Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Bántalmazás folyik a szomszédo...

Bántalmazás folyik a szomszédomban (férfi tart terrorban nőt/nőket). Tehetek valamit?

Figyelt kérdés

Új társasházi lakó vagyok, nem igazán vagyok tisztában az itteni "illemszabályokkal". Nem sokkal utánam költözött be egy család a szomszédos lakásba (negyvenes férfi, nő, és talán egy 18 körüli lány). Sajnos vagy nem sajnos alig ismerem őket, ha szembe jönnének a folyosón sem biztos, hogy megismerném őket, de hallom őket rendszeresen. Többször hallottam már hogy a férfi úgy beszélt a nőkkel, mint a kutyával, de pár napja sajnos már azt is hallottam egyik délután, hogy ütötte, gondolom a feleségét. A nő sírt, kérlelte, jajgatott, a férfi meg csak ku rvázta, és gondolom ütötte tovább... tompa ütéseket hallottam.

Tehetek valamit vagy jobb, ha kimaradok ebből? Ti mit tennétek?

2019. máj. 17. 20:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Legfeljebb hétköznap tudsz tenni érdemben az ügy esetleges diplomatikus elsimítása érdekében.

A kerületi családsegítő szolgálatra gondoltam. (Átmenetileg elviselhetővé tehetik egy család életét, de hosszútávon nem ajánlom őket semmiképpen.)

Addig pedig hívd a lelkisegély szolgálat krízisszámát: 116-123 (hogy kibírd a hétvégét és ne "zakkanj" meg te magad is ebben a helyzetben.)

A leghosszabb távú megoldás (tartós krízishelyzet felszámolására) a történelmi múltú egyházi közösségek felkeresése. Én ebben az utóbbiban bíznék a helyedben leginkább.

Esetleg a NANE (nők a nőkért az erőszak ellen,) segélyszámát az interneten találhatod. Ott is tehetsz bejelentést.

Sok sikert kívánok!!!

2019. máj. 17. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
13%
máig vannak olyan nők akik eltűrik a verést a kapcsolatban nem értem bennük mi van? papolnak itt sokan az egyenjogúságról ilyen helyzetekben miújság?? első eset után egy hatalmas ultimátummal talán lehet még adni egy esélyt, de az is túlzás kategória talán, külön kell menni ha megismétlődik mert ebből csak rossz származik. az én anyámat egyszer próbálta megütni apám ittasan, nem hagyta magát ő verte el jól, azóta is tudja a helyét mindenki, és nem is volt a jövőre káros hatással. de a fölényeskedő barmokat vagy rendre kell utasítani, vagy megszakítani a kapcsolatot, ez a két választás van. mondjuk tény hogy erre nem egy szomszédnak kéne rávilágítania
2019. máj. 17. 22:19
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki annyira okos itt, hogy a nő "tudna segíteni magán" fogadjunk sosem voltatok meg tehetetlen helyzetben.

Vedd fel hangfelvételre, es hívd ki a rendőrseget.

Paprika sprayt vegyél.

2019. máj. 17. 22:55
 14/24 Ignis Subdialis ***** válasza:
95%

Mindenkinek ajánlom a Láthatatlan pokol és az Az asszony verve c. könyveket, mindkettő a minket körülvevő állati erőszakos valóságról szól, ami az ilyen, hozzátok hasonló lények miatt maradhat még fent a 21. századi nyugati világban, akik "nem ütik bele az orrukat"... Nem egy olyan sztori van, ahol igenis az mentett életet, hogy a szomszéd, az orvos vagy a tanár stb. tett feljelentést. Mert igen, van hogy az orvos is beáll közétek és "elhiszi" a nőnek, hogy csak legurult a lépcsőn a földszintes házban.

Családon belüli erőszaknál is kívülről könnyű ítélkezni. De a saját műveltségetek és érzelmi intelligenciátok érdekében is nagyon ajánlom különösen a második könyvet, mert pontosan bemutatja, hogy BÁRKI képes belesétálni egy bántalmazó kapcsolatba, nem véd ellene diploma, intelligencia, családi háttér, önbizalom, határozottság és még a fokhagyma és szenteltvíz sem. És ha belesétált, pokoli könnyen találja magát ott, hogy a szomszédja csak bedugja a füldugót, mialatt neki a vérével festik ki a falat.

Egyébiránt a kívülről jövő segítségnél sokkal nagyobb kérdés az, hogy hogyan tudunk úgy segíteni, hogy a bántalmazottnak ne okozzunk még nagyobb kárt. Az ugye nyilvánvaló, hogy az éppen csak péppé vert személy a kiérkező rendőrnek nem feltétlenül fogja azt vallani, hogy a mellette álló verte péppé, ha nem tud azonnal elcuccolni a lakásból. Meg hasonló - minimális beleélőképességgel egyszerűen belátható dolgok.

