Kezdem elveszíteni önmagam?
Mióta leérettségiztem és dolgozni kényszerültem,minden megváltozott. Rossz családi légkör miatt elköltöztem,jelenleg a nemrégen megismert párommal élek és kezdetben csak 4 cicám volt. Kerestem a célom az életben és dolgoztam. Sajnos a munkatársaimmal nem találtam összhangra-ezért kvázi "kiközösítette/nevetség tárgya" vagyok,de a célomat megtaláltam. Szeretnék bajbajutott állatoknak,főként cicáknak menedéket nyújtani. Be is fpgadtam 3 árva,rossz sorsú cicust. Most azért dolgozom.
A gond az,hogy ezidő alatt (1 ev) csaknem teljesen elszigetelődtem az emberektől. A páromon kívül csak a munkatársaimmal beszélek (de bár azt se kéne,mert tudom,nem kedvelnek,gúnyolnak). Így elég kicsi lett a világ és szürke. Már félek az utcán közlekedni,nem szeretem,ha néznek.
Ez az állapot végleges? Mitől lehetne jobb? Sajnos a munkahelyemen nem ismerkedem,mert olyan bizonyos réteg dolgozik ott,akiket nem véletlenül néznek le/tartanak elmaradottnak. De rajtuk kívül mással hogy teremtsek kapcsolatot?
Megtudlak érteni én is voltam ilyen helyzetben, igaz nekem nincs párom szóval ezt a mecset egyedül kellett lejátszanom.
Ajánlok neked pár könyvet, viszont ha akarsz erről bővebben beszélgetni, nyugodtan írhatsz privátot, hátha tudok tanácsot adni.
Pál Ferenc - Szorongástól az önbecsülésig
Dr.R. Hawkins - Elengedés
Louise L. Hay - Éld az életed
Benn vagyok macskás csoportokban,de ott nem a kommunikáció a lényeg.
Mondjuk macskamentés alatt megismertem egy kedves nénit,vele beszélgetek. Csak elég antiszociális,ezért sokat nem akar :(
Valamint itt a környéken nincs semmi csoportos tevékenység. Ez egy pici,lehetőségmentes városka.
"Már félek az utcán közlekedni,nem szeretem,ha néznek." Ezzel a kórképpel érdemes szakembert felkeresned, mielőtt romlani fog az állapotod.
"Sajnos a munkahelyemen nem ismerkedem,mert olyan bizonyos réteg dolgozik ott,akiket nem véletlenül néznek le/tartanak elmaradottnak." Az oké, hogy vannak jövedelmi decilisekhez és szociokulturális származáshoz köthető sztereotípiáid a kollégáidról. De azt vélni, hogy másoknak a tiéddel megegyező sztereotípiái lennének, téves következtetés. Ezt is áruld el a dokinak, ha elmész a rendelésre.
A legnagyobb bajban akkor leszel, kedves Kérdező, ha a jelenlegi kapcsolatod véget ér. Mit fogsz tenni akkor, ha már most ennyire izolált az életed?
Bocsi,azt hiszem rosszul fejeztem ki magam! Ez egy kis város,én új lakó vagyok. Azért néznek,mert nem ismernek.
Munkahelyet nem válthatok. Egy ideig köt a határozott idejű szerződés,na meg a környéken itt keresek a legjobban. Így félre tudok tenni egy tetemesebb összeget,hogy hamar saját házam lehessen.
A kollegáimmal nem rassz/vallás vagy származásbeli a probléma. Pusztán kultúrálatlan perverz középkorú pasasok,akik szeretnek egész nap disznóvicceket mesélni és átlépni a jóízlés határait. Gyárban dolgozom,3 műszakban.
Ha szerinted ez sztereotíp,akkor te nem értelmezed rendesen a szó jelentését. Az,hogy a lehető legárnyaltabban próbálom kifejezni magam,nem hiszem,hogy akadály kéne,hogy legyen.
19:10-es vagyok
Oké, új vagy ott. Mindez nem kell azt jelentse, hogy rosszul kellene magad érezned magad, ha "néznek".
Azért nem ismernek, mert nem mutatkoztál be nekik. Voltál a 4 szomszédodnál egy-egy tálca sütivel, hogy legalább a nevüket megtudd?
Oké, nincs társas tevékenység a kisvárosban. Miért nem alapítasz állatvédő klubot/természetvédelmi szakosztályt/akármit, hogy legyenek hozzád hasonló érdeklődésű ismerőseid?
Voltam szomszédoknál,nem sütivel,mert nem az amerikai álomban élünk :D A 2 mellettem és 1 mögöttem levő szomszéddal már beszéltem. Öregek,földművesek. Nem sok a közös téma,de sokszor adunk egymásnak ezt-azt. Viszont nem fogok a kisváros összes közlekedő lakosának bemutatkozni. És igenis rossz érzés,ha néznek. Zavarbaejtő és kellemetlen a számomra.
Ilyen klubra még nem gondoltam,talán belevágok,de egyenlőre próbálok a hellyel ismerkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!