Csak nekem pokol az élet panelban?
Sziasztok! Eddig családi házban éltem 24 évig. Barátommal csak egy panelra volt pénzünk(első emelet),hitel....
Amikor itt voltunk egyszer megnézni a lakást,akkor nem volt semmi zaj. Fél éve itt lakunk és lassan kezdek megőrülni. A bejárat felett van a nappalink. A hálószobánk és a konyhánk a gondnok kis fészere,szerszám tárolója felett. Szóval alattunk nem lakik senki. Az összes bejáró/kijáró ember lépteit hallom és ahogy az alattunk lévő szelektív kukákba dobálják a dolgokat....minden egyes dobást hallok. A gondnok egy igazi buzgómócsing és állandóan a lépcsőházat és azt a részt mossa fel,ami alattunk van bejárat. És ugye mivel ott mindenki jön be és leállnak beszélgetni és nagyon visszhangzik az egész,körülbelül hallom az egész beszélgetésüket. A nappalink mellett van a szemétledobó csöve és ott zuhan le a mindenkinek a csörömpölő szemete,mert van aki üveget is dob bele. Mindig nagyon megijedek ettől a szemétledobástól,főleg,hogy alattunk van a nagy konténer amibe bele esnek a dolgok. A bejáratnál megálló cigizőkről már nem is beszélek,azt már megszokta,hogy nem lehet szellőztetni. A 2 oldalsó szomszédunk nem ismeri a kilincset és napi 20x becsapják az ajtót,amibe beleremeg nálunk az összes fal. Szerintetek csak én dramatizálom túl a dolgot? Párom jól bírja,ő világ életében panel lakó volt. Én viszont megalázónak tartom,hogy ilyen kis gyufásdobozban kell élnem ilyen zajok közt kiszakítva a természetből.Legalább egy kis terasz lenne,ahol lehetne pár paradicsom palántám. Már 4 kilót fogytam az idegeskedéstől és attól,hogy egy jót nem tudok aludni a zajoktól. Köszönöm a válaszokat előre is.
Ez miféle panel, ahol szemétledobó van? 😃😃😃 Én is panelban élek, családi házból jöttem ide 1 éve, de itt nincs ilyesmi. 4 emeletes panel 3. emeletén lakom, de mindenki maga viszi le a szemetet.. Csendesek a szomszédok is, semmi zajongás. Szerintem okosabbnak kellett volna lenni a lakás vásárlása során.
Alap, hogy földszinti, első emeleti lakást nem veszel, inkább csak 2. emeletit, vagy 3. Persze klímával. Azért jó a 2. vagy 3. emeleti, mert alul, felül is fűtve van télen, míg az első vagy földszinti nem mindig. Illetve a zárószint sem a legtetején. Nincs mese, ha nem tetszik, add el.
Nem olvastam a válaszokat. De a zajokat egy bizonyos szintig meg lehet szokni.
Világ életemben kertes házban laktam. 30 voltam, mikor lakásba költöztem, igaz nem panel. Viszont iszonyú zajos az utca (4 sávos út van a ház előtt) és van egy rendszeresen hajnal 4kor kukàzó(dobálja az üvegeket, húzza a járdán a sörös dobozos zsákot, kiabál, stb, hasonló lehet, mint nálatok a szemétledobó). Na,a forgalom elcsendesedett éjfél körül, a kukás meg kezdte 4kor. Egy évig borzasztó volt, alig aludtam. Kb. 2 év kellett, mire megszoktam. Most is hallok néha ezt azt, de sokkal kevesebbet, és akkor is simán tovább alszok. Szóval van remény, kicsit még legyél türelmes.
Illetve, van olyan ismerősöm, aki szintén ilyesmi lakásban lakott, ő valahogy szigeteltette a padlót a hideg miatt, és azt mondta, a zajokat is tompította valamennyire.
Örülj hogy nem kell minden éjjel legalább háromszor a szomszédod szexeléseit full hangos visítozással hallgatnod...mert nálunk szó szerint olyan,mintha kínoznák a nőt a felső szinten,és nem tud vele csinálni senki semmit,ők ilyenek...
Úgyhogy én minden pénzt megadnék CSAK az olyan zajokért,amik nálatok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!