Én is a rendőr kihívására szavaznék - és lehet, hogy az alatta/felette lévő lakásban még jobban hallják - de még így is megtörténhet a fent vázolt eset. Viszont ha parázol, akkor a NaNE-t ajánlom [link] Lehet, hogy a szomszédaid nem is tudják, hogy tudnának hova fordulni, itt is szoktak kiírni kérdést bántalmazottak, akiknek fogalmuk sincs a lehetőségeikről. És ez nem is csoda, mert sok erőszakos kapcsolatban a bántalmazó MINDENT az ellenőrzése alatt tart. Te is felhívhatod őket, nekik közvetlen tapasztalataik vannak, közelebbről tudnak tanácsot adni, mit tegyél úgy, hogy Te is biztonságban tudhasd magad.

Miért romboljuk a világunkat, ha jobbá is tehetnénk?

2019. máj. 17. 23:42
 15/24 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó jól beszél, érdemes megfogadni a tanácsát. Bár ezen a részleten jót mulattam:

"BÁRKI képes belesétálni egy bántalmazó kapcsolatba, nem véd ellene diploma, intelligencia, családi háttér, önbizalom, határozottság és még a fokhagyma és szenteltvíz sem. És ha belesétált, pokoli könnyen találja magát ott, hogy a szomszédja csak bedugja a füldugót, mialatt neki a vérével festik ki a falat."

2019. máj. 17. 23:57
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten kimegy a rendorseg ilyesmire.

Anyamr lakasara en hivtam ki a rendoroket,mert adott egy db nagyobb pofont anyamnak es a tukornek esett tole.

Igazoltattak a pasast. Lattak,h a lakcime nem anyam lakasaba szolesanyammal megvartak ,amig a szuksegen nehany holmijat osszepakolja es lekisertek a kocsijahoz a fazont. Anyam zaratcserelt azonnal es tobbet nem engedte be. Par nap mulva odaadta neki amaradek cuccat zacskoban az utcan.

Az eset kulcsa a nem odaszolo lakcim. Csak akkor nem tudjak kirakni a pasast,ha odaszola lakcime.

Szoval nevtelenul / ha megmondod a neved a rendorsegnek,akkor ishozzateheted,h ne mondjak meg a neved ,hanem allitsak be ugy,h egy hazibulit ellenoriztek es hallottak a hangzavart eppen.

Ezert fontos lenne a megfelelo pillanatban hivni oket,amig zajlikaz eroszak.

Segits rajtuk. Anyam is meghalt volna,ha tovabb uti az a szemetlada.

2019. máj. 18. 01:01
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A rendorseg nem fogja elarulni a bejelentot,ha kered,h ne mondjak el,h te voltal. Ez tesztelve lett parszor.
2019. máj. 18. 01:04
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért megnézném egy két nagyszájut ha 4éves kora ota kapja a fatertöl a gyomrodt mennyire bátor

A másik meg hova a tökbe menjen az anya a gyerekkel ha még a család is hátat fordít vagy nincs több rokon v több km messze élnek...

Ez nrm csettinzésre megy h most elköltözök 0firinttal tetőnélkül maradva gyerekkel

2019. máj. 18. 01:12
 19/24 anonim ***** válasza:
8%

Ha kihívod a rendőrt, lehet nem is lenne eredménye.

Az ilyen nők sokszor védik a bántalmazó férjüket.

Valószínűleg megbocsájtana neki, a pasi ujra bántalmazná.

Ki tudja miért, félelemből, szereleből, vagy mert nem meri elhagyni, lehet nem is lenne hova mennie, pénze sincs..Inkább tűri és vele marad.

Ha megtudnák, hogy te intézkedtél, akkor még te lennél sz4rban.

2019. máj. 18. 10:49
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat, akadt belőlük pár.

Jövő héten felhívom a NANE-t, megkérdezem ők mit javasolnak. És ha újra hallok ilyen durva verekedést ki fogom hívni névtelenül a rendőrséget. Én is sanszosnak tartom, hogy a nő esetleg védeni fogja a férjét, nem tesz feljelentést... De ezt nem tudhatom biztosra. Ha egy csepp esély is van rá hogy a rendőri jelenlét meghozza a bátorságát ahhoz hogy megszabaduljon ettől a tetűtől, akkor segíteni fogok neki ebben. Legalábbis megpróbálok.

Amúgy kedvem lenne felbérelni/felkérni 5 izmos, szteoridoktól túltengő body buildert és a szrt is kiveretni a pasasból. Van egy gyanúm hogy a fajtája csak az erőszakból ért. Meg jó lenne látni mihez kezdene ha a saját súlycsoportjából kellene valakivel verekednie.

Undorító féreg az ilyen.

Én szerencsés vagyok, sosem volt részem ilyesmiben, tanúja sem voltam családon belüli erőszaknak így nagyon megviselt most ez az eset. És biztos nem fogom tudni ezt évekig hallgatni ha évekig szomszédok leszünk.

2019. máj. 18. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!