Hogyan lehet elfogadni vagy enyhíteni a fájdalmat?
Mély együttérzésem édesanyád halála miatt!
Azonban nem Te vagy az oka és eredője ennek a sajnálatos eseménynek. Nem tudom, hány éves volt édesanyád, de írásodból kiindulva ő tehet arról, ami vele történt. Előbb-utóbb - odahaza, vagy otthonban, vagy kórházban - ez bekövetkezett volna. A szíve pedig nem a trauma miatt nem bírta tovább, hanem gondolom a súlyos tüdőbetegség miatti oxigénhiány (ehhez + dohányzott) szívelégtelenséget idézett elő.
Aki megszületett, annak meg is kell halnia. Csak a mikor és hogyan, az nem mindegy. Ebben Te nem tehettél volna többet, és ne hibáztasd magadat. Az pedig, hogy hiányzik, teljesen természetes érzés. Nyugodj meg, és gondolj arra, hogy Te segíteni akartál. Az idő múlása pedig sok mindenre gyógyír.
"Nagyon fáj hogy bizonyos dolgokat nem csináltam másképp. Lehet hibáztam lehet nem, nem tudom eldönteni, nem tudom elfogadni hogy nincs többé"
Azt, hogy nincs többé, el kell fogadnod, mert nincs többé. A "HA"-val kezdődő mondatoknak pedig nincs értelmük. "Ha, így, vagy úgy tettem volna....."
Már nincs módosítási lehetőség. És meggyőződésem, hogy nem is lett volna lehetőséged módosítani azon, ami bekövetkezett. Lelkiismeret furdalása lehet az embernek bizonyos dolgok miatt, de hidd el, már azzal sem segítesz senkinek, csak ártasz magadnak. Kívánom, tudd elfogadni a jelent, és ne a múlton rágódj! Légy erős!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!