Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek ha egyszerűen nem...

Mit tegyek ha egyszerűen nem tudom össze szedni magam?

Figyelt kérdés

Talán az lehet a baj, hogy kezdek felnőni. Megcsináltam az érettségit, utána úgy lett volna, hogy mehetek dolgozni de inkább letettem a szakmám okj képzésen. Amióta vége ennek a képzésnek 7 hónapja azóta egyszerűen nem találom a helyem. Én hülye mikor voltak cukrász állások nem mentem mivel féltem, soha nem dolgoztam még sehol. Képtelen vagyok egyedül elmenni dolgozni. Annyira félek még most is, nagyon visszafogott lány vagyok, de rá kell jönnöm minden nap, hogy muszáj és nem a pénz miatt, hanem mert kezdek megbolondulni egész nap egyedül. Nem a munka a baj, mert házias vagyok és főzök,kertimunkát is kedvelem meg szeretek elfáradni a nap végére hanem az emberek... utálok beszélgetni és nem is tudok. Most rávettem magam hogy elmenjek, és nem azért mert mindenki emiatt piszkál hanem magam miatt, nagyon rossz egyedül egész nap itthon. Viszont cukrász állást nem találok hetek óta. Mindenképp a szakmámba maradnék, más nem tudom mi lenne jó ahol nincsenek sokan. Nagyon elhagytam magam, folyton sírok, eszek ami miatt meghíztam és tegnap ittam is... Soha nem iszom évközben csak karácsonykor. Egy nagy támasz viszont van az életemben, a párom. Mindig mellettem áll, próbál segíteni. Meg régen jobban adtam magamra, diétáztam, sminkeltem, szebben öltözködtem. Utálom magam. Nem tudok talpra állni. Egy semmitérőnek érzem magam, az is vagyok gyakorlatilag. El kellene fogadnom, hogy felnőttem és mostmár nem az iskola a feladatom hanem a munka. Hogyan vegyek erőt magamon?

19/l

2019. nov. 20. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Te szorongsz, én csak azt tudom mondani, hogy csináld és ne gondolkodj mi lesz ha...úgyis lesz valami azt meg meg lehet oldani, mert mindenre van valami megoldás. Én egy ilyenből jöttem/jövök ki. Azt csinálom, hogy mindennap legyőzöm valamelyik félelmemet. Amit nem akarok megcsinálni, azt megcsinálom. Kezdd azzal, hogy emberek közé mész.
2019. nov. 20. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
van egy indiai mondás: namaste, ami magyarul annyit tesz: b a szd meg szorongásos vagyok. próbálj meg több minőségi időt eltölteni a telefonoddal
2019. nov. 20. 18:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem erős lány vagy, és minden egyes részlet az iváson kívűl egy tökre ritka, szuper lány akit leírtál :) Megértem milyen egyedül, egész életembe egyedül voltam, lassan én is 19 leszek, de én nem tudom rávenni magam a munkára, sajnos ahogy olvasom is az állásokat nem is lennék alkalmas semmire.. Kiskorom óta nem sírtam de minden egyes nap szinte minden órájába bennem van. kitérve kis részletekre amit írtál: Szebben öltöztél sminkeltél: Nem kell trendinek lenned meg valami ribis kihívó szart felvenni ahhoz hogy egy kedves hűséges aranyos lány legyél, csak legyél önmagad, a külső nem minden! Az hogy a munka a feladatod ebbe van igazság, de nem szabad hagynod SZERINTEM hogy az uralja az életed.. Ezt tapasztalatból mondom mert még most 18 éves korom elején volt először barátnőm és azért ment tönkre mert túl komolyan vette, és fontosabb lett neki a munka mint én vagy bármi más.. Elhagytad magad, ha külsőre is érted a dolgot akkor külsőre már mondtam nem kell adnod magadra mert az vagy aki vagy, és egy lány smink meg hülye kihivó ruhák nélkül sokkal szebb és igazibb. Biztos nagyon tehetséges vagy cukrásznak ha még tanultál is rá és SZERETED csinálni, akkor ezt nem szabad feladni, biztos lesz neked valami hely :) És nem vagy semmit érő, tudom milyen magányosan úgy "élni" hogy gyűlölöd magad, én élni sem akarok már, és hogy valakinek a terhére vagy és feleslegesnek érzed magad meg ilyesmik, szerintem nálam jobban senki sem tudja. Bár ezt magamról nem tudom elmondani, de NEKED ugyan annyi jogod van élni és boldognak lenni mint akárki másnak. Sőt, jobban meg is érdemled az alapján amit leírtál. A szöveg alapján egy aranyos visszahúzódó lány vagy, ami ritka és tökre szuper, többet érsz sokkal mint valami kis modell csitri 20ezer követővel, pont hogy ők nem érdemelnek semmit. értékes okos ember vagy. Úgy vegyél erőt magadon, hogy azt csinálhatod majd amit szeretnél, amihez értesz, önálló lehetsz büszke lehetsz majd magadra. Ellenbe például én, csak várok a csodára hogy majd lesz egy párom a semmiből (mert belefáradtam a csalódásokba és a degradálásba amit a mai lányok "nyújtanak") és az egyetlen kiutam (a jobbik kiút..) az lenne ha lenne aki kirángat ebből. DE ellenbe velem te érsz is valamit, nem is keveset, te önállóan nekiállhatsz, neked vannak barátaid szerintem, van családod aki majd büszkék lesznek rád akik miatt csinálhatod és élhetsz :) Aztán majd azt csinálsz amit akarsz, akár még saját éttermed (vagy cukrászdád ahogy tetszik) is lehet, milyen jó lenne ilyen szinten csinálni amit szeretsz? ;) Tudom hogy egy ilyen senkitől nem jelent sokat ezt hallani, de én remélem hogy segítettem valamibe.. Csak add önmagad, és nem kell megváltozni az emberek miatt hogy beilleszkedj a tömegbe, legyél önmagad csinálj amit szeretnél (ÉSSZERŰ HATÁROKON BELÜL) és sikerülni fog. TE megérdemled hogy boldog legyél. (Az is aki hasonlít rád) GL

18F

2019. nov. 21. 00:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Úristen nagyon köszönöm mindenkinek ezt a sok biztatást! Azt hittem csak rosszakat kapok majd de nem :) megpróbálok talpra állni, és igazatok van! Nem gondolkodok majd csak cselekszek és bennem is van annyi mint másban! Saját vállalkozás a kitűzött célom! Muszáj előre haladnom mert egész életembe szorongtam.
2019. nov. 21. 10:28
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, örülök hogy van ami segített abba amit írtam. Ne csak a melóra figyelj hanem másra is, barátokat/párt e miatt azért ne hanyagold el, szerintem le is irtam ezzel a tapasztalatom :D Örülök hogy ennek a hatására legalább ti tudtok javulni belőle. Ha én tudnék ennyire fosni mindenre és csak egy dologra koncentrálni, talán én is elérhettem volna valamit az életbe :) Kitartás

18f

2019. nov. 21. 15:10
 6/6 ekeke ***** válasza:

Az nem pár, hanem valami ernyedt szerv. Álljon a sarkára, tegyen érted, állítson megfelelő pályára.

Tuszkoljon be bárhová és segítsen az első hetekben, hogy megszokd a munkát, a strapát.

2019. dec. 8. 03:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!