30+ évesen ha a családod találna neked párt te elvennéd/hozzá mennél?
Nem. Senki más nem dönthet az életemről, csakis én.
Mellékesen hasonló volt a múlt századokban nálunk is. Tudod, gazdag földesúrnak(40-50éves) odaígérték a 15-20 éves szűz lányukat.
Biztos, hogy nem, legalábbis azt a fajtát nem, hogy az esküvőn látja az ember a leendő házastársát.
Én megfordultam Indiában turistaként, ahol a helyiekkel beszélgettem erről a szokásukról. Nagyon próbáltak győzködni, hogy ez mennyivel jobb módszer, mint amit mi nyugatiak csinálunk, mert míg nálunk érvelésük szerint a szerelmi házasság "magas hőfokon" kezdődik, és "onnan már csak leromlani tud", addig az indiai elrendezett házasság nulláról indul, és ahogy idővel megszeretik egymást, úgy megy pluszba.
Ja, csak azt felejtik el, hogy ha két random embert összekötnek, az simán mínuszba is mehet ám!
De nem lehetett velük erről érdemben vitázni, annyira nem hallgattak az érvekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!