Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni, ha a szomszéd...

Mit lehet tenni, ha a szomszéd veri a gyerekét?

Figyelt kérdés

Panelben lakom, tehát alattam-felettem-mellettem rengeteg lakás van. Valahonnan hangos gyereksírás jött, vagy 20 percig, mellette futó és ütő-csapó hangok, ebből következtettem, hogy verhetik a gyereket. Megállapítani nem tudtam, hogy honnan jön, próbáltam kimenni a lépcsőházba és megkeresni a forrást, de addigra már nem hallatszódott semmi. Ilyenkor, ha nem tudom honnan származik a hang, lehet/érdemes rendőrt hívni? Mi mást tudok tenni?

(Máskor is hallani gyereksírást/kiabálást a gyerekkel, főleg a fürdőszobában, ahol az elszívó miatt jobban terjed a hang. Értelemszerűen ezt sem tudom visszakövetni.)

2019. ápr. 28. 21:54
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem legközelebb hívd fel a rendőröket. Magyarázd el ezt nekik és kérdezd meg őket hogy tudnak-e valamit tenni.

Pl.: Végig kopoktatni lakásokon és körbe kérdezősködni stb...

Ha azt mondják hogy nem, akkor nem ... de legalább megpróbáltad.

2019. ápr. 28. 22:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem van. A gyerekek rengeteget sírnak, dackorszakban tombolnak, hisztiznek és olykor a földhöz csapkodják, ami a kezük ügyébe kerül. A szülők pedig ordibálnak, ha százszor elmondják ugyanazt és mégis az ellenkezője történik. Kár ebbe beleavatkozni, mert még a rendőr is nyakonvág, ha rabolod az idejét. Csak akkor hívd őket, ha biztos vagy benne, de sírás miatt ne!
2019. ápr. 28. 22:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Elég csúnya dolgokat szoktak kiabálni a gyereknek (fürdőben kivehetőek szavak, ha elég hangosak), ezért gondolom, hogy nem kizárólag hisztiről van szó. Persze ezt most nem hallottam, csak a sírást, de elég rémülten hangzott, ezért is kezdtem neki megkeresni, honnan jöhet. Ha meg mégis bántják a gyereket, de senki nem foglalkozik vele, az sem jó...
2019. ápr. 28. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
Inkább maradj ki belőle. Ha azzal hívod ki a rendőrt, hogy verik a gyereket, de valójában a gyerek hisztis, meg csapkod, még te fogsz rosszul járni hamis vád miatt.
2019. ápr. 29. 06:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én már kerültem majdnem előzetesbe, mert egy családi viszályba "beleszóltam", szóval én sem ajánlanám ezt a magánnyomozósdit.
2019. ápr. 29. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Védőnő, orvos, óvónők vagy dajkák renszeresen látják.
2019. ápr. 30. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!