adj nekik puszit is mellé :) Igazából én egy tábla csokinak is örülnék. Hiszen gondoltak rám :)
2020. jan. 20. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!