Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 30+ évesen ha a családod...

30+ évesen ha a családod találna neked párt te elvennéd/hozzá mennél?

Figyelt kérdés
Az indiaiaknál van ez a szokás, hogy a "fiatalokat" kiházasítják ha lenne nálunk is ilyen és te egyedülálló lennél aki vágyik egy társra akkor belemennél? (nemet is írhatok, meg hogy úgy általában mit gondoltok erről)
2019. szept. 25. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát hozzámennék, de csak ha tetszik meg tényleg látnám h van közös jövőnk. De szeretnék szerelmes is lenni azért. Lány vagyok.
2019. szept. 25. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem hagynám, hogy más határozza meg, kivel élem le az életemet. Akit nem szeretek, az nem társ. Ha meg szeretném, akkor már nem a családom házasítana ki, hanem az az én választásom lenne.
2019. szept. 25. 18:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem, semmilyen körülmények között. Szerintem még akkor sem, ha egyébként tetszene az illető. Ehhez egyszerűen semmi közük, ez elvi kérdés.
2019. szept. 25. 18:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem.
2019. szept. 25. 18:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Senkinek nem kellek.Ha meg rank eroszakolnak a dolgot,inkabb megszoknek minthogy tonkre tegyem a csajnak az eletet velem.
2019. szept. 25. 18:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem. Senki más nem dönthet az életemről, csakis én.

Mellékesen hasonló volt a múlt századokban nálunk is. Tudod, gazdag földesúrnak(40-50éves) odaígérték a 15-20 éves szűz lányukat.

2019. szept. 25. 19:18
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 Nem hinném, hogy ez lett volna a jellemző az elrendezett házasságokra. Inkább az azonos anyagi szinten lévők próbálták ezáltal a vagyonukat gyarapítani, megőrizni, mert ha az apád/anyád megdolgozott valamiért akkor nem akarták, hogy te azt elherdáld/megfelezd azáltal, hogy valaki olyant veszel el akinek nincs hozománya.
2019. szept. 25. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy az esküvőn látom először, nem. Túl nagy a rizikó. De ha mondjuk szülőm ismerősének a lánya, és találkozunk, és szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor miért ne lehetne házasság belőle? (24F)
2019. szept. 25. 19:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem, legalábbis azt a fajtát nem, hogy az esküvőn látja az ember a leendő házastársát.

Én megfordultam Indiában turistaként, ahol a helyiekkel beszélgettem erről a szokásukról. Nagyon próbáltak győzködni, hogy ez mennyivel jobb módszer, mint amit mi nyugatiak csinálunk, mert míg nálunk érvelésük szerint a szerelmi házasság "magas hőfokon" kezdődik, és "onnan már csak leromlani tud", addig az indiai elrendezett házasság nulláról indul, és ahogy idővel megszeretik egymást, úgy megy pluszba.

Ja, csak azt felejtik el, hogy ha két random embert összekötnek, az simán mínuszba is mehet ám!

De nem lehetett velük erről érdemben vitázni, annyira nem hallgattak az érvekre.

2019. szept. 25. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!