Mit tegyek, ha úgy érzem többet adok, mint kapok és ez frusztrál?
Minden kapcsolatomban úgy érzem többet adok ,mint kapok. Tudom,hogy nem azért kell adni,hogy kapjunk,de valahogy ez a lelkemnek rosszul esik.
Példa:
Karácsonyra legjobb barátnőmnek vettem egy könyvet+ruhát,amit régóta szeretett volna,cserébe kaptam egy telefontokot amit kiderült,hogy benézett tehát használni se tudtam,vissza nem veszik.
Születésnapomra kaptam egy felsőt tőle,persze neki a saját szülinapjára nagyok az elvárásai én tőlem..
Munkahelyen hasonló a szitu,úgy érzem mindenkivel jóba vagyok, kb 10 fő családias a hangulat, mindenkinek a szülinapjára eddig szervezve volt gyűjtés ,személyes ajándék.. nekem semmi csak kaptam egy tábla csokit. Rosszul esik,hogy én sokkal többet teszek az emberi kapcsolatokba,mégsem becsülik.
Nekem tudod mi tűnt fel?
Hogy az összes leírt szituban, ami arról szól, hogy te és mások mit tesznek a kapcsolatba csak anyagi (ajándék) dolgok voltak. Ezen agyalj picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!