Mennyire toleráljátok, ha nincs zárva a kapu, csak úgy bejön valaki az udvarra?
Én kulccsal zárom a kapuajtót, van, hogy néha elfelejtem, mert nem vagyok robot. A feleségem egyáltalán nem zárja, így bejön mindenki, akinek nem ugrunk rögtön a csengőre, vagy egyáltalán nem csengetnek, hanem csak úgy besétálnak az udvarra, és a bejárati ajtón zörögnek. Múltkor pl. a futár kopogás után már be is nyitotta a bejárati ajtót, én meg egy szál gatyában nézek, mint a vett malac, hogy mit keres bent a házban kéretlenül.
Ez mindenhol szokás?
Nem tudom miért olyan emberfeletti feladat bezárni a kaput?
Még soha nem felejtettük el bezárni, de mi Bp-ről költöztünk le, ahol természetes volt, hogy a kaput zárjuk (társasház)és a lakást is.
Te jó ég, szerintem addig ütném, amíg mozog, ha valaki csak így bemászkálna.
Nálunk ESETLEG családtagok (szüleim, nagymamám) szoktak bejönni és az ajtón kopogtatni, HAAAA nagyon nem reagálunk a csengőre. Idegenen nagyon kiakadnék, ha bemászkálna, semmi keresnivalója ott.
Mondjuk szerencsére nálunk a kutya miatt nem is mer bejönni senki, csak családtag. :D
Hol laktok ti hogy nálatok ez a szokás hogy csak úgy besétálnak az emberek ha látnak egy nyitott ajtót?
Atyavilág...
Hú ezt én is nagyon rühellem, anyám szoktatta rá a jónépet. Egy udvarban lakunk, de külön lakás (már nem sokáig vagyunk itt szerencsére), anyám itthon dolgozik, jönnek hozzá emberek. A sok kretén, aki anyám ügyfele, megszokta, hogy becsattoghat a kapun bármikor (amúgy van csengő, dehát minek az, anyu sose szólt érte, ha csak úgy bementek). Nagyon sokszor járkálnak emberek a kertben, a legszebb, hogy ha anyámat nem találják otthon, szemrebbenés nélkül bekopognak, benyitnak (!) hozzánk, hogy itt van-e, és ha nem, akkor hol. Mi már nagyon sokszor elküldtünk ezért a pitsába embereket, hogy nem vagyunk az asszisztensei, fingunk nincs, hol van, amúgy meg hozzánk ne nyitogassanak már be kéretlenül. Persze sértődés volt mindig, de nem érdekel.
A legszebb szitu viszont nem egy ilyen volt. Van egy nagytestű kutyánk, ő kennelben van, amikor anyám dolgozik. Hát, valaki úgy gondolta, hogy ha már erre jár, soron kívül beugrik, kér tőle egy időpontot személyesen. Persze csengetni nuku, egyenest be a kapun. És az udvar közepén vette észre, hogy az 50 kilós kutya a teraszon áll, és azt nézi épp, hogy ő mi a bánatot csinál itt bent. Marha nagy mákja volt, hogy a kutya is meglepődött, illetve nem lépte át azt a vonalat, amit a kutya magában kijelölhetett, így nem rohant oda, csak nézte. Szépen visszahátrált a kapuig és kiment, majd ő volt felháborodva, hogy nekimehetett volna a kutya. Hát bakker, talán ne mászkálj be máshoz csengetés nélkül... eszméletlen, milyen tuskók. Nemsokára költözünk, hozzánk tutira be nem teszi a lábát senki így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!